Skocz do zawartości
DEWO

Problem Z Gf 5200

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka wszystkim. Mam strasznie dziwny problem. Dzisiaj rano musialem wyjac ze swojego kompa karte graficzna ( MSI GeForce FX 5200 128DDR AGPx8 ). Po powrocie do domu i podlaczeniu spowrotem niby wszystko bylo ok ale... wlaczam PC wszystko ladnie pieknie widze w dosie + okno ladowania windowsa ( Mam Win 98SE) i w momencie kiedy ma sie wlaczyc windows wygasza mi sie ekran... windows dziala bo slysze GG itd. ale ekran tak jakby nie dostaje sygnalu ( zamiast na zielono kontrolka swieci sie na pomaranczowo ) (Monitor Philips 104B) Po podlaczeniu innej grafy ( Diamond Viper V550 czyli Riva TNT ) Jest gut. Grafie nic napewno sie nie stalo, nawet jezeli to czemu nie widze tylko windowsa??? Zrobilem reinstalke systemu na stary system (bez formata zachowujac pliki starego) i nadal te same obiawy.... AAAAAAAAA Help...

Drugie pytanie to co by bylo wydajniejsze:

GF 5200 128 DDR pracujacy z predkoscia AGP x2

czy

GF MX4000 64MB pracujacy na AGP x8?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uruchom w trybie awaryjnym bo powinno zadziałać, zmień rozdzielczość na taką, którą monitor obsługuje w momencie w którym ci się wyłancza komputerek przechodzi z tryby drafiki domyslnej to jest chyba 16 kolorow przy rozdzielczości 640x480 czy nawed mniejszej na ta która system ma ustawiony i tu twoja karta bądź tęż na pewno monitor a nie karta niemoże wygenerować.

1. sprawdż czy przy wyjmowaniu nieutargałeś rodzenia karty

2. sprawdź czy niewyrwałeś czegoś z karty jakiś kondensator itp...

3. pozmieniaj rozdzielczość i częstotliwość odświerzania monitora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja wyjalem ja i wsadzilem i nie dzialalo tylko w windowsie! jakbym cos urwal to bym nie widzial nawet dosa!!! rozdzielczosci nie zmienialem przecie. Uruchomilem w awaryjnym usunalem driverki i zainstalowalem ponownie i bylo gut :] jakos sobie poradzilem a wy odrazu ze cos popsulem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi