Skocz do zawartości
Czepek

Poranny Shut Down :[

Rekomendowane odpowiedzi

witam serdecznie wszyskich jest to mój pierwszy post wiec chce wszyskich przywitać :)

wieć tak od pewnego czasu mam niesłychanie uciązliwy problem z komputerem.

Gdy zawsze komp jest właćzony pół dnia to wyłączam go na noc. no prawie :razz:

Gdy chce go włączyc rano komputer sie włacza moge wybrac juz usera w moim win xp a tu nagle komputer się wyłącza w taki sposób ze monitor sie wyłącz a komputer pracuje znaczy sie dysk pracuje i nic wiecej (cos jak stan hibernacji) w tej chwili nic nie moge zrobic. to tak jakby cos sie włąćzało(graf or główna ?? :-| :angry: ) w tej chwili musze zawsze z reseta. potem scandisk i dopiero moge korzystać :-|

myślałem ze to bedzie zasilacz i ze nie wytrzymują napięcia. Kupiłem Neotec'a V4200 :D B) (i nastała cisza :razz: ) ale problem został :cry: ciągle mam to samo nie wiem co jest nie tak ciagle poranne resety doprowadzają mnie do ..... :mur:

Prosze o pomoc wszelkie sugestie będą mile widziane

Oto mój specyfikacja sprzętowa:

Płyta: MSI KT6 DELTA VIA KT600

Proc: Athlon Xp 2200+

Mem: 256 MB (400MHz) chyba NO-NAME :sad:

Karta.Graf.: Pine GF FX 5200 (128mb)

HDD Seagate baracuda 40gb (8mb)

Nagrywakra DVD ASUS (juz nie pamętam jaka)

Prosze o pomoc. Na pewno mozna wykluczyć zasilacz gdyż NeoTEC V4200 jest b.dobry :lol:

Dopowiem jeszcze ze nic nie jest overlocked (podkręcone) wszysko tak jak dostałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec dzisiaj zrobilem format. wszystko jest czyściutkie :) VIRUS ?? :? hmnnn no nie wiem FW i Norton są w potrzebie ale jak dalej bedzie to spróbuje inny antyvir.

Uzywają opcji szukam znalazłem na forum ze nie tylko ja mam problem z tą płytą. i mówią ze to moze cos byc z napieciami. (ale ja mam teraz zasiłke NeoTEC V400 :lol: ) to raczej nie to ze jest ciepło na procku. Bo przez noc komputer nie chodzi. wiec rano jest zminy i mysle torche cos z tym.

malcolm28??? co mam ustawić jak należy ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logfile of HijackThis v1.99.0

Scan saved at 21:12:54, on 2005-02-17

Platform: Windows XP Dodatek SP2 (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe

C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe

C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4gui.exe

E:\Piotrek\Instalki do Programów\Antivirus\NAV 2k5\NAV2k5\NAVSETUP.EXE

C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe

C:\Program Files\Avant Browser\avant.exe

C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\CCPD-LC\symlcsvc.exe

C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe

C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor.exe

E:\Piotrek\Instalki do Programów\RÓŻNE\Spy Adware and all toher shits kllers\hijackthis\HijackThis.exe

C:\WINDOWS\system32\MsiExec.exe

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.wp.pl/

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O2 - BHO: FlashFXP Helper for Internet Explorer - {E5A1691B-D188-4419-AD02-90002030B8EE} - C:\PROGRA~1\FlashFXP\IEFlash.dll

O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit

O4 - HKLM\..\Run: [HP Software Update] C:\Program Files\Hewlett-Packard\HP Software Update\HPWuSchd.exe

O4 - HKLM\..\Run: [HPDJ Taskbar Utility] C:\WINDOWS\system32\spool\drivers\w32x86\3\hpztsb08.exe

O4 - HKLM\..\Run: [DeviceDiscovery] C:\Program Files\Hewlett-Packard\Digital Imaging\bin\hpotdd01.exe

O4 - HKLM\..\Run: [zzzHPSETUP] G:\Setup.exe

O4 - HKLM\..\Run: [hp imaging helper] C:\WINDOWS\system32\hpusbscr.exe

O4 - HKLM\..\Run: [Resume copy] copyfstq.exe /startup

O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe

O4 - HKLM\..\Run: [CorelDRAW Graphics Suite 11b] C:\Program Files\Corel\Corel Graphics 12\Languages\EN\Programs\Registration.exe /title="CorelDRAW Graphics Suite 12" /date=030305 serial=DR12WRK-6035549-GPP lang=EN

O4 - HKLM\..\Run: [ccApp] "C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccApp.exe"

O4 - HKLM\..\Run: [sSC_UserPrompt] C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\Security Center\UsrPrmpt.exe

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O8 - Extra context menu item: Analizuj za pomocą LeechGet - file://C:\Program Files\LeechGet 2004\\Parser.html

O8 - Extra context menu item: Blokuj wszystkie obrazy z tego serwera - C:\Program Files\Avant Browser\AddAllToADBlackList.htm

O8 - Extra context menu item: Dodaj do listy blokowanych reklam - C:\Program Files\Avant Browser\AddToADBlackList.htm

O8 - Extra context menu item: E&ksport do programu Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\EXCEL.EXE/3000

O8 - Extra context menu item: Otwórz wszystkie adresy z tej strony... - C:\Program Files\Avant Browser\OpenAllLinks.htm

O8 - Extra context menu item: Pobierz używając kreatora LeechGet - file://C:\Program Files\LeechGet 2004\\Wizard.html

O8 - Extra context menu item: Pobierz używając LeechGet - file://C:\Program Files\LeechGet 2004\\AddUrl.html

O8 - Extra context menu item: Podświetl - C:\Program Files\Avant Browser\Highlight.htm

O8 - Extra context menu item: Szukaj - C:\Program Files\Avant Browser\Search.htm

O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\npjpi142_05.dll

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\j2re1.4.2_05\bin\npjpi142_05.dll

O9 - Extra button: Badanie - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\OFFICE11\REFIEBAR.DLL

O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe (file missing)

O16 - DPF: {92ECE6FA-AC2E-4042-BFAE-0C8608E52A43} (SignActivX Control) - https://www.bph.pl/pi/components/SignActivX.cab

O17 - HKLM\System\CCS\Services\Tcpip\..\{22AB8C89-0D6D-4776-ADC9-83639F4C737D}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.4

O17 - HKLM\System\CS1\Services\Tcpip\..\{22AB8C89-0D6D-4776-ADC9-83639F4C737D}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.4

O17 - HKLM\System\CS2\Services\Tcpip\..\{22AB8C89-0D6D-4776-ADC9-83639F4C737D}: NameServer = 194.204.159.1,194.204.152.4

O23 - Service: Symantec Event Manager - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccEvtMgr.exe

O23 - Service: Symantec Password Validation - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccPwdSvc.exe

O23 - Service: Symantec Settings Manager - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\ccSetMgr.exe

O23 - Service: hpdj - Unknown - C:\DOCUME~1\Piotrek\USTAWI~1\Temp\hpdj.exe (file missing)

O23 - Service: Kerio Personal Firewall 4 - Kerio Technologies - C:\Program Files\Kerio\Personal Firewall 4\kpf4ss.exe

O23 - Service: Norton AntiVirus Firewall Monitor Service - Symantec Corporation - C:\Program Files\Norton AntiVirus\IWP\NPFMntor.exe

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe

O23 - Service: Symantec Network Drivers Service - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SNDSrvc.exe

O23 - Service: Symantec SPBBCSvc - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\SPBBC\SPBBCSvc.exe

O23 - Service: Symantec Core LC - Symantec Corporation - C:\Program Files\Common Files\Symantec Shared\CCPD-LC\symlcsvc.exe

tutaj log troche długi. Adaware 6 Pro full scan. zero śmieci. juz nie moge :mur: biosik myślałem nad tym ale musiałbym zrobic flasha (czy cos podobnego co czytalem) bo jak skopie płyte to juz nic nie zrobie. :? czy istnieje moze jakis BeZpIeCzNy sposób aby wgrac bios ?? :mellow:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj z rana odłączyłem dvd-writer i stacje dyskietek. a takze skaner i drukarke podłączona pod USB.

Niestety problem powtórzył sie :(

Ludzie nie wiem co robic. zwaruje

wczoraj mialem dwa "niebieskie" errory a dzisiaj raz.

W srode robilem format. Dzisiaj znowu jestem zmuszony aby zrobic.

Pomocy :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi