sobieh Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) pod SP2 jest to samo Instaluje sie i nie dziala Mixer ani zaden soft z Audigy oprocz SFManagera :/ poprostu klikniecie na Mixer nie daje zadnego efektu :) aha... tak samo pokazuje ze "nie znaleziono karty SoundBlaster Audigy" Edytowane 28 Grudnia 2005 przez sobieh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) pod SP2 jest to samo Instaluje sie i nie dziala Mixer ani zaden soft z Audigy oprocz SFManagera :/ poprostu klikniecie na Mixer nie daje zadnego efektu :) aha... tak samo pokazuje ze "nie znaleziono karty SoundBlaster Audigy" Tym, którym nie działa radzę wejść tutaj http://www.tweaksrus.com/index.php?option=...d=268&Itemid=41, ściągnąć stery i zastosować się dokładnie do zamieszczonej instrukcji (przed instalacja Przeczytajcie całą). Daję sobie rękę uciąć jeśli nie zadziała. U mnie działało bez problemów przez 3 miesiące na Audigy2 i podejrzewam, że dalej by działało (poprostu zmieniłem kartę na serię x-fi). Edytowane 28 Grudnia 2005 przez mariobross1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KtośTaki Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam Może ktoś mógłby mi pomóc http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=171194 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobieh Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) TYlko ze ja mam SB LIVE! 5.1 a nie Audigy 2 i za cholere nie dziala nic poza driverem. Instuje Windowsa ... wrzucam Live-NewYear ... i pokazuje ze "Nie wykryto karty SB Audigy" i nie instaluje Softu ... drivery chodza elegacko ale soft nie. Probowalem na czystym Windowsie XP Prof : - Sam Windows - SP1 - SP2 na zadnym nie dziala ... instaluje sie driver a soft nie. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez sobieh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Właśnie z systemu wyleciały PAX bo .... pojawiły się nowe, wreszcie porządnie zrobione stery oficjalne Creative dla SB Audigy 1,2,4 ( tylko wersji pełnych - nie LE ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 Witam! Czy do mojej karty SB Life 24bit coś z podanych tu sterów pasuje? Kx najbardziej mnie ciekawią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smagal Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 (edytowane) Jak to czytam to z kx jak i tymi zmodowanymi są same problemy !! to chyba działa co u dziesiątej osoby... jak miałem A2 ZS próbowałem z modem na A4 --> sypało błedami, nie było dźwięku w końcu format c: . Później próbowałem z kx --> problem z mikrofonem, sypało błedami, brak obsługi midi, problemy z konfiguracja wejść, straszne trzaski, w końcu format c: powiem jeszcze że miałem paru specy od kx'ów i ręce rozkładali... Tak więc czy opłaca się kupywać kartę 24bit w cenie od 150-300zł obsługującą systemy 5.1 do 7.1, EAX, DD-EX, DTS-ES i parę innych opcji tylko po to żeby zaraz instalować kx i cieszyć się czystym dźwiękiem stereo i nic poza tym ???? No sorry ale coś tu nie gra... a jeśli ktoś zaraz powie że używa karty tylko do tworzenia muzyki i kx czynią cuda to chyba posikam się ze śmiechu :lol2: i spytam jaką muzykę można robić na karcie Audigy1/2 ?? chyba że ktoś "tworzy" w e-jayu albo w atomixie mp3 :lol2: no to rispekt hehehe MADSTER -- szkoda systemu na te kx'y i podobne bzdury... naprawdę różnicy nie usłyszysz :) słuchałem działających kx'ów na a2zs i powiem że koleś też miał sporo roboty z tym szajsem i musiał zrezygnować z większości funkcji na korzyść ładnego stereo i "tworzenia" muzy :) ale to stereo niczym mnie nie zaszokowało... Edytowane 27 Stycznia 2006 przez smagal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 27 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2006 MADSTER -- szkoda systemu na te kx'y i podobne bzdury... naprawdę różnicy nie usłyszysz :) słuchałem działających kx'ów na a2zs i powiem że koleś też miał sporo roboty z tym szajsem i musiał zrezygnować z większości funkcji na korzyść ładnego stereo i "tworzenia" muzy :) ale to stereo niczym mnie nie zaszokowało... Dzienx za radę ale z systemam sobie poradze (obraz dysku czy asr). Ciekawość mnie zżera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Jak to czytam to z kx jak i tymi zmodowanymi są same problemy !! Mi na Audigy 1 1394 KX i PAX działały tip top - ale faktycznie kx to tylko dobre stereo z playera ( w grach nie ma EAX ), PAX są rozpasłe i dziko się je instaluje ( prowizorka - nie lubię tego ). Na chwilę obecną najlepiej zainstalować sterowniki od Creative z tego roku - coś jak połączenie części zalet KX i PAX. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Kupiłem sobie SB Audigy SE. I mam problem. Głos mi się wyłącza (wycisza) w tunerze TV (Winfast 2000 Expert) jak przełączam kanały. Sterowniki mam te co dostałem do karty. Ze stronki Creativa nie chodzą (nie wykrywają karty). No i pozatym jak rozmawiam przez Skypa, to mi się włącza mikrofon (efekt Karaoke), a powinien być wyciszony (odbijanie sygnału u osoby z którą rozmawiam). Karta AC97 na płycie chodzi w porządku. :angry: Pomóżcie ! Pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Witam! Czy do mojej karty SB Life 24bit coś z podanych tu sterów pasuje? Kx najbardziej mnie ciekawią. Kx-y nie działają na sb 24 bit Co do problemów z Kx- ami to fakt trzeba umieć je ustawić odpowiednio, no i niestety pożegnać się z EAX w grach (dla osób zainteresowanych tym systemem oczywiście) Co do róznicy między DOBRZE ustawionymi KX-ami opartymi na ASIO i Foobarze to na każdym nieco lepszym zestawie stereo odczujesz róznice Co do tworzenia muzy ta karta nigdy nie było projektowana z myślą tworzenia na niej w sposób profesjonalny, czy pólprofesjonalny muzy, natomiast amatorsko czemu nie, polecam prównać sobie dzwięk zgrany z gitary na ac 97 i np Audigy @ oem i dopiero później się wypowiadać C o do PAX-ów i innych modowanych shitów, nie isntalować nie daje to nic poza syfem w kompie i samymi problemami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) Kupiłem sobie SB Audigy SE. I mam problem. Głos mi się wyłącza (wycisza) w tunerze TV (Winfast 2000 Expert) jak przełączam kanały. Sterowniki mam te co dostałem do karty. Ze stronki Creativa nie chodzą (nie wykrywają karty). No i pozatym jak rozmawiam przez Skypa, to mi się włącza mikrofon (efekt Karaoke), a powinien być wyciszony (odbijanie sygnału u osoby z którą rozmawiam). Karta AC97 na płycie chodzi w porządku. :angry: Pomóżcie ! Pzdr. HE HE. Miałem to samo wejdź na stronę producenta i ściągnij najnowsze PVR i problem z głowy. Odnośnie winfast. Pozatym takie pytania to nie tu. Edytowane 28 Stycznia 2006 przez madster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr X Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 Mam sluchawki Siberia Icemat i zamierzam kupic karte. Zastanawiam sie jaka Audigy SE OEM czy Audigy4 OEM. Najlepszym rozwiazaniem bylaby karta A2 OEM ale z wiadomych powodow nie moge jej miec :-/ Jesli A4 jest warte swojej ceny (200zl) - ma lepsza jakosc dzwieku niz SE to moge dorzucic te 100zeta. Najlepiej gdybym mogl kupic to nieszczesne Audigy2 OEM (moze ktos z was mi sprzeda? :cry: ). Ale moze wystarczy mi SE. Obciaza (bardzo) procesor :?: Moze ktos odpowie na moje pytania :?: :?: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martinc Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 HE HE. Miałem to samo wejdź na stronę producenta i ściągnij najnowsze PVR i problem z głowy. Odnośnie winfast. Pozatym takie pytania to nie tu.Niestety nic to nie dało. :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madster Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Niestety nic to nie dało. :mad: U mnie wszystko gra po instalacji tego orogramowania i już dziwięk się nie wycisza przy zmianie programu strasznie to było denerwujące :P. Mam taką wersję PVR_51027. Jest to wcześniejsza od wydanej niedawno z tego co zauważyłęm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
straw Opublikowano 7 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2006 (edytowane) 1. Mam mały problem , otóż zainstalowałem zmodyfikowane stery i oprogramowanie od Audigy 4 na swojego SB Live!1024 Player 4.1 i mam szumy na Line-In(wykorzystuje jako połączenie z kartą telewizyjną AverMedia Cap98 na Bt878 dzięki czemu mam dzwięk z tej karty),wymienione powyżej szumy znikają tylko wtedy jak wycisze Line-In.Szumy nie są głośnie ale denerwujące.Póbowałem zastosować ustawienia pci które znalazłem na forum przy konfigurowaniu sterów kX do footbar'a ,ale mogę tylko zmienić PCI Latency Timer i PCI/VGA Palet s reszty niemam możliwości zmienić w biosie . Może macie jakiś sposób żeby się ich pozbyć ? 2. Oraz bym zapomniał ale w GTA:SA podczas cutscenek głos zarówno bohaterów jak i otoczenie,czy muzy jest poddawany jakimś modyfikacjom ponieważ słychać echo wracające jak by po wzmocnieniu i nakłąda się na normalny dzwięk , to samo jest jak słucham muzy jadąc w gierze samochodem.Jak się tego pozbyć(obojętnie czy podłącze słuchawki czy zestaw 4.1) ? Edytowane 7 Lutego 2006 przez straw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqs Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) Witam! Czy mógłby podać link do jakiś dobrze zmodyfikowanych sterowników z oprogramowaniem do SB Live 5.1? Siedze juz ze 3 godziny i nie mogę znaleźć i żaden link nie działa. Pomóżcie... Edytowane 19 Marca 2006 przez miqs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) najlepsze zmodyfikowane stery do SB 5.1 http://file2.mydrivers.com/sound/YouP-PAX-VIv2.2.exe najlepsze zmodyfikowane stery do Audigy,Audigy 2,Audigy 4 i X-Fi http://file2.mydrivers.com/sound/creative_youpax233.zip Edytowane 19 Marca 2006 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqs Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 Dzięki RALF11 !! Zauważyłem, że jest dużo problemów z instalacją i obsługą tego sterownika. Czy mógłby ktoś podać link do instrukcji instalacji? lub napisać ją? Będę bardzo wdzięczny. Dzięki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 najlepsze zmodyfikowane stery do SB 5.1 http://file2.mydrivers.com/sound/YouP-PAX-VIv2.2.exe najlepsze zmodyfikowane stery do Audigy,Audigy 2,Audigy 4 i X-Fi http://file2.mydrivers.com/sound/creative_youpax233.zip RALF11 czy używałeś tych zmodyfikowanych sterów które podałeś?(głównie chodzi mi o te podane w drugim linku) Ja mam Audigy2@4 (YouP-PAX-A4v1.02) i wszystko śmiga dobrze i bez kłopotów. Ta wersja paxów którą mam zainstalowaną w kompie nie jest najnowsza i najlepsza, dlatego zastanawiam się nad zmianą na jakieś inne nowsze stery. Jakie są w tej chwili najlepsze sterowniki do audigy2? Oficjalne ze strony czy paxy? I czy w oficjalnych są takie same funkcje jak w audigy 4, czyli thx console, small crossfade, bass boost itp. Wielkie dzięki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 (edytowane) zdecydowanie najlepsze są Paxy.zwłaszcza te,które podałem.Poprawiają jakość dzwięku i to znacznie.używam ich i jestem bardzo zadowolony.na mojej Audigy 2 chodzą wręcz rewelacyjnie.tylko że to są same sterowniki bez oprogramowania.jeżeli chcesz te sterowniki z pełnym oprogramowaniem,to musisz je zassać stąd. http://file2.mydrivers.com/sound/creative_youppax232sp2.zip 380MB. Edytowane 19 Marca 2006 przez RALF11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miqs Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a są takie stery tylko do Live (z duża ilością oprogramowania)? bo tamte to prawie nie mają żadnego oprogramowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 skorzystaj z tego oprogramowania http://ordorica.org/pax/Audigy4Pro-YpoauxP.7z oraz ze sterów,które podałem wcześniej,czyli http://file2.mydrivers.com/sound/YouP-PAX-VIv2.2.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 zdecydowanie najlepsze są Paxy.zwłaszcza te,które podałem.Poprawiają jakość dzwięku i to znacznie.używam ich i jestem bardzo zadowolony.na mojej Audigy 2 chodzą wręcz rewelacyjnie.tylko że to są same sterowniki bez oprogramowania.jeżeli chcesz te sterowniki z pełnym oprogramowaniem,to musisz je zassać stąd. http://file2.mydrivers.com/sound/creative_youppax232sp2.zip 380MB. A ty masz cały pakiet razem z oprogramowaniem? Są w nim te funkcje które podałem wyżej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 tak.mam ten pakiet co wyżej i są w nim wszystkie funkcje,które wymieniłeś wcześniej oraz wiele nowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariobross1 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 A i jeszcze takie pytanko, czy na takich sterownikach działa wewnętrzny panel do audigy2(z dodatkowymi wejściami i wyjściami). Nie zależy mi na działaniu pilota tylko na działaniu wszystkich wejść i wyjść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 z tego co wyczytałem na zagranicznych forach,to wszyskie panele,wejścia i wyjścia działają idealnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariacik Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 a sa jakies do sb live 24 bit? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 tak są. http://file2.mydrivers.com/sound/YouP-PAX-VIv2.2.exe oraz oprogramowanie do nich http://ordorica.org/pax/Audigy4Pro-YpoauxP.7z dzięki temu na swoim sb live 24 bit będziesz miał oprogramowanie z Audigy 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thical Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 @RALF11 czy zeby to http://file2.mydrivers.com/sound/creative_youppax232sp2.zip zainstalowac musze stare stery/soft wywalic i czyscic rejestr ze wszystkich wpisow po creative ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...