KWS89 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Mialem zasilacz NN 230w. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa i....BOOOM Odrazu lece do listwy i wylanczam. Otwieram kompa a tam obudowa zasilacza (w środku) cała czarna... Mialem podlączonego HDD szajsung, Floppa i CD LG + MB z P2 na pokładzie... MIAŁEM bo się zfurało...Co mogło być przyczyną takiego zachowania zasilki??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Byyyło! NN w nazwie zasilacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Enlight. Nie mogłem odczytać takie czarne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Hmm... chcesz powiedziec ze ten NN to enlight? To czemu tak od poczatku nie mówisz? A jak go nie bedziesz odsyłał do producenta to otwórz i zobacz co mu nie tak. Aha - i jakbys mógł to rzyć pare fotek. A swoją drogą to trzeba mieć pecha... :cry: Współczuję. Aha i banalne pytanie - odkurzałeś go? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 A pozostaly sprzet na gwarancji masz???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Jak zauważysz nie ma kilku żeczy Ta zasilka Służyła mi od '97 roku :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Chyba p2 98 nie ma juz grarancji...najgorszy problemos to HDD Nie odkuzałem Ale jak zauważysz to te 2 kundensatory wystrzeliły i został żółty slad po nich. Przed chwilą go umylem bo bylcaly w jakimś proshku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Chyba p2 98 nie ma juz grarancji...najgorszy problemos to HDD Nie odkuzałem Ale jak zauważysz to te 2 kundensatory wystrzeliły i został żółty slad po nich. Przed chwilą go umylem bo bylcaly w jakimś proshku sciemniasz AKa, nie tak wygladaja (wcale nie wygladaja 8O ) rozerwane kondensy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Wrzuc do ogniska to zobaczysz;) całe palenisko jak wrzuciłem mniejszego to oczernilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Wrzuc do ogniska to zobaczysz;) całe palenisko jak wrzuciłem mniejszego to oczernilo AKa, jak ja rozwalalem kondensy, to ciebie nawet w planach nie bylo, wiec nie kitooj OK ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 OK przenieś go na Oshlą i bedzie spox. Bo wykłucać znowu mi sie nie chce:/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcyk Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Mialem zasilacz NN 230w. ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>m kompa i....BOOOM Odrazu lece do listwy i wylanczam. Otwieram kompa a tam obudowa zasilacza (w środku) cała czarna... Mialem podlączonego HDD szajsung, Floppa i CD LG + MB z P2 na pokładzie... MIAŁEM bo się zfurało...Co mogło być przyczyną takiego zachowania zasilki??? Mnie tez ostatnio zjaral sie zasilacz i byl to NN 230W i nomenomen tez z 97 roku:)ZDAJE mi sie ze po prostu ze starosci musial dopelnic zywota(a ze byl stary to najmniejsza niestabilnosc i koniec:( ) Na szczescie mi po prostu zgasl komputer i tyle......Ty miales sakramenckiego pecha:(:(:( Szacuneczek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Czy te duze kendziory eksplodowaly??? Jezeli tak to sie ciesz ze ci obudowy nie rozerwaly :wink: Ciekawi mnie sad wzial sie ten proszek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Zoidberg Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Hmmm... Ja na tym obrazku nie widze żadnych wybuchniętych kondensatorów... To znaczy wyglada to tak jakby ich od początku nie było... Bo zwykle po wybuchu zostaje cała dolna część, a przynajmniej "nóżki". BTW. jak go nie odkurzałeś to to może być zródło "proszku" kiedyś miałem taki przypadek, że przyszli ludzie z zepsutym kompem. Rozbieram zasiłkę... A tam ślady pożaru... Tyle że po wyczyszczeniu zasiłka zadziałała 8O . Sadzę więc, że w ich przypadku spalił się w zasilaczu nagromadzony latami kurz.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Mi też coś tu nie pasuje... Po wybuchniętych elektrolitach (widziałem niejednokrotnie) zawsze pozostaje dużo porozrzucanych papierowych skrawków. Wszystkie obecnie produkowane kondensatory o większych pojemnościach mają na wierzchu kubków nacięcia, tak aby w przypadku ich "zagotowania się" nie rozerwały się całe, a jedynie na tych nacięciach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...