Skocz do zawartości
muciek

Historia Twojego Nicka

Rekomendowane odpowiedzi

wiec tak moj nick nie wziol sie od imienia aktora ktory gral terminatora ;] (a co ;] ) bardzo dawno temu gdy dostalem modem dowiedzialem sie ze istnieje cos takiego jak IRC ;] mojim pierwszym nickiem byl "brak_ksywy" ;]. kto uzywal mIrac wie ze jak sie wpisze "Arnie" tam gdzie jest zdiecie autora to zdiecie zmienia sie w zdiecie pluszowego krokodyla ;] no i zostalo Arnie. czasem jeszcze mozna mnie spotkac jak gram w cs jako nameless Player to taka modyfikacja pierwszej ksywki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moj nick sie wzial od nazwiska (Kościelak). Chyba w III liceum pilismy z kumplami i jeden z nich rzucil haslo "Trzeba Ci jakas ksywke wymyslic" - jakimis zakreconymi drogami popiwnej logiki doszlo do Costi i tak juz zostalo :) Do tego stopnia, ze wychowawczyni tak do mnie mowila :)

Generalnie uzywam tego nicka jesli tylko moge - wariacje to CostiPL lub (w ostatecznosci, jak dwa powyzsze zajete) CostiPW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

10 lat temu byłem na jakimś obozie w zakopanem,,, za robienie obory w środku nocy np rzucanie w wychowawcę krzesełkami około 1 w nocy szefo wywali nas na bieżnię i kazał przebiec się 10 minut w takim siąpiącym deszczyku,,,;-) odgrywając się na nim biegałem tak z godzinkę a on..cóż nie mógł się wyspać ;-) aplauz z ośrodka brzmiał run forest run :D i zostało forest,,, kila zbila odnosi się do "zabójcza zbitka" - żadko bywam poważny, ten człon dołożyłem od siebie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jestem homoseksualista... :) LOL zartuje - kiedys po pijaku z kumplami ogladalismy 'beavis and butthead do america', i tam w pewnym momencie beavis sie zacial, chodzil w kolko i powtarzal cos co na polski mielismy przetlumaczone jako 'odbytor' - z racji tego ze najglosniej rzalem to mi przykleili no i mam.... bardziej kulturalnie jestem Phobos....

PS. na allegro tez mam login odbytorq - czasem mam zlewe w banku jak ide nadac przelew w ktorym wymaga sie podania w tytule aukcji loginu.... zebyscie wiedzieli jakie fajne miny robia panie w okienkach :) (szczegolnie jak sie je dopytuje 'ktore slowo' - 'ah to' - 'odbytorq' - 'to ja jestem' :) )

musze z tego wyrosnac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam juz dokladnie nie pamietam bo ten nick ma xx lat :) conajmiej :)

Ale z tego co sobie przypominam to wzielo sie z gumisiow ktorzy wolali na ksiecia Iktorna - Igi A jako ze moje imie to Wiktor to sprytniejsi fumfle z podworka szybko skojarzyli fakt ze to w sumie podobnie i zaczeli na mnie wolac IGI :) potem byl czas irca i dlugo cieszylem sie moim nikiem az do nadejsciA gry project I.G.I gdzie srednio 2 razy dziennie bylem zaczepiany czy wiem jak coz zrobic w grze :P a moj nick nagle stal sie popularny :(

I teraz uzywam jak moj jest zajety sfejkowanej wersji czyli lGl :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiec tak moj nick nie wziol sie od imienia aktora ktory gral terminatora ;]  (a co ;] ) bardzo dawno temu gdy dostalem modem dowiedzialem sie ze istnieje cos takiego jak IRC ;] mojim pierwszym nickiem byl "brak_ksywy" ;].

1259299[/snapback]

Hmm... z tego co pamiętam IRCnet dopuszcza tylko nicki 9-cio literowe maksymalnie ;>

A co do mojego nicka - to historia jest długa ale dość prosta ;]

Zaczęło się prawie 10 lat temu jak dorwaliśmy z kumplem płytę Black Sabbath ;] A ponieważ jakoś paranoid do mnie pasowało powstał taki nick ;]

W między czasie ewoluował do paranoik'a poprzez różne paranoye i inne ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

My Nick powstał tak :D:Jestem Wielkim Fanem Władcy Pierscieni :D

I jak wiadomo Jest tam Gandalf przed spotkaniem z Balrogiem Nazywano Go Gandalfem Grey .Potem zmartchwystal :D :D i Zostal Gandalfem Białym na mnie wolaja Roger Just Roger :P :P To ja se dodalem White i tak powstał RogerWhite :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czas na mnie...

