Skocz do zawartości
pagolik

D-link 604

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie. Mam DSL 512 , router d-link di-604 i co jakis czas (czasami pare prazy dziennie) w ogole nie mozna wejsc na zadna www. Pisze, ze "nie mozna wyswietlic strony". Auto sie naprawia po czasie srednio 1h albo po restarcie routera. Uciazliwe bo mam siec. Proboje zainstalowac firmware ze strony d-linka ale wyswietla mi info "Invalid Upgrade File" wiec nie wiem co jest. Probowalem wszystkie wersje. Na rotuerze wlaczone jest DHCP, ale i z wylacoznym sie tak psulo. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie. Mam DSL 512 , router d-link di-604 i co jakis czas (czasami pare prazy dziennie) w ogole nie mozna wejsc na zadna www. Pisze, ze "nie mozna wyswietlic strony". Auto sie naprawia po czasie srednio 1h albo po restarcie routera. Uciazliwe bo mam siec. Proboje zainstalowac firmware ze strony d-linka ale wyswietla mi info "Invalid Upgrade File" wiec nie wiem co jest. Probowalem wszystkie wersje. Na rotuerze wlaczone jest DHCP, ale i z wylacoznym sie tak psulo. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje

1250870[/snapback]

Taki problem może występować, gdy jest ustawione Dynamic PPPoE na WAN'ie. Najlepiej ustawić statyczne (o ile można)...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki problem może występować, gdy jest ustawione Dynamic PPPoE na WAN'ie. Najlepiej ustawić statyczne (o ile można)...

1250918[/snapback]

jest ustawione statyczne. Zaraz zobacze te firmware. Ja bralem z d-link.com ale jak mowisz ze na de jest to lookne.

edit: ok wgralem nowego firmwara. Zobaczymy jak to bedzie ... Ale teraz mam koljeny problem. Po wgraniu nowego firmware, gdy chce w konfie modemu zmienic cokolwiek to ustawienia calego modemu restartuja sie do ustawien fabrycznych. Wiecie moze dlaczego tak sie dzieje ?

edit2: Dobra juz jest ok :D Musialem ustawic wszytsko od nowa, a nie wgrywac starego konfiga ;D Dzieki wielkie za pomoc. Pozdrawiam

Edytowane przez pagolik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja po wgraniu nowej wersji 3.09 mam wreszcie spokój ze zwiechami routera. Wcześniej zdarzało się to nawet kilka razy dziennie :angry: , teraz od chwili wgrania 3.09 tzn od około 5 dni ani razu nie było potrzebne resetowanie routera :) Mam nadzieję, ze tak już pozostanie.

Edytowane przez japa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi