ashgan Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Czy odlanczajac kabelek ze zlacza fan na mb moge mu zaszkodzic? Czy tylko pozbawiam sie widoku obrotow wentyli w zasilce? Po prostu brakuje mi zlaczy pod dodatkowe wentyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayT Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Czy odlanczajac kabelek ze zlacza fan na mb moge mu zaszkodzic? Czy tylko pozbawiam sie widoku obrotow wentyli w zasilce? Po prostu brakuje mi zlaczy pod dodatkowe wentyle. 1252358[/snapback] Posiadam 360-302-DF i kabelek od wentylatorka miałem podłączony - ale już nie mam, z tego samego powodu, co Ty :wink: W niczym to nie zaszkodziło, oprócz straty monitoringu jego obrotów - wentylator dalej działa i dalej rozkręca sie przy wzroście temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 jaka temperaturę masz wew zasialcza ? mam taki sam zasilacz i wydaje mi sie że grzeje sie zabardzo ... a wentyle krecą sie z taka zamą prędkością Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayT Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Mój zasilacz rzeczywiście jest dość ciepły w środku... nie mam jak jej zmierzyć. Wentylatory rozkręcają się przy wzroście temperatury - objawia to się przede wszystkim nieco większym hałasem i trochę mocniejszym strumieniem wydmuchiwanego (ciepłego) powietrza. Dzieje się to bez podłączonego kabelka, więc na mój gust jest OK. Chyba zwiększę obroty Arctica Pro TC, który jest pod zasiłką, bo przejmie większość ciepła z obudowy - liczę na to, że wtedy zasilacz będzie sie grzał "sam z siebie", a nie zasysał dodatkowo ciepło z budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Ja kabelek mam podłączony bo monituruje prędkośc wiatraka w zasilce i jakoś nie widze zmian zbyt dużych .. mimo że temp podniosła sie o 10 stopni ... Wew obudowy zasilacza mam 49 stop w idle a 60 stopni w stresie .. a obroty jakos nie ida w góre dlatego pytam bo może mam cos nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JayT Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Wew obudowy zasilacza mam 49 stop w idle a 60 stopni w stresie .. a obroty jakos nie ida w góre dlatego pytam bo może mam cos nie tak 1257684[/snapback] U mnie słychać różnicę, bo mam dość zimny pokój... po porannym wietrzeniu temperatura spada w okolice 16-17 stopni ;-) Ale jak zamknę okno, włączę komputer i odkręcę grzejnik na max, to temperatura waha się w granicach 20-22*C i wtedy wiatraki w Chieftec'u zaczynają się rozkręcać. Może zauważam różnicę, bo w momencie włączenia jest chłodno (i cicho), a np. podczas katowania NFS:U2 jest gorrrąco (i nieco głośniej). BTW: Ile obrotów wyciąga Twój wiatrak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...