xan Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 . Dodatkowo w ich sofcie jest wiele efektów których w KXach nie znajdziecie 1351349[/snapback] Buhahahahhaa ( kosciol 2 i kanion 4 ??? ) . Tu masz przyklad tego co potrafia kxy, a to tylko namiastka http://members.home.nl/nahutec/kxplugins/profx_20_shot.png Ty byles kiedys w dsp kxow ??? . I zeby cie uswiadomic kxy nie dzialaja poprawnie na kartach z seri sb022x ( stad miales problemy ) . Tych sterow napewno nie bede instalowac, i to z prostej przyczyny ( paczka wazy 300 mega syfu a powinna 10 ) . Po drugie karty Creativea sa bardzo rozne, i watpie zeby ludzie ktorzy produkuja to gowno ( poza ominieciem zabezpieczen i dopisaniem karty zeby dzialala ) optymalizowali sterownik konkretnie pod dana serie karty. I cos wam jesze powiem :), od tych sterow modowanych to nawet lepiej graja te z windowsa od LIvea 5,1 . Pozdrawiam BTW, a te mixery sa piekne z A2 i jak zawsze 2 opcje :) a wazy 300 mega . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MK-Mateusz Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 ja mam audigy1...a mimo to ten pisk sie pojwiwał...ale teraz juz od dawna gonie slysze...:) uzywam obecnie KX PROJECT;p powoli sie przyzywczajam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 kx są chyba najlepsze,ale dużo czasu trzeba poświęcić na naukę dsp by móc w pełni z nich korzystać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 kx są chyba najlepsze,ale dużo czasu trzeba poświęcić na naukę dsp by móc w pełni z nich korzystać 1352569[/snapback] Nie do konca. Kxy sa najlepsze do tworzenia muzyki i sluchania ( i to tez najlepiej stereo albo cyfrowo oddac :) ). Jezeli chodzi o gry wypadaja gorzej, bo wsparcia w nich nie ma dla Eax . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 27 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2005 zastanawiam po co jest ta wtyczka cleax 3 i cleax 4,w grach to dziwnie działa,ale o tym info nie ma jak z tego korzystać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Qomi Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2005 Siema polecam następujące stery: http://forums.ngohq.com/index.php?showtopic=560 Powiem Wam, że na audigy 1 działają tak jakby sie zmodowało softowo na audigy 2:) Polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataszi Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Witam Mam pytanie czy jak zainstaluje te stery Audigy4 to będe mógł nagrywać w 24 bitach ,a nie w 16 tak jak w Audygi 1, którą właśnie posiadam ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Nie w 128 bitach . A na powaznie to nie da sie, bo do tego potrzebne sa odpowiednie wbudowane przetworniki w karcie . Dlatego te stery to badziew z nowym softem ,. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mataszi Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2005 Dzięki, tak też własnie myślałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 Pokazała się nowa zmodyfikowana wersja sterowników do serii Audigy i SBlive :) YouP-PAX-ZSv4.00 do serii Audigy YouP-PAX-VIv2.2.7z do SBlive Wszystko jest na tej stronie plus zmodyfikowane oprogramowanie od Audigy 4 http://ordorica.org/index.php?id=31 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 15 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2005 (edytowane) ściągam do mojego live'a.. zobaczymy czy zadziała.. jak nie, to pierdziele to już 4ever i kupie sobie audigy4 ;) EDIT.. Ściągnełem ten plik 253MB ale czym go otworzyc? wie ktos?? bo sie nazywa tak: YouP-PAX-VIv2.2.7z a RAR go nie chce ruszyc:/ edit2: ok. mam, slepy bylem:) Edytowane 16 Maja 2005 przez peseq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alinoe Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 7zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 Dla mnie takie zabawy są niepoważne. Jak można z SB Live! zrobić niby Audigy ? :| skoro te karty są całkiem inne, mają inne przetworniki i inne duperele, są z czego innego zbudowane. Poza tym to jestem ciekawy jakby wam zrobili taki quiz - zakrycie oczu i puszczenie muzy z dwóch kompów z Live!m na pokładzie - na jednym stery z Live!a a na drugim te co niby przerabiają Live na Audigy (sic!) - ciekawe czy byście rozpoznali różnice. Jeśli twierdzicie że tak to pozdrawiam serdecznie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 16 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2005 U mnie to nie dziala.. zepsulo mi tylko system.. pokasowalo mi jakies popierdulki i lipa panie.. nie sciagam juz nigdy takich sterow.. a system trzymal sie juz sporo czasu:/ Po instalacji tego i zobaczeniu ze nic nie dziala, odinstalowalem.. po restercie cd-romy poznikaly, w menedzerze urzadzen polowa to wykrzykniki.. no ale jeszcze net i podstawowe progsy dzialaja (najgorsze ze dzwieku nie mam). Jutro reinstall.. Nie polecam jezeli komus nie usmiecha sie reinstall (aha, moja karta nie jest z serii 0200 jakby ktos pytal). pozdro.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macias666 Opublikowano 24 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2005 jakie sterowniki beda najlepsze do audigy 2 Value ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2005 jakie sterowniki beda najlepsze do audigy 2 Value ?? 1461978[/snapback] No właśnie używam sobie A2 Value od paru godzin i jest fajnie (lepiej pod każdym względem niż na zmodowanym realteku ;) hyhy ). Natomiast martwi mnie fakt, że jak dotąd żaden driver od Audigy4 nie dał się zainstalować (soft owszem - THX działa bez problemu), włącznie z najnowszym, dzisiejszym :? No trudno, czekam. Na razie jadę na hybrydzie, czyli driver z oryginalnego CD + soft od A4. Jakby ktoś miał jakieś pytania czy wątpliwości w sprawie Audigy 2 Value, proszę pytać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Chciałem dzisiaj lekko potestować swojego Audigy programem RightMark i potestować różne kombinacje sterów, ale mam mały problem... Ciągle mam: "Cannot find sync signal at the recorded waveform. Try adjust playback/recording levels", a zaraz potem "Error: Cannot detected test signal in the recorded waveform. Propably the input level is too low. Try to check I/O levels". Czy ktoś może mi pomóc w konfiguracji tego programu? Sorx za offica. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popej Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 A połączyłeś kabelkiem wyjście z wejściem? :-) Przed testem powinno się pokazać okno z przebiegiem sygnału (FFT), do poprawnego pomiaru powinnno pokazywać prążek sięgający co najmniej -3dB. Do pomiarów Audigy jest wymagane dość specyficzne ustawienie miksera, przede wszystkim gdzieś przy suwakach poziomu nagrywania trzeba kliknąc w malutki obrazek wyłączający podsłuch nagrywania. Gdzieś na stronie RMAA jest plik z opisem tych ustawień. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Pojawił się nowy zmodowany soft od Audigy 4 - TU Z tego co można przeczytać z w/w linka wynika że lada dzień pojwią się też stry bazujące na referencyjnych Audigy 4. Edit: ------ Wczoraj w nocy pajawiły się obiecane nowe stery bazujące na paczce od Audigy4, działają tylko z rodziną kart Audigy1/2/ZS. Do wyboru mamy trzy opcje: 1. Music I - Tweaked for clear vocals and highs; 2. Music II - Experimental (may cause BSOD?) - Tweaked for "flat" sound. Slight boost in bass; 3. Gaming - Optimizied for surround sound and fixes some games. Paczka do pobrania TUTAJ Zapraszam do testów :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 Kurde, kiedy oni dodadzą obsługę Audigy 2 Value??????!! Minęło już kilka dobrych miesięcy od daty jej wprowadzenia na rynek a tu ciągle nowy YouP czy driver od A4 nie wykrywa mi karty :-| Lipa panie, lipa. Nikt nie dał odpowiedzi na mój post na driverheaven, więc pozostaje mieć tylko nadzieję, że w końcu zechce im się za to zabrać. BTW. Jest już wersja 1.02 -> http://www.driverheaven.net/showpost.php?p...7&postcount=698 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Mam problem z Skype i tym softem PAX-NewYear2005. Ustawiam włączony mikrofon w „Mixer” i wystarczy, że włączę Skype i już się on automatycznie wyłącza, znowu go włączę i teraz ktoś do mnie zadzwoni i znowu się sam wyłączy. Dlatego co chwile muszę go włączać. Da się jakoś zrobić by podczas rozmowy sam się włączał a wyłączał po. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikas Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 Nie masz problemu ze sterownikami tylko z konfiguracją. Nic nie musisz włączać w mixerze, ja mam mic. ciągle off, a jak wł. Skype to wszystko jest ok. Może jak na siłe go wł. ta Skype go wyłącza. Wyłącz i zobacz... 