^NiuNiek^ Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 czy mozliwe jest puszczenie tego wentla co w temacie na 24V , i jak to uzyskac na jednej zasilce 300W codegena??czy jest to wogule mozlive?? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pio [PL] Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Jest to mozliwe tyle ze nie gwarantuje. ze wiatraczek sie nie spali... Gdzies juz byl o tym temat. Poszukaj troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Ten wentyl od titana jest na 12V i jak puscisz go na 24v to pojdzie z dymem. Jezeli koniecznie chcesz to mozna kupic wentyl na 24v. Co do uzyskania 24v z zasilacza to chyba mozna uzyc -12v i +12v co powinno dac 24, ale niech wypowie sie ktos kto juz probowal... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Teoretycznie musiałbyś podłączyć do niego 12V na jeden kabel i -12V na drugi. Rozpiskę napięć powinieneś mieć na zasilaczu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki83 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 a ja dodam ze kiedys podpiolem wentylatorek na 16V i spalil sie w ciagu 5min, przy 24V to stanie sie znacznie szybciej :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 zamierzam kupic sunona na 24V i 7000obr , wicherek z titana jest zaslaby :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 a ja dodam ze kiedys podpiolem wentylatorek na 16V i spalil sie w ciagu 5min, przy 24V to stanie sie znacznie szybciej :-)jak uzyskales 16V? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 zamierzam kupic sunona na 24V i 7000obr , wicherek z titana jest zaslabyNo to będzie Ci warczał ten sunon jak kombajn marki bizon :P Lepiej pomyśl o skutecznej wentylacji całej budy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 5 wicherkow sunona 80X80 w obudowie + D5TB + wicher na grafie + spire na dysku , wiec wymiana tego nie na titanie nie zrobi wiekszej ruznicy :) temp proca 32 C(winda,net) 36 C w stresie a co do glosnosci porownac mozna z kilatyzacja przemyslowa :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sharki9 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 5 wicherkow sunona 80X80 w obudowie + D5TB + wicher na grafie + spire na dysku , wiec wymiana tego nie na titanie nie zrobi wiekszej ruznicy :) temp proca 32 C(winda,net) 36 C w stresie a co do glosnosci porownac mozna z kilatyzacja przemyslowa :twisted: przy twoich podkreconych podzespolach nie rozumie dlaczego masz tyle tych smigiel :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukuest Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 5 wicherkow sunona 80X80 w obudowie + D5TB + wicher na grafie + spire na dysku , wiec wymiana tego nie na titanie nie zrobi wiekszej ruznicy :) Ja mam 3 zalmany pluz zasilacz i jak przelacze V7+ na srednie obroty to jest roznica. Slyszales kiedys 7000RPM? Chcesz je miec jeszcze na 80x80? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Heh, chyba dr.zepsuj sie w to bawil. Poszukaj :>. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Czy to jakas mania ----majac tam 32 st C to przecie ja pierdykam...a zakladajac 7000rpm to ja pierdykam......Kup sobie najpierw takie tlumiace sluchawki co koles jadacy traktorem je zaklada:)--tzw łokmeny:) Jak mooj V7 rozkreci sie na 5000rpm to nie moge wytrzymac :twisted: Odpoosc temat a jak ci tak bardzo zalezy to zacznij budowac WC Szacuneczek Ps. nie jarze po co ty tego kompa tak chlodzisz??????????--przeciez nie jest az tak podkrecony:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 zalozylem sie z kumplem ze zjade ponizej 30 na powietrzu i chodzby komp mial latac to i tak tego dokonam wystarczy mi 29 w windzie i bedzie oka :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 zalozylem sie z kumplem ze zjade ponizej 30 na powietrzu i chodzby komp mial latac to i tak tego dokonam wystarczy mi 29 w windzie i bedzie oka :twisted:Otworz okno i juz bedziesz miec ponizej 30 a nawet ponizej 20 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Wlasnie pootwieraj okna w pokoju, tylko zaluz kurtke , czapke i rekawiczki bo zamarzniesz :lol: :lol: i juz temperaturka spada o pare stopni. :lol: A w grudniu lub styczniu jak bedzie -10 to ponizej 20 stopni zejdziesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^NiuNiek^ Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 hehe :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 zamierzam kupic sunona na 24V i 7000obr , wicherek z titana jest zaslabyszukaj wentylatorow firmy Y.S. TECH - jakiegos 80x80x25 np NFD128125BB-2F lub NFD128125BB-2I maja przeplyw powietrza = prawie 60CFM - wentyl od Titana ma tylko 38CFM - jakiegos 92x92x32 np FD1292327B-2F lub FD1292327B-2I maja 73CFM - jak jestes maniakiem to cos o rozmiarach 120x120x38 np NFD1212389B-2F lub NFD1212389B-2I maja 135CFM (czyli prawie 4x wiecej niz Titan) 8O do tych wiekszych bedziesz musial zrobic sobie przejscowke/lejek :!: BTW najcichszy z wymienionych ma 44dB a najglosniejszy 53dB - wiec wykup sobie od razu karnecik do laryngologa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Khunu Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Hehe. Ja jak se ostatnio założyłem Tt z 7000 RPM to czas, który spędzam przy kompie zmniejszył się pięciokrotnie. A temp spadł o 4C... Ale ten wiatrak jest taki DUUUUUŻY i tak fajnie wygląda z tym grilem! Czekam na regulator obrotów jak na zbawienie. Głośność małego silniczka odrzutowego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 na 24v to on sie nie spali tylko stopi jak wlaczysz kompa. Nie zartuj. Po co to chcesz zrobic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 nawet nie wiesz jak bardzo mi żal twego słuchu :) albo jush jesteś lekko głuchy i nie wiesz na co sie porywasz albo niedługo będziesz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Ja mam Titana za 30zł i durona 750 mhz.Jako regulatora obrotó użyłem zwykłego potencjometru od radia starego (volume :)).Przeciełem kabelek czerwony od wiatraczka i wstawiłem tam potencjometr i teraz moge ręcznie (z dokładnością co 100 obrotów/min) regulować napięcie.W tej chwili mam 1531 obrotów(standardowo 3000) i temp.25.4 (okno zamknięte :))Wiatraka wogule niesłychać, teraz tyko niewiem jak dysk twady wyciszyć bo jest obecnie najgłośniejszy w moim kompie (nawed jak nic nie czyta to słychać go :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczek Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 najgłośniejsza rzecza w moim kompie jest obecnie wiatraczek na grafie ale juhs niedługo zmienie radiator i puszcze wiatraczek na mniejszych obrotach. Dysk Baracude IV 40 Gb słysze dość wyraźnie (tylko jak czyta/zapisuje dane) ale to terkotanie az tak bardzo mnie nie denerwuje wiec jest dobrze :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...