montana15 Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 (edytowane) blagam o pomoc.............. moj PIV 2.4 bez Ht na plycie glownej ASUS P4B33 i tak CPU-Z wskazuje mi napiecie 1.6 V lub 1.616 najmniej to 1.558 i 1.568 a to wszystko przy wlaczonym firefoxie, cFos SPEED, Ati Tool i windows bez wodotrysków (klasyczny styl) a i ASUS Probe ma takie same odczyty :? z góry THX i ZADNEGO OC w biose napiecie 1.500V Edytowane 2 Lutego 2005 przez montana15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Bez paniki :) -> multimetr do ręki- odczyty z płyty są niemiarodajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 2 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2005 Acha, zapomniałbym :oops: Nie sprawdzisz oczywiście napięcia Vcore multimetrem. ale porównać możesz ze wskazaniami czujników na płycie pomiary napięć z linii 12v, 5v i 3,3v wykonane multimetrem. Kiedy zobaczysz jak bardzo się różnią (a jest tak na bank) na pewno się uspokoisz. (O- o to mi chodziło :rolleyes: ) PS. A może wie ktoś jak zbadać vcore mierniczkiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana15 Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) dzienX mysle jeszcze ze to moze byc spowodowane moim zasilaczem : Feel LC-B350ATX ???? i TERAZ WAZNE PYTANKO: Czy w takim razie nie ma przeciwwskazan co do OC z tym prockiem>?< Edytowane 3 Lutego 2005 przez montana15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Primo-> pomierz napięcia na liniach 12v i 5v (miernikiem) przy obciążeniu (najlepiej żebyś obciążył proca (np. prime95) i zapodał jakieś 3D-> grafy łykają chyba najwięcej prądu) i w iddle i obadaj odchyłki czy mieszczą się w normach atx. A tak szczerze? -> ja bym się bał (chociaż, czekając na nowy zasilacz, sam kręcę swój komp na umierającym zasilaczu, efekty? Ciągłe restarty... Mam świadomość, że po którymś takim restarcie mój komputer już nie wstanie :mellow: , ale jakoś nie mogę się opanować :mur: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
montana15 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 dzieki........ musze seobie tylko jeszcze mierniczek skombinowac:P a i jeszcze jest taka sprawa ze napiecia +12 +3,3 +5 wynosza odpowiednio w IDLE : 12,352 3,28 5,08 wiec sa w normach........ a cpu-z i asus Probe upieraja sie ze mam na procku 1.6v - 1.55v w IDLE .......... -------> sprawdziłem w biosie "hardware monitoring" i tam napiecie wynosi 1.55v w porywach 1.58v a przypominajac wszystkim powiem ze napiecie ktore mam usttawione to stock czyli 1.5v. Podkrecilem nawet procek do 2.6 zeby zobaczyc jakies zmiany (18x144) i nic nadal 1.6v. Procesor działal stabilnie (Pime95-1,5godz). Krzysiak WIELKIE dzieki za zainteresowanie i pomoc.....:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiak Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Niezamaco B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 PS. A może wie ktoś jak zbadać vcore mierniczkiem? 1253987[/snapback] To nie problem. Trzeba tylko wiedziec gdzie przylozyc miernik :D, kazda plyta ma taki punkt w innym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...