1482280[/snapback] Zawsze jak ktoś do mnie dzwoni na Skype i odbiore rozmowę to muszę wejść do Mixera i włączyć mikrofon. Nawet jeśli był wcześniej włączony lub wyłączony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulti Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 mial ktos doczynienia z audigy 2 player? Sprzet chodzi tylko jest maly problem po zainstalowaniu wszystkiego przy autostarcie wlaczza sie takie demo dla tej karty pokazujacy jakosc w 192khz tylko , ze jak to wylacze resetuje mi sie komp :( o co chodzi? jak to wylaczyc albo co zrobic aby sie nie resetowal? sciagnalem najnowsze sterowniki lecz podczas instalacji wyskakuje mi komunikat ze nie odnaleciono sprzetu czyli audigy 2!!! jak szukalem tych sterownikow na stronie creativa to bylo napisane ze jest to update dla audigy 2, audigy 2 zs i te platinum w sumie nie ma napisane audigy 2 player ale muslalem ze to tez bedzie pasowalo bo to w koncu audigy 2 prosze o pomoc! Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cmsydney Opublikowano 21 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2005 jak sprawa wyglada z Audigy1? czy jest sens to instalowac? co sie zyskuje tzn. jakie efekty itp? jak to wplywa na obciazenie cpu? czy wystarcza tylko sterowniki? jakos nie chce mi sie sciagac 250mb software'u. te z plyty instalacyjnej do Audigy1 wystarcza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sleid Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 :mur: :mur: już mam dośc :(( mam audigy1 chcialem go przerobic na 2zs wszystko git pomeczylem sie i działał equalizer.. ale nie działał centralny głosnik (mam creative inspire t5400) no to uznalem ze moze byc to wina głosnika, bo creativy sa awaryjne, jednak głosniczek dobry, uznalem ze moze bedzie lepiej działało na sterach a4 ale było tak samo... kX.. i tez nic.. idzie sie pociac :(( help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 13 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2005 Polecam wszystkim wczorajsze bety creative'a z WHQL. Zaraz sam sprawdzę, jak to chodzi :) http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=84690 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2005 :mur: :mur: już mam dośc :(( mam audigy1 chcialem go przerobic na 2zs wszystko git pomeczylem sie i działał equalizer.. ale nie działał centralny głosnik (mam creative inspire t5400) no to uznalem ze moze byc to wina głosnika, bo creativy sa awaryjne, jednak głosniczek dobry, uznalem ze moze bedzie lepiej działało na sterach a4 ale było tak samo... kX.. i tez nic.. idzie sie pociac :(( help 1646977[/snapback] Stery modowane to syf a Kx są niestety troche trudne w ustawieniach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2005 Polecam wszystkim wczorajsze bety creative'a z WHQL. Zaraz sam sprawdzę, jak to chodzi :) 1647695[/snapback] I jak sie sprawuja :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobieh Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) witam mam Live5.1 i po zainstalowaniu tego Live-NewYear po pierwsze ... instalacja softu pokazuje ze "nie wykryto karty SB" wiec wrzucilem recznie Mixer i AHQ ... sterowniki weszly OK i dzwiek mam ale Mixer sie nie odpala za nic ... klikam i nic sie nie pokazuje , tak samo jest z Speaker... , EAX Console ... mial ktos tak ? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez sobieh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 U mnie to nie dziala.. zepsulo mi tylko system.. pokasowalo mi jakies popierdulki i lipa panie.. nie sciagam juz nigdy takich sterow.. a system trzymal sie juz sporo czasu:/ Po instalacji tego i zobaczeniu ze nic nie dziala, odinstalowalem.. po restercie cd-romy poznikaly, w menedzerze urzadzen polowa to wykrzykniki.. no ale jeszcze net i podstawowe progsy dzialaja (najgorsze ze dzwieku nie mam). Jutro reinstall.. Nie polecam jezeli komus nie usmiecha sie reinstall (aha, moja karta nie jest z serii 0200 jakby ktos pytal). pozdro.. Aby wszystko zainstalować poprawnie należy mieć Xp z SP2 (Service Pack 2). Bez tego jest pełno błędów i w efekcie wszystko się kaszani. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...