Nick banalny... choć ksywka juz nie ;) Zostałem nią ochrzczony chyba w 3 klasie podstawówki (od nazwiska). A pierwsze kroki w sieci stawiałem w roku... 2000 ;) A musiałem założyć sobie skrzynke na interii, więc do kazika (zajętego jak zwykle wszędzie :mur:) dodałem rok milenijny. I tak zostało.

Najzabawniejsze jest to, że czasem nick kazik2000 jest zajęty (:mur:) i można mnie spotkać pod mutacją kazik_2000 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Sid tak sobie to tumacz :wink:

1258392[/snapback]

Jednak matma r00xuje ;)

--NO--

Ale

[ KUJON VERSION ] Z pewnego aspektu twoja wypowiedź nakłoniła mnie do zaczerpnięcia dodatkowej wiedzy o liczbie 666, długo nie miałem pomysłu i doszedłem jednakowoż drogą dedukcji że nadeszła potrzeba uruchomienia przeglądarki internetowej i najobszerniejszej w sieci wyszukiwarki. A więc czy aby nie jesteś synkiem tego faceta co siedzi tam pod ziemią gdzie straszne upały? Być może też sympatyzujesz bliżej nieokreślonym grupom czczącym mroczne bóstwa... Może to być także liczba losowa...

[ co tu wpisać? ] losowa liczba? sympatyzujesz satanistom? onanistom (satanista-onanista: zrymowało się co za tym idzie leże i kwicze :D)

--NO--

PS. wszytsko w "--NO--" traktować jako produkkt mojej chwilowej niepoczytalności i nie brać na serio ;)

[EDIT]

Bo OT mizarzucano ( ;) ) to napisze: Czasami jak wszelkie wersje Sid'a są zajęte to uzywam nicka Estarriol. ;)

Edytowane przez Sid

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W realnym świecie moja xywka to Cycek bądź Cycu ( wcale sie to z kiepskich nie wzieło ). A więc kiedyś dawno temu z10lat bedzie :) miałem zadanie z muzyki żeby napsiac o swoim ulubionym zepsole, a że jako mały brzdąć nie słuchałem jecsezz muzyki to kzałem zrobić zadanie tatusiowi : no i tatuś wziął gazete i był artykuł o big cycu, nikt wtedy ie znał tego zepsołu no i sie przyjeło że jestem cycek już tak parenascie lat.

co do xywy MaKaR ( używam tylko w necie ) to ją sobie wymyśliłem bo za dużo osob śmiało sie z xywy cycek :P. taka historia

jak makar zajete to jestem jak rakam :)

Edytowane przez MaKaR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nick od nazwiska. Dziedziczny. Na mojego Starego też tak mówili. Pamiętam nieraz takie sytuacje, że mój Ojciec odbierając telefon, przy pytaniu, czy jest Sikor, pytał: starszy, czy młodszy?

Używam go wszędzie. I w sieci (w firmie mam wszędzie taki login) i w realu. Więcej osób zna mnie z ksywy niż z imienia. Najczęściej tak się właśnie przedstawiam. Trochę ludzie się dziwią, ale mam to gdzieś.

Gdy zajęty, używam Sikorex, albo Sikor_RP ( RP, to inicjały moich imion).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

colin_hendry - dobrych kilka lat temu jeszcze w LO kumpel na sile staral sie udowodnic ze jestem podobny do zawodnika z Blackburn ktory zwie sie Colin Hendry Scott. Kto widzial mnie i Colina wie ze podobienstwa nie ma - ale ksywka pozostala tzn samo HendRy - wazne to R w srodku! Chociaz niektorzy mowia Auri, Henri, Hendrus itp :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pisalem juz o tym ale nie wszyscy czytali (sdzac po nowym watku).

kaeres

KaeReS = KRS

Imie moje to Krystian. Slucham HH i tam gada taki fajny pan nauczyciel KRS-ONE

I tak sie ladnie zlozylo, ze pasuje od imienia i od idola :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja ksywa wieła sie do nazwiska ale i po czesci od charakteru :) tak mnie ochrzcili kumple w podstawówce i tak zsotało........

a 1 to z tad ze jakos tak mi sie kidys napisało i tak zostało :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe .. Chaos bo chaos :)

zawsze wprowadzam zamieszanie swoja osobą :) (powiedzmy ze jestem kontrowersyjny)

pozatym dlugi czas latalem w Sleve-T Sepultury z plyty CHAOS A.D. z duzym napisem CHAOS A.D. z tyłu ...

cos ala

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bo duzo rozmawiam :)

czesto jak wchodze na irca to wolaja:

- kle kle !

od zadnego imienia, od zadnego nazwiska... tak po prostu kiedys ktos na jakiejs imprezie rzucil "Ty jestes taki klekot" no i reszta podchwycila i sie zaczelo :) uzywam wszedzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi