_yzerman_ Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) Wiem że było wiele podobnych ale pierwszy raz widze gainwarda: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=40807788 a pozatym to oferta z barwkompa a na ich stronie jest normalna fota :blink: Edytowane 4 Lutego 2005 przez _yzerman_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luks__pl Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Wiem że było wiele podobnych ale pierwszy raz widze gainwarda: 1255827[/snapback] Nie ten dział :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bernard Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Normalny gainward bez wyjścia tv, ja miałem takiego, kupionego zaraz po premierze tych kart. Potem były modele z innymi wentylami. Ten akurat mi padł po podkręceniu go na 300/572. Potem mi wymienili na innego z innym chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raul Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 AGP 4x, lipa troche ;-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Wiem że było wiele podobnych ale pierwszy raz widze gainwarda: 1255827[/snapback]Fotka w "lustrzanym odbiciu" - ciekawie to wyglada :wink: Mialem ta karte z tym lepszym chlodzeniem - moim zdaniem slaba karta - nie warto jej teraz juz kupowac Jesli to jest nowe, to pewnie wygrzebali gdzies z magazynow podczas noworocznych porzadkow :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) AGP 4x, lipa troche ;-/ 1255945[/snapback] A jaka jest różnica w wydajności tej samej karty puszczonej na AGPx8 i AGPx4 ? hint: ŻADNA :lol: Poza tym AGP x4 jest bardziej uniwersalne, wejdzie na płyty z AGPx2 i z AGPx8 Tak czy siak ten gainward jest marnym wyborem - pamiątki Etrontech z tendencją do padania, za podobną cenę można mieć Abita 9550Guru, który po OC zeżre tego Gainwarda (też po OC) na śniadanie ;) (i będzie miał DX9, DVI, TV Out i 128 MB) Edytowane 4 Lutego 2005 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 A jaka jest różnica w wydajności tej samej karty puszczonej na AGPx8 i AGPx4 ? hint: ŻADNA :lol: KUPA różnica jest mała, ale w markach widać :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 KUPA różnica jest mała, ale w markach widać :> 1256010[/snapback] w 2K3 ? a w FPS ? sprawdziłbym w tej chwili, ale nie chce mi się kompa wyłaczać (w sumie ile jest tej róznicy - 1% ?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 w punktach widać tą różnice ;]]] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Abit 9550Guru jaki jest sens pakowac sie w ta karte? kupa kasy jak na glupie 9550. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Abit 9550Guru jaki jest sens pakowac sie w ta karte? kupa kasy jak na glupie 9550. 1256068[/snapback] To głupie 9550 zżera 4Ti na śniadanie. spokojnie osiąga taktowanie 500/600 - to wyniki dla radzia 9600 XT - a nie jest to szczyt możliwości tego Abita Guru (na stockowym chłodzeniu karta biega do 550/650) a za 325 zł nie kupisz w tej chwili wydajniejszej karty (Gigabyte po Vmodach nie poleci z takimi ustawieniami jak ten 9550 Guru) jaki jest sens pakować się w tej chwili w 4Ti ? żaden Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 To głupie 9550 zżera 4Ti na śniadanie. spokojnie osiąga taktowanie 500/600 - to wyniki dla radzia 9600 XT - a nie jest to szczyt możliwości tego Abita Guru (na stockowym chłodzeniu karta biega do 550/650) a za 325 zł nie kupisz w tej chwili wydajniejszej karty (Gigabyte po Vmodach nie poleci z takimi ustawieniami jak ten 9550 Guru) jaki jest sens pakować się w tej chwili w 4Ti ? żaden 1256078[/snapback] tak , tak pokaz mi w którym miejscu zżera? zresztą pewnie nie pokazesz , bo skoro nie widzisz różnicy między agp x4 a x8 :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) To