Skocz do zawartości
agro

Rezystor? Termistor?

Rekomendowane odpowiedzi

siemka

mam dosyc powazny problem. odebralem z serwisu pamiec kingstona. wszystko byloby pieknie, gdyby nie to, ze po powrocie do domu odpadly mi w rekach 4... no wlasnie co? zaznaczylem na zdjeciu kolkiem miejsce gdzie jest ubytek i czesc, ktorej brakuje (pozostale 3 juz przymocowalem i jest ok)

generalnie:

jesli ktos zna oznaczenie tej czesci, bylbym wdzieczny gdyby ja zamiescici i ewentulanie gdzie kupic

pozdrawiam

aha. nad kazdym modulem pamieci sa 2 brazowe te czesci i jedna szara w srodku. brakuje wlasniej tej szarej (pewnie ma inne wlasciwosci)

zdjecie jest w zalaczniku

post-104432-1107356330_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze przydaloby sie troche lepsze zdjecie.

Po drugie wyglada na kondensator ceramiczny smd.

A po trzecie niestety jesli faktrycznie jest to kondziorek - to nie da sie rozgryzc jaki - one nie maja zadnych opisow...

Ee- a jakim cudem one odpadly ? Trzeba bylo wrocic do serwisu - no bez przeginania.

A i jak 'przymocowales' te 3 ? Mam nadzieje, z masz na mysli ze je przylutowales... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w serwisie powiedzieli ze to juz nie ich problem. fakt ze po odbiorze nosilem je troche przy minusowej temperaturze, ale nie wierze, ze to np przez to bo po prostu rozpadly mi sie w rekach jak je wyciagnalem... a mialy opakowanie i plecakiem raczej nie rzucalem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi