rzasek Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) Mam wielki problem..... Obecnie uzywam Celerona 566Mhz/66 Mam tesh procesor Pentium 3 800Mhz/133 i płyte głowna Gigabyte 6vx7 4x Płyta ta obsluguje procesory Intel do max 1000Mhz Gdy wkladam tego Pentiuma 3 i ustawiam wszytkie zworki na plycie glownej tak jak powinny byc do tego procka komputer i tak nie chce odpalic jak wloze tego procka to wtedy jakby komputer nie czytal ramu (mam 384MB) dwie kosci jedna 128 pc133 druga 256 pc 133 pisze w biose checking ram i pokoleji sprawdza az dojdzie do 256 wtedy od razu przeskakuje na 384 i dalej jsuh nic sie nie dzieje... jezeli zas wyciagne ta kosc 128mb to sie wlacza ale pozniej wyskakuje jakis blad VdV czy cos takiego(jush nie pamietam) i pisze zeby przeinstalwoac system zastanawiam sie nad przyczyna tego problemu myslalem tylko ze wloze procek przykrece radiator i wiatrak ,poustawiam zworki i wszytko bedzie chulac jeszcze moze to jest przyczyna zasilacza?? bo jest stary:/ 200W Edytowane 5 Lutego 2005 przez rzasek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzasek Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 ehhh niech mi ktos pomoze bo nie wiem co robic?? moze ten pentium3 jest zepsuty?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 sprawdź pamiątki uruchom tego P3 na fsb 100mhz a nie 133. i zobacz co się stanie ........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubajakubek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 wyjmij kość 128Mb ramu i powinno pasić pewnie taktowanie jej to 100Mhz a nie 133Mhz i dlatego nie rusz !!! pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...