DEWO Opublikowano 3 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2005 Siemka wszystkim. Mam strasznie dziwny problem. Dzisiaj rano musialem wyjac ze swojego kompa karte graficzna ( MSI GeForce FX 5200 128DDR AGPx8 ). Po powrocie do domu i podlaczeniu spowrotem niby wszystko bylo ok ale... wlaczam PC wszystko ladnie pieknie widze w dosie + okno ladowania windowsa ( Mam Win 98SE) i w momencie kiedy ma sie wlaczyc windows wygasza mi sie ekran... windows dziala bo slysze GG itd. ale ekran tak jakby nie dostaje sygnalu ( zamiast na zielono kontrolka swieci sie na pomaranczowo ) (Monitor Philips 104B) Po podlaczeniu innej grafy ( Diamond Viper V550 czyli Riva TNT ) Jest gut. Grafie nic napewno sie nie stalo, nawet jezeli to czemu nie widze tylko windowsa??? Zrobilem reinstalke systemu na stary system (bez formata zachowujac pliki starego) i nadal te same obiawy.... AAAAAAAAA Help... Drugie pytanie to co by bylo wydajniejsze: GF 5200 128 DDR pracujacy z predkoscia AGP x2 czy GF MX4000 64MB pracujacy na AGP x8? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość .ObcY. Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 uruchom w trybie awaryjnym bo powinno zadziałać, zmień rozdzielczość na taką, którą monitor obsługuje w momencie w którym ci się wyłancza komputerek przechodzi z tryby drafiki domyslnej to jest chyba 16 kolorow przy rozdzielczości 640x480 czy nawed mniejszej na ta która system ma ustawiony i tu twoja karta bądź tęż na pewno monitor a nie karta niemoże wygenerować. 1. sprawdż czy przy wyjmowaniu nieutargałeś rodzenia karty 2. sprawdź czy niewyrwałeś czegoś z karty jakiś kondensator itp... 3. pozmieniaj rozdzielczość i częstotliwość odświerzania monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEWO Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Ja wyjalem ja i wsadzilem i nie dzialalo tylko w windowsie! jakbym cos urwal to bym nie widzial nawet dosa!!! rozdzielczosci nie zmienialem przecie. Uruchomilem w awaryjnym usunalem driverki i zainstalowalem ponownie i bylo gut :] jakos sobie poradzilem a wy odrazu ze cos popsulem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siuks Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Spróbuj wrzucić ją do innego kompa np. u kumpla. A nie wkładałeś jej przypadkiem do płyty z AGP x2. Jeśli tak to mogłeś ją uwalić bo na AGP x2 jest inne napięcie niż na AGP x4 lub x8. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 .OBCY. prawdę Ci mowi to musi byc odświezanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...