berkut Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Kiedy mowie ze spaw brzydko wyglada wcale nie znaczy ze mowie o wygladzie a o jakosci, wytrzymalosci... A ten spaw wyglada jak taki ktorego bym poprawial bo balbym sie oto ze peknie. gdzie ci sprzedali tak krotki kawalek rury o takiej srednicy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 @ent : tak podczas SPI na 3006mhz/2.20 Vcore linia 12V w PSU na poziomie 11.85-11.90 V ...nie wiem co wy macie do tych Codegenow i po co Wam ten Antecki :D 1457576[/snapback] Qrde to masz chyba jakas nieziemska sztuke. Moj chef 420 W gorzej tracil +12 V na Bartku, zanim podkrecilem napiecia potem :D Rozumiem ze napiecia z miernika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Ale prawde mówiąc co z tego, że masz to 11.9 jak masz pewnie pare marnych amper na tej lini... :lol: wierz mi... dobry zasilacz to podstwa... a extreme benching na codegenie to cyrk... więc kupuj/załatwiaj/pożyczaj dobre psu ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Chce zobaczyc tego codegena pod czyms co ja meczylem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 sory za ot ale 1pytanka gdzie w kraków/tarnów można kupić suchy lód ???albo jeszce lepiej ciekły azot?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
randomize Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 Ale fajowe !!! Jak tylko kupie zasilacz to sie biore za to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 22 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2005 (edytowane) bardzo brzydko ten spaw wyglada 1457763[/snapback] Ciesze sie berkut ze znalazles jakis "punkt zaczepny" w moim dziele ... :D . A tak serio to mialem kijowe lut, do FC ich nie uzywalem, bo wlasnie slabo sie rozlewaly po materiale i jak raz pospawalem to przeciek mialem w miejscu spawania tym lutem...wiec juz do FC tego nie uzywalem, a do czegos to musialem zuzyc :) . Kontener nie przecieka, jest wiec OK. Narazie nic nie peklo po 5h prob przy -70*C :-P . Qrde to masz chyba jakas nieziemska sztuke. Moj chef 420 W gorzej tracil +12 V na Bartku, zanim podkrecilem napiecia potem :D Rozumiem ze napiecia z miernika? 1457997[/snapback] Tak napiecia z multimeru, mierzone podczas SPI w jednym z molexow. Ale prawde mówiąc co z tego, że masz to 11.9 jak masz pewnie pare marnych amper na tej lini... :lol: wierz mi... dobry zasilacz to podstwa... a extreme benching na codegenie to cyrk... więc kupuj/załatwiaj/pożyczaj dobre psu ;) 1458081[/snapback] Etaaam, skoro wszystko dziala i idze dobrze, vcore nie skacze, w wynikach O/C nie widac zadnej roznicy np. pomiedzy tym PSU, a Chiefem-Sirtec 360W DF, to po co przeplacac ? :blink: :blink: A jak bym juz mial kupowac to cos minimum 550W (i nie Q-Tec'a :lol: ), a to juz troche kosztuje ... Chce zobaczyc tego codegena pod czyms co ja meczylem 1458089[/snapback] Nie ma sprawy. moge pozyczyc... pozdro piotres Edytowane 22 Maja 2005 przez piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 hehehe nie mialbym odwagi tego podlaczyc nigdzie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) Jasne ze Homemade- a co slyszales ze gdziesz kontenery do DI sprzedaja ? :blink: a sprzedaja sprzedaja tylko nie u nas :) bardzo brzydko ten spaw wyglada 1457763[/snapback] moj spaw przy LN2 gdzies puscil i kropla po kropli splywala mi naplyte - musialem tak na wszelki w. zakleic tasma z a-flexu (pewnie za duzo boraxu w tamtym miejscu musialo byc) sory za ot ale 1pytanka gdzie w kraków/tarnów można kupić suchy lód ???albo jeszce lepiej ciekły azot?? 1458572[/snapback] hmm... http://www.azoty.tarnow.pl/ a nie ma przypadkiem w tarnowie linde gaz? zreszta namierzylem dawno temu w tamtych rejonach pewna firmie w sprawie DI i LN2 wiec to kweista googli :) @piotres - ladny parownik B) Edytowane 23 Maja 2005 przez Scoon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 (edytowane) ... A jak bym juz mial kupowac to cos minimum 550W (i nie Q-Tec'a :lol: ), a to juz troche kosztuje ... pozdro piotres 1458795[/snapback] ModeComy FSP-550 można już wyrwać za niewiele ponad 200zet więc to nie dużo jak na tej klasy zasiłkę BTW: a lakierujecie mobo przed zamrażaniem ? czy polegacie tylko na tej piance ?? Edytowane 23 Maja 2005 przez majkel84 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 Scoon twoj parownik jest poprawnie zespawany (z wygladu) a pekl - to dla was doskonaly przyklad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scoon Opublikowano 23 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2005 ModeComy FSP-550 można już wyrwać za niewiele ponad 200zet więc to nie dużo jak na tej klasy zasiłkę BTW: a lakierujecie mobo przed zamrażaniem ? czy polegacie tylko na tej piance ?? 1459810[/snapback] polegamy na izolacji fakt ze po dluzszym czasie na laminacie pojawia sie szron ale nic zlego sie z plyta nie dzieje (zreszta w tym przypadku plyte zaizolowalem baaardzo skromnie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 DI fajna sprawa. czekam na bardziej sprzyjajace okolicznosci i sprawdzam na swoim bartku z Piotresem co jeszcze uda sie wydusic. @ Berkut, rure znalazlem i kupilem na zlecenie Piotresa ja :lol:. nie bylo latwo, ale takie pol metra kupisz tu: www.instalsan.com.pl - ja bylem na niedzielskiego. 