Skocz do zawartości
piohal

Jaka Karta R9550 Gigabyte, R9550xt, Gf 5700 Le

Rekomendowane odpowiedzi

O Matko. Ale wy macie wymagania. Wyobraźcie sobie że ostatnio pocinam w Americas Army mając od 7-20 fps. I idzie mi całkiem nieźle. A co do karty: zawsze byłem zwolennikiem budżetowych rozwiązań, bo komp to nie wszystko. Więc pójdę na kompromis i wezmę 9550XT za 400 zl. Z Celkiem D posłuży pewnie mi przez kolejne 5 lat - jak znam siebie aż znowu przyjdzie mi grać w coś mając 10 fps  :lol:

1259184[/snapback]

no tak , z celkiem D to masz zestaw na wypasie ......

jee, nie ma to jak rozsądne wydawanie kasy, kupowanie celków, w dobie kart 6xxx chcieć kupic 9550

po kiego zakładasz temat skoro wiesz lepiej?

z tych 3 kart oczywiscie ze 9550xt to najlepszy wybór, ale 6200 to wyższa klasa... :|

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadzam sie z toba. na wszystkich 9550 (wykreconych oczywiscie conajmniej do 370/500) mozna graw w dx9 i np w far cry na very hight. Czy masz wlaczone aa i anizo?? bo ja na 9550XT na very hight nie mam 30fps z aa na max i anizo.

1258807[/snapback]

ja bez anio i aa :) no w sumie masz troszke lepszego tego radka ale ja bym go sprzedwał za 380 i dokladał na 6200 :) bo mocno stanieja

Dobra... juz nie bede psul wam waszego szczescia bo widze ze czujecie sie spelnieni posiadajac te karty...  :lol:

Jak dla mnie plynnosci w hl2 (minimum 60fps) + multiplay z duza iloscia graczy =  tragiczna wydajnosc. Dla porownania na 9800Pro czy 6600GT (obie testowalem) nie da sie imHo grac w hl2 (moje subiektywne odczucie) w multiplayer nawet na NISKICH detalach i nieskiej rozdzialce.

Dlaczego?

hl2:dm / cs:S + duza ilosc graczy (najlepiej tak od 16 wzwyz) sa tragizcne spadki do 20-30fps nie mwoaic o i tak nieskiej sredniej.

A ze single player Hl2 na 9550 to zupelnie co innego (chociaz i tak malo fps jak dla mnei) to tez przyznac trzeba. Ale czego tu sie spodziwac jesli wieksozsc gry ejst tak pozmyslane ze modeli jest naraz malo, sa jakies waskie przejscia i doladowywane sa okreslone partie map. Hl2 single ma _znacznie_ nizsze wymagania. Co i tak nie zmienia faktu ze 9550 superkrecony do 4000pkt w 2k3 do tej gry w 800x600 wsyztko na low jak dla mnie sie nie nadaje... grac mozna, mozna i na slabszej, przebrnac przez gre. Ale przyjemna gra to tego nie nazwe. A tu jeszcze ktos pisze o aa i fa  :blink: duzej rozdzialce i wysztkie ŚMIGA ZE HO HO !

Tylko pozazdroscic takie wyczucia plynnosci - daje radoche z gry i jakie jest oszczedne! :D

1258925[/snapback]

hmm widze masz ogromne wymagania dla grafy za 250 zł heh, no ja az takich nie mam i uwazam ta karte ze extra w tym przdziale cenowym, i zagrac we wszystko mozna :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bez anio i aa :) no w sumie masz troszke lepszego tego radka ale ja bym go sprzedwał za 380 i dokladał na 6200 :) bo mocno stanieja

hmm widze masz ogromne wymagania dla grafy za 250 zł heh, no ja az takich nie mam  i uwazam ta karte ze extra w tym przdziale cenowym, i zagrac we wszystko mozna :)

1261343[/snapback]

Jak na grafe za 250 zł jest ok, chodzi o to że nie piszcie że gracie w 1024 na full detalach z aa w gry na 9550 bo to jest nie gra tylko męka. Jeśli ktoś gra z 20 fps to gratuluje, ale np w takie strzelanki jak half niewiem jak on chce kogoś trafić. Nie czepiam się karty, za te pieniądze to jest wypas tylko mówie, że płynności nie uzyskasz w 1024 co nie którzy sugerują.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...