Skocz do zawartości
pavel20_krk

Nf7 + Sempron 2200+ Jako 1,50ghz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mam pytanko bo dzis stałem się mam nadzieje szczesliwym posiadaczem nf7 z sempronem 2200+ i tak mi go w biosie wykrywa jest ustawiony na 9 * 167 a w windowsie i evereście mi go wykrywa i jest podpisany jako AMD 1,50Ghz sempron 1700+ czy tak ma byc czy mam gdzies kombinowac z ustawieniami. Odrazu zaznaczam ze wgrałem najnowszego biosa Abita z października :) I drugie pytanko jak bardzo zaniża czujnik płyty temperaturke bo mi teraz sie pokazuje 38 stopni wiec ile mam mniej wiecej do tej temp. dodać. Pozdrawiam i czekam na info.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalka sempron 2200+ jest taktowany zegarem 1,5GHz czyli 9x166 :wink: Everest pokazuje ze jest to sempron 1700+ bo taki athlon jest taktowany zegarem 1,47GHz i moze program uznal ze to jest taki athlon :rolleyes: Tak wiec nie masz sie czym przejmowac,temperaturka tez w normie :wink: Mozesz zaczac krecic :twisted: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh problem został szybko wyjaśniony poprostu sciagłem najnowszą wersje Everesta i mokazuje semronka już :). A krecic bede cos kombinował jutro ale pamięci mnie bedą trzymac bo ze starego kompa narazie mam kingstonki 266Mhz Pc2100 ale moze cos sie na njich tez pokombinuje...

Pozdrawiam i dzieki za info

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...