Skocz do zawartości
ezrael80

A64 Bios

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanko, czy miedzy biosami w mozliwosciach OC jest zasadniczo

duza roznica ?? , mam proca co niechce isc stabilnie w super Pi wiecej niz 2450,

niewiem ile bym nie dawal voltow. Jade na neo2 platinum biosie 1.41 oficial.

Jak myslicie zmiana biosa na jakiegos innego moze mi pomoc w kreceniu

tego procka ?? czy jak kiepska sztuka to kiepska sztuka ?

tnx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cieżko powiedzieć jak bios wpływa na kręcenie A64 :| wydaje mi sie że nie wiele pomoże - jedynie może pozwolić pracować ci pracować np. z wyższą częstotliowścią pamieci ale nie sądze zęby pomógł bardziej podkręcić proca - no chyba że wprowadza dodatkowe opcje vcore :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z doświadczenia opowiem:

A64 3000+ i pamięci Corsair Value Select 400 (2.5-3-3-8 ) (najtańsze Corsairy).

Synchronicznie działało 1:1 na 222, Prime, SuperPi działały bez zarzutu. Prime ok 4h.

Vampire Bloodlines - wywalało się do windowsa, .. czasami po 15 minutach czasami po 2 godzinach. Przez pamięci.

Potem obniżałem taktowanie i testowałem Bootowalnym Memtestem. To jest niezły test pamięci, ale tylko pamięci. W tej chwili pracuję na 215 i wszystko gra.

Do testowania pamięci polecam http://www.memtest.org/

Dobrym testerem zawsze są wymagające gry. Vampire Bloodlines, Doom3 są dosyć czułe na niestabilne o/c.

Edytowane przez nowak43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi