Skocz do zawartości
e!Gr00bY

V-mode Radeon 8500

Rekomendowane odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]I jeszcze jedno pytanko. Jak wysokie masz radiatorki (np. w cm) i czy są są ciepłe? Bo ja mam nieduże i zastanawiam się czy wystarczą. Te 624MHz to bez artefaktów? Czy max co nie robi totalnego syfu na ekranie? Którą część tych rezystorków malowałeś? Całe/góre/boki?

Jakies 2 cm wysokosci tak sa cieple. Tak 624 bez artefaktow, podalem wartosc przy ktorej wszystko jest ok :)

Radiatorki maja po 4 żebra, przyklejone klejem na bazie ciężkiej miedzi.

Rezystorki malowalem z bokow. Sprawa kluczowa dla pamieci jest napiecie hynix zaleca dla tych modulow do 3.65 V jednak jak dasz za duze to masz kolorowe przebarwienia obrazu:( u mnie zlotym srodkiem bylo akurat 3.66 V.

Karta jest rowniez chlodzona wentylem 80 mm w bocznej sciance budy.

Pozdrowienia

Aiki- masz bardzo zle skonfigurowany system bo ja z w sumie nizej taktowanym radkiem (310/620) i procem @ 1.73ghz mialem 10500ptk..... sterowniki na defaults (nie wiem jak nazwac wtedy quality, medium? :mrgreen:)

Rafal- gdybym mogl dopasc poradnik jak zrobic moda do mojego radka.... i jak zibi mi podesle plaskowniki na nowe chlodzenie

Raczej kwestia radka bo od 10 000 wyniki juz nie ida za bardzo w gore , co do systemu to prawda nie jest on najnowszy, ale pamietam ze na swiezym win 98 se na radku 300/300 na procu xp 1870 MHz mialem 10400

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie wróciłem od berkuta. Owoce pracy? 330/330 przechodzi 3DMarka :) Napięcia przed to 1.65v/3.55v, a po 1.9v/3.9v. Przy 330MHz na pamięciach pojawiają się jednak artefakty w jednym demku (Vertex Shader), a rdzeń przy 330MHz też jest trochę niestabilny więc.... zaraz zmieniam BIOS na 325/325MHz :) berkut też zadowolony gdy porownywalismy płytkę Radeona 8500 od ATi i od Gigabyte'a to... doszlismy do tego jak v-mode'ować to jego bydle. Z rdzeniem nie było problemu bo wygląda miejsce do malowania ołówkiem wyglada identycznie, a z pamięciami było trochę zabawy :wink: W każdym razie berkuta karta miała dziwnie niskie napięcie dla GPU (1.55v) i w miarę normalne dla pamięci 2.6 jeżeli dobrze pamiętam (tak 2.6v bo to BGA). Szkoda tylko, że nie mam cyfraka bo pare zdjęć mojemu Radeonowi możnaby zrobić 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...