Skocz do zawartości
piotres

Suchy Lod- First Run- Fotki

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy mowie ze spaw brzydko wyglada wcale nie znaczy ze mowie o wygladzie a o jakosci, wytrzymalosci... A ten spaw wyglada jak taki ktorego bym poprawial bo balbym sie oto ze peknie.

gdzie ci sprzedali tak krotki kawalek rury o takiej srednicy ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ent : tak podczas SPI na 3006mhz/2.20 Vcore linia 12V w PSU na poziomie 11.85-11.90 V ...nie wiem co wy macie do tych Codegenow i po co Wam ten Antecki :D

1457576[/snapback]

Qrde to masz chyba jakas nieziemska sztuke. Moj chef 420 W gorzej tracil +12 V na Bartku, zanim podkrecilem napiecia potem :D Rozumiem ze napiecia z miernika?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale prawde mówiąc co z tego, że masz to 11.9 jak masz pewnie pare marnych amper na tej lini... :lol:

wierz mi... dobry zasilacz to podstwa... a extreme benching na codegenie to cyrk... więc kupuj/załatwiaj/pożyczaj dobre psu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo brzydko ten spaw wyglada

1457763[/snapback]

Ciesze sie berkut ze znalazles jakis "punkt zaczepny" w moim dziele ... :D . A tak serio to mialem kijowe lut, do FC ich nie uzywalem, bo wlasnie slabo sie rozlewaly po materiale i jak raz pospawalem to przeciek mialem w miejscu spawania tym lutem...wiec juz do FC tego nie uzywalem, a do czegos to musialem zuzyc :) .

Kontener nie przecieka, jest wiec OK.

Narazie nic nie peklo po 5h prob przy -70*C :-P .

Qrde to masz chyba jakas nieziemska sztuke. Moj chef 420 W gorzej tracil +12 V na Bartku, zanim podkrecilem napiecia potem :D Rozumiem ze napiecia z miernika?

1457997[/snapback]

Tak napiecia z multimeru, mierzone podczas SPI w jednym z molexow.

Ale prawde mówiąc co z tego, że masz to 11.9 jak masz pewnie pare marnych amper na tej lini... :lol:

wierz mi... dobry zasilacz to podstwa... a extreme benching na codegenie to cyrk... więc kupuj/załatwiaj/pożyczaj dobre psu ;)

1458081[/snapback]

Etaaam, skoro wszystko dziala i idze dobrze, vcore nie skacze, w wynikach O/C nie widac zadnej roznicy np. pomiedzy tym PSU, a Chiefem-Sirtec 360W DF, to po co przeplacac ? :blink: :blink:

A jak bym juz mial kupowac to cos minimum 550W (i nie Q-Tec'a :lol: ), a to juz troche kosztuje ...

Chce zobaczyc tego codegena pod czyms co ja meczylem

1458089[/snapback]

Nie ma sprawy. moge pozyczyc...

pozdro

piotres

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne ze Homemade- a co slyszales ze gdziesz kontenery do DI sprzedaja ? :blink:

a sprzedaja sprzedaja tylko nie u nas :)

bardzo brzydko ten spaw wyglada

1457763[/snapback]

Dołączona grafika

moj spaw przy LN2 gdzies puscil i kropla po kropli splywala mi naplyte - musialem tak na wszelki w. zakleic tasma z a-flexu (pewnie za duzo boraxu w tamtym miejscu musialo byc)

sory za ot ale 1pytanka

gdzie w kraków/tarnów można kupić suchy lód ???albo jeszce lepiej ciekły azot??

1458572[/snapback]

hmm... http://www.azoty.tarnow.pl/

a nie ma przypadkiem w tarnowie linde gaz? zreszta namierzylem dawno temu w tamtych rejonach pewna firmie w sprawie DI i LN2 wiec to kweista googli :)

@piotres - ladny parownik B)

Edytowane przez Scoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

...

A jak bym juz mial kupowac to cos minimum 550W (i nie Q-Tec'a  :lol: ), a to juz troche kosztuje ...

pozdro

piotres

1458795[/snapback]

ModeComy FSP-550 można już wyrwać za niewiele ponad 200zet więc to nie dużo jak na tej klasy zasiłkę

BTW: a lakierujecie mobo przed zamrażaniem ? czy polegacie tylko na tej piance ??

Edytowane przez majkel84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ModeComy FSP-550 można już wyrwać za niewiele ponad 200zet więc to nie dużo jak na tej klasy zasiłkę

BTW: a lakierujecie mobo przed zamrażaniem ? czy polegacie tylko na tej piance ??

1459810[/snapback]

polegamy na izolacji

Dołączona grafika

fakt ze po dluzszym czasie na laminacie pojawia sie szron ale nic zlego sie z plyta nie dzieje (zreszta w tym przypadku plyte zaizolowalem baaardzo skromnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DI fajna sprawa. czekam na bardziej sprzyjajace okolicznosci i sprawdzam na swoim bartku z Piotresem co jeszcze uda sie wydusic.

@ Berkut, rure znalazlem i kupilem na zlecenie Piotresa ja :lol:. nie bylo latwo, ale takie pol metra kupisz tu: www.instalsan.com.pl - ja bylem na niedzielskiego. 30zl.

maly OT. koles ktory mi to sprzedawal, zapytal po co mi tylko pol metra. powiedzialem ze chce sie pewniej czuc w nocy idac przez miasto :lol:. mine mial niezla... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mysle ze fajnym pomyslem by bylo zalatwienie kilku kostek(granulat lepsz by byl, latwiej flaszke wlozyc) suchego lodu na zlot :D by mozna pokazac max OC (ciekly azot chyba trudniej zalatwic) no i by bylo w czym pifko schlodzic ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mysle ze fajnym pomyslem by bylo zalatwienie kilku kostek(granulat lepsz by byl, latwiej flaszke wlozyc) suchego lodu na zlot :D by mozna pokazac max OC (ciekly azot chyba trudniej zalatwic) no i by bylo w czym pifko schlodzic ;)

1480986[/snapback]

Oł yeeeaaa :gitarzysta2: .... dobry pomysl ....chyba az sam bym nawet przyjechal na ten zlot... :rolleyes:

pozdro

piotres

Edytowane przez piotres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja nie wybieram sobie palcem procesorow ktorymi sie bawie

1481870[/snapback]

Czas zaczac szukac sponsora :wink:

Hmm biorac pod uwage twoje wyniki moglbys popisac troche mejli do intela i amd :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

intel i amd nie wspieraja o/c. Jak intel widzi co Lis zrobil w recenzjach (chlodzenie prometeia i 5.45ghz z EE) to pewnie ich skreca bo to wbrew marketingowi ;)

po prostu raz na jakis czas pojawia sie okazja z ktorej korzystam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość majkel84

a tu w sumie to ich blad powinni walczyc o miano najlpeszego porca do OC:D kazdy wie ze kazdy kreci

1484729[/snapback]

entuzjaści to jakieś 2% rynku a ludzie ktorzy cokolwiek wiedzą o o/c to 10-20% - na szczęście liczba ta ostatnio szybko rośnie

więc narazie nie opłaca im sie pokazywać, że A64 3000+ można rozpędzić tak jak FX-53 bo jeden kosztuje 500zł a drugi 4 razy tyle

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytajac opis suchego lodu a mianowice ze jest to produkt uboczny to nasuwa sie mysl ze kupic mozna go przy kazdych zakladach azotowych.

Przeprowadzam sie do Opola , wiec jesli jest na forum ktos z tej wioski za Brzegiem Dolnym czy Gornym :D kto moze wiedziec cos na temat DI to bylbym wdzieczny.

Mam nadzieje ze Kibice Odry mnie nie dopadna , mieszkam 150m od stadionu :D

Edit

Czy transport przypuscmy 10Kg lodu z wawy jest rozsadnym pomyslem ?? :wink:

Edytowane przez wampir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lód lodem, z nim chyba mniejszy problem. Najgorzej miałbym z resztą konstrukcji, bo po prostu nie mam dojścia do takich materiałów i narzędzi i nie znam nikogo kto by mi takie coś zespawał :/

Nie pójdę przecież do konserwatora w szkole :lol:

Edytowane przez Cro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@ Cro - spawanie u byle slusarza albo w warsztacie blacharskim powinni zrobic. kupienie elementow tez do przejscia.

transport DI z Wwy moze by i przeszedl, o ile mialbys specjalny pojemnik na to z Jaszlodu. 50zl bodajze kosztuje. inaczej po paru godzinach niewiele by z tego zostalo. DI paruje bardzo szybko. nie tyle chodzi o temp. otoczenia, ale o dostep powietrza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...