_piXel_ Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Witam, mam zamiar zrobić sobie zestawik WC. Będzie to zestaw domowej roboty(nagrzewnica od kadeta + zestawik cpc 16dB ) Mam tez pytanko: co tam wlać ? Co sugerujecie? Woda demineralizowana? Spirytus? Borygo ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 ja mam wode demineralizowaną i jest dobrze. jeżeli chcesz połączyć CPC i chłodnice z kadeta hmm nie wiem czy ci sie uda bo średnica wewnętrzna rurek w CPC to 5mm a kadet ma chyba 12mm nie jestem pewien. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kraku Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 anakonda jakas? a co myslicie o glikolu? jakie sa jego parametry? lepsze, gorsze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piXel_ Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Wszystko sie uda- polak potrafi:). Robilem instalacje centralnego ogrzewania w domu więc lutowanie rurek mi nie straszne :D Następne pytanko: Ile tej wody będzie potrzebne? Jestem troche zielony jeśli chodzi o WC :) Nagrzewnicę wymontowałem ze złomowanego kadeta:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 Ja mam płyn do chłodnic firmy Carifil, ma fajny kolor (niebieski) i dzięki niemu pompka mi ciszej pracuje 8] Aktualnie gdy pisze posta mam 33.5*C przy temp pokojowej 21.5*C 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 moze to wam pozwoli wybrac odpowiedni chyba juz byl na forum ale moze nie wszyscy widzieli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 na stacji kup 5l przeciez nie bedziesz po szklanki latal ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piXel_ Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 W cpc jest pompka 600l/h. Da sobie radę z zestawem+ nagrzewnica? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 1 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2005 jest pompka 650l/h i powinna sobie dac rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^KapitaN^ Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 jaka pompka i za ile? bo u nich na sytronie nie widze takiej moze jakis link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Garfield^ Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 kadet ma rurki o średnicy 16 mm więc jakby nie patrzeć spora różnica, nie lepiej (wydajniej, ciszej, a może nawet taniej) złożyć samemu zestaw ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ja mysle ze 2/3 wody i 1/3 borygo zeby nie tracic dobrych wlasciwosci chlodzacych wody a znowu borygo chyba bedzie przeciw glonom. sa jakies specjalne plyny na glony ale nie wiem czy ich dzialanie jest dobre... btw.. mozna borygo + woda do bloczkow z topem z pleksi uzywac? nie rozpusci sie cos?!:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Jesli jeszcze nie kupiles CPC to sie wstrzymaj! Z tego co widze to to kosztuje 120pln. Jesli masz juz nagrzewnice to potrzeba Ci only bloku, pompki, zbiornika i wezy. Kup sobie Crystala na cpu, jakąś pompke AquaEL 650 l/h, i weze i zbiornik za 20pln. I bedziesz mial o niebo lepszą wydajnosc od cpc. Do tego jakis wiatrak za 10pln na allegro. jesli dobrze poszukasz to zmiescisz sie w 120pln. Edytowane 2 Lutego 2005 przez CHECK-IT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Jesli jeszcze nie kupiles CPC to sie wstrzymaj! Z tego co widze to to kosztuje 120pln. Jesli masz juz nagrzewnice to potrzeba Ci only bloku, pompki, zbiornika i wezy. Kup sobie Crystala na cpu, jakąś pompke AquaEL 650 l/h, i weze i zbiornik za 20pln. I bedziesz mial o niebo lepszą wydajnosc od cpc. Do tego jakis wiatrak za 10pln na allegro. jesli dobrze poszukasz to zmiescisz sie w 120pln. 1252086[/snapback] Ta propozycja to O WIELE lepsze rozwiazanie niz C-C... i bedize cos sie z tym dalo zrobic jak wpadnie jakas kasa - rozbudowa itp... a z C_C to na zlom od razu, bo nie ma czego tu ulepszac - daremny trud :mur: A co do cieczy w ukladzie polecam lekture tego tematu :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piXel_ Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 CPC już niestety kupilem.....ale nie za 120 tylko za 70 zł (kolega mi załatwil ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CHECK-IT Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Wez to opchnij jakiemus laikowi za 150 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) ja chłodze demineralizowaną i jest dobrze BTW Dorwałem chłodniczke. Musze ją jeszcze wyczyścić i zmniejszyć króćce.. Co o niej myślicie?? na zdjęciu w porównianiu do kadeta. (kadet to ta mniejsza) Mozna ją obejrzeć TU Edytowane 2 Lutego 2005 przez el_gringo_dado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) nie wiem czy wiesz, ale ty wziełeś chłodnice i dlatego jest taka duza, a od kadeta to jest nagrzewnica ;) mysle że poza wielkością to nic w niej ciekawego, gdyby jeszcze fotka dzaiła w pełnym rozmiarze, a poza tym to ona jest chyba aluminiowa jeżli dobrze widze edit juz działa ;) Edytowane 2 Lutego 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Chłodnica jest miedziana. i raczej na pewno bedzie lepiej oddawała ciepło niż ta nagrzewnica od kadeta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) tak teraz widać... nagrzewnica jest cała miedziana, może i będzie lepsza od kadeta, ale gdzie Ty to zmieścisz ? no i mocna pomka dobra do takiego giganta ;) EDIT Ty chyba masz CccP, wiec poco ci takie cus ?? Edytowane 2 Lutego 2005 przez MeGaMuCieK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smartek Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 ja mam wode demineralizowana... i 55-57C w idle :|.. cos nie tak z blokiem chyba, kupilem arctic silver'a 5 i w piatek bede wszystko od nowa montowal.. moze to rzeczywiscie wina pasty - jesli nie, to ja juz nie wiem :( pozdro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 A gdzie na tej fotce jest kadet, bo jakoś niedowidzę... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 NIE KUPUJ CPC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Woda demineralizowana/destylowana z dodatkiem antyglonowym/ew. antykorozyjnym. Jak masz elementy z plexi z ukladzie to odpusc sobie alkohol - od niego pleksa lubi pekac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el_gringo_dado Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Ty chyba masz CccP, wiec poco ci takie cus ?? Cccp mam tylko na razie. Niedługo będe miał inne, grubsze węże i lepszą pompke i nowy blok więc nie bedzie problemu. A gdzie na tej fotce jest kadet, bo jakoś niedowidzę... To to małe cuś obok tego dużego czarnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Testowałem już różne mieszanki i najlepszą wg. mnie opcją jest w proporcjach 60/40 borygo/woda_demineralizowana. Ciepło przewodzi dobrze(proc co w podpisie poniżej 49 stopni ma zawsze), stawia małe opry dla pompki(aquael 650 daje radę) i przede wszystkim od 4 miechów ani śladu jakiegokolwiek nieporządanego życia w układzie. Gdzie np. woda demineralizowana+copal przypominała już szambo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NAZIR Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 To to małe cuś obok tego dużego czarnego... Nadal nie widzę. Chyba, że chodziło Ci o tego fiata... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 witam chciałbym się dowiedziec czy jezeli mam w układzie blok z miedzi a chlodnice aluminiową czy muszę cos dolewac do ukladu ?? i czy borygo mozna stosowac w blokach z topem z pleksi ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 witam chciałbym się dowiedziec czy jezeli mam w układzie blok z miedzi a chlodnice aluminiową czy muszę cos dolewac do ukladu ?? i czy borygo mozna stosowac w blokach z topem z pleksi ?? 1255251[/snapback] trzeba mozna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_piXel_ Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Jutro będę mial cpc, zobaczymy co z tego wyjdzie :) Chce ktoś kupić kompletny, mało używany zestaw cpc ?:) Co DOKŁADNIE radzicie zamiast cpc? Prosilbym o konkretne linki /nazwy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saimek Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Zalezy ile masz kasy... taka wersja w miare ekono: Spider Extreme Atman 305 kadet wiecej kasy: PowerX / X3M Hydror jakis? L-30? Łada albo jakas inna spora nagrzewnica =) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...