piotres Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 Cro - ja czy Raven mozemy ci zrobic, wystarczy popytac 1485696[/snapback] I ja tez moge zrobic kontener na DI/Ln2 :-P ..takze walcie na PW jak chcecie. pozdro piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2005 I ja tez moge zrobic kontener na DI/Ln2 :-P ..takze walcie na PW jak chcecie. pozdro piotres 1486013[/snapback] O ja to mnie podbudowaliscie ze,... mzoecie pomoc :)... bo tak mysle nad Tym.. alw wlasnie kontenera nie mam :/... jak cos to sie skontaktuje (moge??) :D ... Pozdrawiam :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=66614 troche wiecej fotek :D pozdro piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kepons Opublikowano 22 Czerwca 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2005 1509730[/snapback]suchy lód - świetna sprawa;] spoko relacja - good job piotres keep on workin;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 ja moge zapowiedzieć że mam już kontener tylko teraz suchy lód i jazda :) jakbym miał ramy dobre to może bym miał te 3ghz a tak to doopa :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 5 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2005 ja moge zapowiedzieć że mam już kontener tylko teraz suchy lód i jazda :) jakbym miał ramy dobre to może bym miał te 3ghz a tak to doopa :( 1531551[/snapback] A przepraszam co maja ramy do 3ghz ? :blink: :lol: Jakbys mial zablokowanego procka to moze i tak ...ale widze ze masz JIUHB wiec mozesz nisko leciec z FSB,a wysoko z mnoznikiem i tez bedzie duzo MHZ'tow :-P ... wiec no-problemo z 3 Ghz :razz: pozdro piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Mama takie pytanko, prosze bez smiania :wink: otóz też się napalam na suchy lód, zeby jakieś fajne wynki osiagnać. Zastanawiam się czy rura musi być miedziana? przeciez ona nie musi przenosić dobrze temeratury, ważna jest tylko podstawa która styka się z prockiem. rury stalowe sa tansze i łatwiej dostepne i dlatego o tym myslę :) pozdrawiam! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 Mama takie pytanko, prosze bez smiania :wink: otóz też się napalam na suchy lód, zeby jakieś fajne wynki osiagnać. Zastanawiam się czy rura musi być miedziana? przeciez ona nie musi przenosić dobrze temeratury, ważna jest tylko podstawa która styka się z prockiem. rury stalowe sa tansze i łatwiej dostepne i dlatego o tym myslę :) pozdrawiam! 1536981[/snapback] Tak moze to byc rura stalowa ...tyle ze zeby przyspawac rure stalowa do podstawy Cu to musisz uzyc lutu z zaw. <30% srebra, a taki lut najtanszy to nie jest :? (ok. 20 zl/1 szt. - tyle starczy) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 8 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2005 czyli zaoszczędze na rurze a dołożę do lutu.. czyli prawie wyjdzie ma to samo. Zastanawiam się z czego by tu rurę wymodzić żeby była i tania i bez problemu dało się z miedzią zlutować, może mosiądz, tylko nie wiem jak z jego ceną. Lutowanie aluminium to chyba nie wchodzi w grę, a tez tanie jest. A może jest inny sposób łączenia takich rzeczy, czemu koniecznie lutowanie... może jakiś sprytny gwint w podstawie, bo jakbym robił podstawe to i tak wybiorę się do ślusarza żeby mi to ładnie zrobił wszystko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2005 czyli zaoszczędze na rurze a dołożę do lutu.. czyli prawie wyjdzie ma to samo. Zastanawiam się z czego by tu rurę wymodzić żeby była i tania i bez problemu dało się z miedzią zlutować, może mosiądz, tylko nie wiem jak z jego ceną. Lutowanie aluminium to chyba nie wchodzi w grę, a tez tanie jest. A może jest inny sposób łączenia takich rzeczy, czemu koniecznie lutowanie... może jakiś sprytny gwint w podstawie, bo jakbym robił podstawe to i tak wybiorę się do ślusarza żeby mi to ładnie zrobił wszystko. 1537452[/snapback] ale jak zrobisz jakis tam gwint, to i tak musisz to jakos polaczyc zeby bylo szczelne, a cyna odpada, wiec twarde lutowanie ciebie nie minie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2005 (edytowane) czyli zaoszczędze na rurze a dołożę do lutu.. czyli prawie wyjdzie ma to samo. Zastanawiam się z czego by tu rurę wymodzić żeby była i tania i bez problemu dało się z miedzią zlutować, może mosiądz, tylko nie wiem jak z jego ceną. Lutowanie aluminium to chyba nie wchodzi w grę, a tez tanie jest. A może jest inny sposób łączenia takich rzeczy, czemu koniecznie lutowanie... może jakiś sprytny gwint w podstawie, bo jakbym robił podstawe to i tak wybiorę się do ślusarza żeby mi to ładnie zrobił wszystko. 1537452[/snapback] nie lepiej kupić od piotresa ?? zapewniam cie że wyjdzie taniej .... o lutowaniu aluminium w życiu nie słyszałem ... co innego spawanie jak masz się wybrać do ślusarza i zbulić - lepiej kup gotowy kontenerek z izolacją ... Edytowane 21 Lipca 2005 przez yotomeczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Ale sie ucieszylem :D Nawet nie wiedzialem ze pod nosem mam ogromne zaklady azotowe :D i jescze wicedyrektor jest znajomym. Oj bedzie krecenie ;) Teraz tylko zalatwic pojemnik na d1/ln2 i jazdaa :) Mam pytanie. W jaki sposob nieinwazyjnie (tak zeby w razie czego przyjeli mi na gwarancje) zaizolowac plyte glowna?? 2) czego uzyc jako rozpuszczalnika do Di? 3) czy chlodzenie chipsetu cos da (moge uzuc peltiera)? czy bedzie wyzsze fsb? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 23 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2005 Ale sie ucieszylem :D Nawet nie wiedzialem ze pod nosem mam ogromne zaklady azotowe :D i jescze wicedyrektor jest znajomym. Oj bedzie krecenie ;) Teraz tylko zalatwic pojemnik na d1/ln2 i jazdaa :) Mam pytanie. W jaki sposob nieinwazyjnie (tak zeby w razie czego przyjeli mi na gwarancje) zaizolowac plyte glowna?? 2) czego uzyc jako rozpuszczalnika do Di? 3) czy chlodzenie chipsetu cos da (moge uzuc peltiera)? czy bedzie wyzsze fsb? Pozdro 1562556[/snapback] ad 1) maty armaflexowe, pasta silikonowa izolacyjna ad 2) acetonu pozdro piotres Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orion_THG Opublikowano 14 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2005 LOL, suchy lod, DLT3C, zmodowany nf7 i COODEGEN 400W :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :lol: :lol: :blink: :blink: :blink: :blink: :blink: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 piotres ma golden sample chyba tego codegena. jego osiągniecia pokazują że jakośsobie biedak daje radę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tronki5 Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Może to tylko obudowa po codegenie a bebechy lepsze,może się ktoś przy pakowaniu pomylił :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2005 Obudowa z tego co widać na fotach jest z plexi czyli nawet on nie jest oryginalna ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Dziś walczyłem z kontenerem i za nic nie mogę go zlutować :angry: Podstawa i rura miedziana, lut - srebrzanka. Palnik na propan butan :-| Grzałem to ponad 30minut i zrobiło się tylko bordowe ale lut nie rozpłynął się. No i teraz całą podstawa i rura czarna :/ a nic nie zlutowane. mapp da rade ? w jednym sklepie u mnie jest 50zł/butla. I jak teraz wyczyścić tą miedz ? Da się w czymś wytrawić, bo piny wszsytkie uwalone na czarno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iwo Opublikowano 18 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2005 CILIT daje rade, ale mechanicznie też poczyść... a o lutowaniu czegoś takiego propanem to zapomnij. Polecam tlen+mapp gaz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wampir Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2005 Jak ktos jest z Opole lub okolice to mam na zbyciu kontener ze wszystkim do benchowania i mam namiary na kogos kto handluje lodem , sprzedaje info razem z konterem :D :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...