cYcEq Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Witam. Jak zapewne wielu ludzi chce mnie zjechać -> używałem opcji Szukaj i nie znalazłem nic co by mi pomogło ... Więc zapytam się znowu (bo było już kilka takich tematów) : Jaki jest sposób (działający) na 60 Hz w Windows XP ? Posiadam wersję Pro z SP1 i wszelkimi nowymi łatkami Radeon 9600 z podstawowymi sterami z CD Monitor LG560N -> Max 1024x768 Jakby mi ktoś radził nast. rzeczy to odrazu mówię że nie dają one rozwiązania : vsync off info z ddc on ustawianie zmiany w dxdiag ustawianie ręczne w wł.ekranu/zaawansowane/ekrany/monitor Większość gier -> 60Hz MAX 3D Mark xx -> 60Hz MAX Dziękuję z góry za odpowiedzi, pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 nie wiem czy o to Ci chodziło, ale przypadkiem natkąłem się na to http://www.overclockers.pl/txt.php?id=monitor :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Gizmo Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 chodzi o to jak uzyskać większę odświeżanie niz 60Hz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 sprawdź w menedżerze urządzeń czy masz poprawnie zainstalowany sterownik monitora tzn. czy windows go prawidłowo rozpoznaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 dzięki za odpowiedzi link sprawdzę zaraz .... może pomoże a co do sterowników - windows widzi je prawidłowo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boinga Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 a probowales tego : refreshfix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 (edytowane) może po prostu monitor nie wyrabia? zobacz na inny rozdzielczościach jakie możesz uzyskać odświerzanie. Edytowane 3 Lutego 2005 przez kukifas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmon Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Jesli chodzi o gry to uruchamiasz dxdiag na karcie wiecej pomocy klikasz na przycisk zastap i wpisujesz zadane odswiezanie... Jesli chodzi o system to wlasciwosci\ekran\zaawansowane\monitor odznaczasz pokaz tylko tryby dostosowane i robisz co chcesz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 http://www.overclockers.pl/txt.php?id=monitor --- nie sprawdziłem ale zapisałem do ulubionych sterowniki (monitor) są rozpoznawane przez XP a probowales tego : refreshfix kiedyś próbowałem - nie pomagało .... teraz spróbowałem - jest lepiej - sztywne 90Hz ... ale lepsze to niż nic :) odświeżanie wyrabia bez najmniejszych problemów - problem leży w Windowsie XP i jego ustawieniach (nawet w knowledge base jest coś na ten temat) dzięki za próbę pomocy ale jesteś użytkownikiem który nie czyta całego postu ... napisałem że dxdiag nie pomaga w żaden sposób .... a jednak proponujesz użycie go ... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Problem jako tako rozwiązany ... mam na sztywno 120Hz w 640x480, 90Hz w 800x600 oraz 75Hz w 1024x786 W 3D Mark 2001 SE dalej jest kupa bo sprzęt nie wyciąga nawet minimum :/ 3991 pkt na nowym kompie ? Chyba przesada ... na duronie 700 riva tnt2 32mb, 128mb dimm i win98se wyciągałem ponad ten wynik :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icemanhi Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 1254149[/snapback]mialem tak samo sciagaj http://www.pagehosting.co.uk/rf/download.html odpal i bedzie git Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ydobon Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 no wlasnie RefreshForce uzywam od lat :wink: niezalezne od karty jaka masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 może po prostu monitor nie wyrabia? zobacz na inny rozdzielczościach jakie możesz uzyskać odświerzanie.To ja tu chyba zaraz nie wyrobie :mur: Co do tematu - sprawa powinna byc zalatwiona po zainstalowaniu odpowiedniego strownika od monitora. Mozna tez uzyc programow typu RefreshFix lub RefreshForce - choc nie jestem zwolennikiem tych programow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 ReForce jest ok :D ... Trzeba tylko znać jakie odświeżanie wytrzyma monitor w danej rozdziałce i wsio .... Po przesiadce z gf na radzia myślałem że mnie szlag trafi przez to 60 Hz :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) zaraz mnie k...wica weźmie .... refresh force - nie działa .... ati fix czy cośtam refresh fix - nie działa ..... wszystko się dalej pie....li ...... już mnie krew zalewa .... tylko roz.... tego xp'ka .... micro$hit$oft sor za nerwy ale mnie to normalnie rozp....ala :( działa przez 1-2 dni a potem shit na maxa .... Edytowane 6 Lutego 2005 przez cYcEq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 hmm a wlasciwosci/ustawienia/zaawansowane/zakladka ekrany/monitor/atrybuty i wymus xx hz? przynajmniej tak jest w omegach. catow na oczy nie widzialem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lovercraft Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Dam ci prostą: wymień ten "monitor". To by było na tyle z mojej strony. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Dam ci prostą: wymień ten "monitor". To by było na tyle z mojej strony. B) 1261522[/snapback] muszę się zgodzić - koleś niedawno wymieniął całego kompa poza monitem - jakaś antyczna 15ka do której ciężko było znaleźć drivery ...na win xp SP 2 za chiny ludowe na radku 9600 nie szło wyjść poza 60 Hz ... mimo iż winda pokazywała "że jest" 85 lub 100 Hz, na monitorze było 60 :D ... muszę do niego zajrzeć i zapytać czy obszedł to jakoś ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 nie moge sie powstrzymac pewnie podkrecil o 25Hz :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 lovercraft --- żebym spał na kasie to bym se kupił ... może za rok wymienię go .... Myszaqu --- ten monitor na luzie wyciąga 100 Hz ... winxp jest zje...ny :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CavV6 Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 a kombinowałeś z PowerStrip'em!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 dobrze że o nim przypomniałeś - zaraz poszukam na necie i wypróbuję .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Może wejdz w tryb awaryjny wy*** wszystkie steryu od monita i grafy. Wyczyść rejestry jakimś programem Detonator Destroyer tylko pod ATI i wtedy spróbuj. Pozostaje jeszcze reinstalka windy, może się coś zwaliło i nic z tym teraz nie zrobisz bez reinstalki. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 ja używam ATI Tray Tools - funkcja refresh lock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 power strip nic nie dał .... ajsi --- wypróbuję potem ... a reinstall windy nie pomaga bo windows xp ma to w siebie wbudowane .... dziobak --- idę poszukać tego ATI Tray Tools ... może pomoże ... dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 refreshlock. uruchomic i dac enable i z glowy, jak nie pomoze to musisz cos byc ze sterami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Jak dla mnie Refresh Lock w Ati Tray Lock u mnie nie zdaje egzaminu, Dziala tak jak ma dzialac, lecz na max pozwala zablokowac 1024x768x32@85Hz a mi przy tej rozdzielczości trzeba 100Hz. A moze jest cos w ustawieniach? bo nawet nie zajrzalem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 nic nie pomaga .... na standardowych sterach z windowsa jest wszystko ok ..... jak instaluję jakiekolwiek catalyst'y to skoki od 30fps do 70fps albo stałe 60fps (60Hz) :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 mi chodzilo o program refreshlock ktory jes osobny a nie zaden dodatek do aticostam... ale wlasnie wygooglalem ze refreshlock wyewoluowal w refreshforce jak jakis pokemon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 narazie RefreshLock działa ... zobaczymy za kilka dni .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cYcEq Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 refresh lock wciąż działa ... jedyny problem to skaczące fps w quake2 w trybie opengl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...