AndyN Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Mam problem z czytnikiem kart USB 2.0 Mój jest bardzo podobny do tego: Z tą różnicą, że mój jest czarny (8in1, USB 2.0) Gdy podłączam go do gniazda USB (w biosie USB jest ustawione 1.1/2.0), dostaję taki komunikat: Po rozwinięciu widzę coś takiego: Stery nVidia 5.10, WinXP Prof PL z service pack2 Jak zmusić płytę by widziała ten czytnik jako USB 2.0? O co w ogóle z tym chodzi? :? 1246772[/snapback] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 jaka wers wina ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość [RONIN] Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 jaka wers wina ? 1251512[/snapback] Przecież pisze że ma Win Xp Pro. Proponuje ponowne zainstalowanie sterowników od płyty głównej. O ile mi wiadomo aby Winda działała z USB 2.0 potrzebny jest SP1 (wiem jak to jest z SP2 bo tego nie używam :wink: ). Jak nie pomoże to może formacik B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hirotaro Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 (edytowane) A w BIOSiku włączone jest obsługiwanie USB2??? Czy tylko 1.1??? Niby napisałeś, że jest ale... może BIOS się myli??? No i fakt co do sterków i SP1 lub SP2 => ja mam SP2 i działa USB 2.0 Edytowane 1 Lutego 2005 przez Hirotaro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Przecież pisze że ma Win Xp Pro. Proponuje ponowne zainstalowanie sterowników od płyty głównej. O ile mi wiadomo aby Winda działała z USB 2.0 potrzebny jest SP1 (wiem jak to jest z SP2 bo tego nie używam :wink: ). Jak nie pomoże to może formacik B) 1251536[/snapback] no to przeciez chlopaka sie pytam jakiego ma wina xp _ or sp1 or sp2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (...) Gdy podłączam go do gniazda USB (w biosie USB jest ustawione 1.1/2.0), dostaję taki komunikat: (...) Stery nVidia 5.10, WinXP Prof PL z service pack2 (...) Czytajcie dokładnie najpierw co jest napisane, a nie yebiecie posty bez sensu. Zawody jakieś w tym kto więcej postów natrzepie :?: :mur: :mur: Format nic nie daje, nie raz był robiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Proponuje ci przestudiowac manuala do plyty. U mnie na przyklad zeby dzialalo USB 2.0 potrzeba sciagnac odpowiedni plik sterownika z witryny windows update. Sam SP2 moze nie rozwiazac tego problemu. Po wejsciu do witryny Windows Update kliknij Instalacja niestandardowa i tam wybierz zakladke "Wybierz opcjonalne aktualizacje sprzetu" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Proponuje ci przestudiowac manuala do plyty. U mnie na przyklad zeby dzialalo USB 2.0 potrzeba sciagnac odpowiedni plik sterownika z witryny windows update. Sam SP2 moze nie rozwiazac tego problemu. Po wejsciu do witryny Windows Update kliknij Instalacja niestandardowa i tam wybierz zakladke "Wybierz opcjonalne aktualizacje sprzetu" 1252078[/snapback] Instrukcję przeczytałem. Mam stały dostęp do netu, jedną z pierwszych rzeczy jako robię po formacie to ściągnięcie wszystkich poprawek MS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Spróbuj z timingami w biosie, u mnie na CL2 wariuje mycha pod USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Spróbuj z timingami w biosie, u mnie na CL2 wariuje mycha pod USB. 1252578[/snapback] Przy różnych ustawieniach pamięci mam ten problem :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beerd Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Podepnij to do innego usb, nie zawsze wszystkie dostepne na plycie usb dzialaja na 2.0, czasami część na 1.1 a czesc na 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...