Mauro Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Siema. Mam pewien problem z karta geforce 256, otoz chce ja sflashowac, bo ma strasznie przesycone kolory (ustawienia nView dzialaja ale za wiele to nie daje), wszystko jest jakby za mgla i czasami niektore okna zostawiaja dziwne, poziome slady (duzo ciemniejsze kolory, jakby w cieniu, cos jak podlaczysz cos do TV przez wejscie antenowe, np. pegasus albo psx. Robie wiec flasha (nvflash 3.14), ale wyskakuje mi komunikat: opened31004.rom successfully. checking for supported EEPROM... EEPROM man. ID, devcode (55,AA):Supported EEPROM not found Na karcie jest bios 2.10.04.02.00 natomiast sciagnelem biosy do wszystkich typow geforce 256, czyli no-TVout (ktory wlasnie posiadam), bt, ch i ph, jednak w kazdym przypadku komunikat jest ten sam...POMOCY...COKOLWIEK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 uzyj parametrow -u -p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatame Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Siema. Mam pewien problem z karta geforce 256, otoz chce ja sflashowac, bo ma strasznie przesycone kolory (ustawienia nView dzialaja ale za wiele to nie daje), wszystko jest jakby za mgla i czasami niektore okna zostawiaja dziwne, poziome slady (duzo ciemniejsze kolory, jakby w cieniu, cos jak podlaczysz cos do TV przez wejscie antenowe, np. pegasus albo psx. Robie wiec flasha (nvflash 3.14), ale wyskakuje mi komunikat: opened31004.rom successfully. checking for supported EEPROM... EEPROM man. ID, devcode (55,AA):Supported EEPROM not found Na karcie jest bios 2.10.04.02.00 natomiast sciagnelem biosy do wszystkich typow geforce 256, czyli no-TVout (ktory wlasnie posiadam), bt, ch i ph, jednak w kazdym przypadku komunikat jest ten sam...POMOCY...COKOLWIEK... 1253089[/snapback] Raczej z tą kartą nic nie zrobisz, a wiem to z własnego doświadczenia. Miałem ten sam komunikat gdy chciałem sflashowac moją karte GF2mx400. A wszystkiemu jest winna ta kość EEPROM HOLTEK HT27C512-70. Gdzieś czytałem na forum ze ta kość potrzebuje do wypalenia biosu napięcia 16V gdzie na karcie możesz mieć max 12V, więc jedynym sposobem wgrania biosu jest: 1.Wylutowanie kości i wgranie biosu poprzez programator. 2.Wylutowanie starej kości i wlutowanie kości o tej samej pojemności i parametrach dostępu którą NVFlash obsługuje. Zycze ci powodzenia!!! pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...