ezrael80 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Mam pytanko, czy miedzy biosami w mozliwosciach OC jest zasadniczo duza roznica ?? , mam proca co niechce isc stabilnie w super Pi wiecej niz 2450, niewiem ile bym nie dawal voltow. Jade na neo2 platinum biosie 1.41 oficial. Jak myslicie zmiana biosa na jakiegos innego moze mi pomoc w kreceniu tego procka ?? czy jak kiepska sztuka to kiepska sztuka ? tnx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 cieżko powiedzieć jak bios wpływa na kręcenie A64 :| wydaje mi sie że nie wiele pomoże - jedynie może pozwolić pracować ci pracować np. z wyższą częstotliowścią pamieci ale nie sądze zęby pomógł bardziej podkręcić proca - no chyba że wprowadza dodatkowe opcje vcore :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 A zauwazyliscie zeby Super pi 1.1 przeklamywalo wyniki ??, bo na pierwszy rzut oka winda chodzi stabilnie a SP sie nawet 16k wysypueje .... jak to jest z tym programem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 a jak prime95 lub SP2004 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 a gdzie moge to cudo znalesc,bo nie cos znalesc nie moge .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) tu - Stress Prime 2004 Edytowane 3 Lutego 2005 przez Raptor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowak43 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) z doświadczenia opowiem: A64 3000+ i pamięci Corsair Value Select 400 (2.5-3-3-8 ) (najtańsze Corsairy). Synchronicznie działało 1:1 na 222, Prime, SuperPi działały bez zarzutu. Prime ok 4h. Vampire Bloodlines - wywalało się do windowsa, .. czasami po 15 minutach czasami po 2 godzinach. Przez pamięci. Potem obniżałem taktowanie i testowałem Bootowalnym Memtestem. To jest niezły test pamięci, ale tylko pamięci. W tej chwili pracuję na 215 i wszystko gra. Do testowania pamięci polecam http://www.memtest.org/ Dobrym testerem zawsze są wymagające gry. Vampire Bloodlines, Doom3 są dosyć czułe na niestabilne o/c. Edytowane 3 Lutego 2005 przez nowak43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 z memtestem to sa jakies jaja bo ja na nominalnych ustawieniach mam errory :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ezrael80 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 chyba zostane przy super pi :P jak super pi 1mb przechodzi to ten nowy prime 0.5 sec i juz wysyp :/ cos jest chyba nie tak z tym procem co go mam :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 nie tyle nowy co troche inny - liczy tak samo jak prime95 ale lepiej widać czy jeszcze działa czy nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...