30zl. maly OT. koles ktory mi to sprzedawal, zapytal po co mi tylko pol metra. powiedzialem ze chce sie pewniej czuc w nocy idac przez miasto :lol:. mine mial niezla... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tonic Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Jak wyglądał sklep, mógłbyś go opisać, sobih? Jego oferty mnie ciekawią.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Tonic, nie bardzo wiem czego potrzebujesz, a ten sklep mial to do siebie, ze nie bardzo wiedzialem gdzie spojrzec jak trafilem :blink:. zadzwon najlepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deex Opublikowano 1 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2005 Tak sie nudzilem i zaczelem szukac kto u nas to rozprowadza Link z suchym lodem no i tam nawet pisze w jakiejs zakladce ze stosuje sie go nawet do kompow B) albo mozna pogadac z typami ktorzy roznosza lody po plazy... podobno oni tez tego uzywaja :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 tak mysle ze fajnym pomyslem by bylo zalatwienie kilku kostek(granulat lepsz by byl, latwiej flaszke wlozyc) suchego lodu na zlot :D by mozna pokazac max OC (ciekly azot chyba trudniej zalatwic) no i by bylo w czym pifko schlodzic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 (edytowane) tak mysle ze fajnym pomyslem by bylo zalatwienie kilku kostek(granulat lepsz by byl, latwiej flaszke wlozyc) suchego lodu na zlot :D by mozna pokazac max OC (ciekly azot chyba trudniej zalatwic) no i by bylo w czym pifko schlodzic ;) 1480986[/snapback] Oł yeeeaaa :gitarzysta2: .... dobry pomysl ....chyba az sam bym nawet przyjechal na ten zlot... :rolleyes: pozdro piotres Edytowane 4 Czerwca 2005 przez piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 jesli bede z kaskada to nie ma potrzeby bawic sie w DI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 4 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2005 jesli bede z kaskada to nie ma potrzeby bawic sie w DI 1481518[/snapback] i FX55 mam nadzieje ... :lol: ..bez tego to sie nawet nie pokazuj :lol: .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 ja nie wybieram sobie palcem procesorow ktorymi sie bawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 5 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2005 ja nie wybieram sobie palcem procesorow ktorymi sie bawie 1481870[/snapback] Czas zaczac szukac sponsora :wink: Hmm biorac pod uwage twoje wyniki moglbys popisac troche mejli do intela i amd :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 intel i amd nie wspieraja o/c. Jak intel widzi co Lis zrobil w recenzjach (chlodzenie prometeia i 5.45ghz z EE) to pewnie ich skreca bo to wbrew marketingowi ;) po prostu raz na jakis czas pojawia sie okazja z ktorej korzystam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 a tu w sumie to ich blad powinni walczyc o miano najlpeszego porca do OC:D kazdy wie ze kazdy kreci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 6 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2005 a tu w sumie to ich blad powinni walczyc o miano najlpeszego porca do OC:D kazdy wie ze kazdy kreci 1484729[/snapback] entuzjaści to jakieś 2% rynku a ludzie ktorzy cokolwiek wiedzą o o/c to 10-20% - na szczęście liczba ta ostatnio szybko rośnie więc narazie nie opłaca im sie pokazywać, że A64 3000+ można rozpędzić tak jak FX-53 bo jeden kosztuje 500zł a drugi 4 razy tyle pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) Czytajac opis suchego lodu a mianowice ze jest to produkt uboczny to nasuwa sie mysl ze kupic mozna go przy kazdych zakladach azotowych. Przeprowadzam sie do Opola , wiec jesli jest na forum ktos z tej wioski za Brzegiem Dolnym czy Gornym :D kto moze wiedziec cos na temat DI to bylbym wdzieczny. Mam nadzieje ze Kibice Odry mnie nie dopadna , mieszkam 150m od stadionu :D Edit Czy transport przypuscmy 10Kg lodu z wawy jest rozsadnym pomyslem ?? :wink: Edytowane 7 Czerwca 2005 przez wampir Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cro Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 (edytowane) Lód lodem, z nim chyba mniejszy problem. Najgorzej miałbym z resztą konstrukcji, bo po prostu nie mam dojścia do takich materiałów i narzędzi i nie znam nikogo kto by mi takie coś zespawał :/ Nie pójdę przecież do konserwatora w szkole :lol: Edytowane 7 Czerwca 2005 przez Cro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 @ Cro - spawanie u byle slusarza albo w warsztacie blacharskim powinni zrobic. kupienie elementow tez do przejscia. transport DI z Wwy moze by i przeszedl, o ile mialbys specjalny pojemnik na to z Jaszlodu. 50zl bodajze kosztuje. inaczej po paru godzinach niewiele by z tego zostalo. DI paruje bardzo szybko. nie tyle chodzi o temp. otoczenia, ale o dostep powietrza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 berkut ale mysle ze suchy lod do chlodzenia flaszek bedzie lepszy ;) Panem cieknacym okiem nawet browara nie schlodzilismy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Cro - ja czy Raven mozemy ci zrobic, wystarczy popytac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...