Phalanx Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Witam Problem jak w temacie - komp od początku swego żywota na płycie k7s5a pro zachowuje się w ten sam sposób: Za pierwszym odpaleniem kompa albo po ciepłym resecie złom zwisa na biosie na wysokości testu NVRAM, albo niewiele później, tzn wykrywa wszystkie dyski i stoi. Czasami akustycznie można poznać czy się załączy czy nie - zwykle jest to za drugim, trzecim razem - słychać wtedy początkowy stukot wszystkich peryferiów (igła hdd, tacka cdrom), wtedy też system się poprawnie załącza. Wymieniałem bios na HoneyX, potem na oficjalny eceesowski. Bez rezultatu. Ostatnio dwukrotnie już, prawdopodobnie z powodu takiego właśnie odpalania komputera, padła mi tablica partycji na dysku. Co może być powodem zwieszania się komputera na poziomie komunikatu Checking NVRAM? ECS K7s5a pro Athlon Thunderbird 1000mHz 640 MB SDRAM (1x512+1x128) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cooli Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 jedyne co mi przychodzi do głowy to RAM. Wyciągnij tą jedną kość 128 i zobacz czy problem się będzie powtarzał. Może się ram gryzie ze sobą... ale to tylko przypuszczenia. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jurasjo Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 to może być coś z biosem, miałem taką płytę i po nieudanym flashu biosa zatrzymywał się na tej komendzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phalanx Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Czyli co musiałbym zrobić, jeśli kilkukrotnie flashowałem biosa i efekt za każdym razem był podobny? Tzn, za pierwszym razem po flashowaniu zawsze się odpala, dopiero zwisa po pierwszym resecie. Jeśli chodzi o ram - sprawdzałem... Problem się powtarza na każdej z kości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) Moze to od baterii wymien baterie (koszt bateri ok 8zł)mysle ze powinno pomoc.Jesli nie to bedziemy myslec dalej <_< Edytowane 2 Lutego 2005 przez malcolm28 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOTEL Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 ja polecam nie meczyc sie i nie tracic nerwow, tylko wymienic plyte glówna, bo mi tez sie kaszanila strasznie z sdram em . ewentualnie kup ddr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...