głupie 9550 zżera 4Ti na śniadanie. spokojnie osiąga taktowanie 500/600 - to wyniki dla radzia 9600 XT - a nie jest to szczyt możliwości tego Abita Guru (na stockowym chłodzeniu karta biega do 550/650) a za 325 zł nie kupisz w tej chwili wydajniejszej karty (Gigabyte po Vmodach nie poleci z takimi ustawieniami jak ten 9550 Guru) jaki jest sens pakować się w tej chwili w 4Ti ? żaden 1256078[/snapback] taki sens ze glupie GEF 4Ti łyka R9550 na deser krecisz do taktowań takich jak mam w podpisie i R9550 robi w portki a majac lepszy rev GPU i do tego zmiana chlodzenia i osiagasz 350/700 do tego architektura gef4 ti 4x2 robi swoje i 9550 moze konkurowac z riva 128zx ;) Edytowane 4 Lutego 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) Kolejna wojna między leborgiem i spółką. Miałem 4Ti MSI i wiem co potrafi, miałem też 9550XT Gecube i wiem co potrafi, wiem też co potrafi Abit9550Guru tak , tak pokaz mi w którym miejscu zżera? W technologii zżera:DX9 (no tak... pewnie ty nie używasz), HDTV (w sumie po co to komu), kompensacja ruchu w strumieniach multimedialnych, pełny support do sprzętowego kodowania WM9 i inne W wydajności też zżera - co zaraz pokażę zresztą pewnie nie pokazesz , bo skoro nie widzisz różnicy między agp x4 a x8 Pokaż mi tą ZNACZĄCĄ różnicę w FPS w grach taki sens ze glupie GEF 4Ti łyka R9550 na deser krecisz do taktowań takich jak mam w podpisie mój drogi - nawet przy ustawieniach 4Ti4600 czyli 300/650 (a powiem ci że nie wszystkie 4Ti4200 tak chodziły - np moja MSI max stabilnie 285/585) 4Ti dostanie po tyłku w: - Unreal Tournament - BattleField 1942 - Warcraft 3 - C&C Generals - Halo Combat Evolved - Nascar Thunder 2004 - X2 Rolling Demo - Aquamark3 - Doom3 - MS flight symulator 2004 - Joint Operations - DTM Race Driver 3 - 3Dmark2003 - 3Dmark2005 weź pod uwagę, że nawet na ustawieniach z twojego podpisu i na 9550 @ 520/620 - twoje 4Ti nadal będzie miało niższą wydajność i R9550 robi w portki a majac lepszy rev GPU i do tego zmiana chlodzenia i osiagasz 350/700 Tak - kupujesz GF 4Ti za 250 zł i wsadzasz chłodzenie za 150 ;) lub wodne - człowieku... looz. Abit guru robi takie wyniki na stockowym chłodzeniu do tego architektura gef4 ti 4x2 robi swoje ;) co przed chwilą pokazałem wymieniając gry w których 4x2 dostało po pupce od 4x1 ( 4ti4600 a 9600XT (9550Guru @ 500/600)) i 9550 moze konkurowac z riva 128zx ;) 1256085[/snapback] Biorąc po uwagę braki w aktualnej tchnologii wykonania gier czyli DX9, tudziez wydajność - z rivą 128zx spokojnie może 4Ti się mierzyć. Kiedyś 128 ZX to była wspaniała karta, tak samo zresztą jak 4ti, ale to było kiedyś. Dinozaury też kiedyś były wspaniałymi zwierzętami - ale ich czas się skończył (choć niektóre walczą do tej pory B)) Tak czy siak - w FarCry 4Ti4600 będzie wydajniejsze od 9600XT, w Call of Duty też wszystkie dane za tomshardware ... no tak - te miśki pewnie dla ciebie w tym momencie straciły wiarygodność ;) Edytowane 4 Lutego 2005 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 ja widziałem jak ty miałeś tą 4ti , robiłeś 11k , gdzie ja na znacznie słabszym procku i zalosnym fsb robiłem 12.5k :| człowieku, taką ciemnote mozesz wmawiać innym ,bo ja swoje niestety widziałem, 9550 będe mial jutro w rękach tylko po to zeby pobic kumpla , i zamieszcze WYNIKI a nie twoje gdybania :| po za tym nikt nigdzie nie pisał za miedzy agp x4 a x8 jest różnica w klatkach na sekunde, pewnie to zazwyczaj są jakeis 2-3 , ale w markach już to widać .... zresztą testy na x-bitlabs pokazywały ze w prawie kazdej gierce 9600pro jest gorsze od 4ti , ale wiadomo, wg ciebie jest lepszy bo ty masz tą karte. przykro mi , ja nie jestem fanatykiem 4ti , bo kart graficznych przewineło mi sie wiele przez tego kompa, więc wciskanie takiej ciemnoty zostaw sobie dla lolków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) ja widziałem jak ty miałeś tą 4ti , robiłeś 11k , gdzie ja na znacznie słabszym procku i zalosnym fsb robiłem 12.5k :| Co nie jest żadnym dowodem biorąc pod uwagę że ty masz chipset Nforce2 a ja mam SIS. Gdybyś to uwzględnił oraz rzetelne wyniki za tomshardware to może nie napisałbyś takiej głupoty jak ta: człowieku, taką ciemnote mozesz wmawiać innym ,bo ja swoje niestety widziałem, 9550 będe mial jutro w rękach tylko po to zeby pobic kumpla , Ja pisałem o 9550Guru @500/600 które spokojnie osiąga na stockowym chłodzeniu. W tej chwili mam 9550 Gigabyte i wiem, że on z trudnością robi 450/550, podobnie jak inne karty na rdzeniu 9550. i zamieszcze WYNIKI a nie twoje gdybania :| To nie są gdybania - no chyba, że wyniki z tomshardware są dla ciebie niewiarygodne. Gdy zaś okaże się iż twoje wyniki będą dziwnie śmieszne - to cóż... stracisz wiarygodność, ponieważ tomshardware jest bardziej wiarygodne, niż ślepo zakochany w 4ti leborg z tweaka ;) po za tym nikt nigdzie nie pisał za miedzy agp x4 a x8 jest różnica w klatkach na sekunde No ty napisałeś że nie widzę różnicy - bo faktycznie w klatkach nie widzę. A ty widzisz ? , pewnie to zazwyczaj są jakeis 2-3 , ale w markach już to widać .... Czyżbyśmy grali w marki a nie w gry ? No i powiedz czemu czasem marki są dla ciebie wiarygodne, a czasem nie ? zresztą testy na x-bitlabs pokazywały ze w prawie kazdej gierce 9600pro jest gorsze od 4ti , ale wiadomo, wg ciebie jest lepszy bo ty masz tą karte. mój drogi - 9550Guru osiąga 500/600 - a to jest 9600XT a nie pro Tak więc przejrzyj jeszcze raz wyniki i podaj porównanie 4ti4600 do R9600XT Tak czy siak ja w tej chwili mam Gigabyte 9550 i po OC mogę ją porównywac do 4Ti4200 non-OC przykro mi , ja nie jestem fanatykiem 4ti , bo kart graficznych przewineło mi sie wiele przez tego kompa, więc wciskanie takiej ciemnoty zostaw sobie dla lolków... 1256125[/snapback] może i fanatykiem nie jesteś, jakkolwiek jeśli dla ciebie 9600XT jest mniej wydajne niż 4Ti4600 ... to znaczy że mijasz się z rzeczywistością Edytowane 4 Lutego 2005 przez wojwar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mack1981 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Wiem że było wiele podobnych ale pierwszy raz widze gainwarda: 1255827[/snapback] mi ostatnio padla taka karta, z tym ze moja juz swoje latka miala :sad: , wczoraj pojechala na gwarancje ciekawe co dostane w zamian :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Co nie jest żadnym dowodem biorąc pod uwagę że ty masz chipset Nforce2 a ja mam SIS. http://service.futuremark.com/compare?2k1=8277053 niestety nie, mam tylko wynik 11.5k swoje 12 wywaliłem bo mi miejsca na orbie brakowało, czyli na marnym fsb 133 i gufnianej płytce :> nie mozesz sie wypowiadac w takim razie o tej karcioszce , bo nie poznałeś jej pazurków..... sam zaczynałem na nią bluzgać przez nfs u2 ale po zmianie płytki i procka, karta dostala kopa...... zadna z kary ati nie skaluje sie tak pięknie z resztą kompa :> różnice między szybkoscią agp da sie najłatwij wyłapac markami, zresztą w nowym czipie, pccośtam[nie kojaze] były testy pomiędzy kartami na agp i pcix[ 6800 i podobne badziewia] no i co z tego?:> a no to ze różnica w fargraju pomiędzy agp x8 a pcix była wprost oszałamiająca....aż 1 klatka na sekunde :D :D :D w markach było już lepiej, więc teoretycznie pcix to sciema.... pomiędzy agp x4 a x8 w 2k1 to spora różnica , taka sama jak pomiędzy l2 256 a l2 512 , czyli coś koło 300pkt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 4ti tu juz historia zapomnijcie o tym panowie, ten uklad jest przestarzaly. Nie wiem jaki jest sens kupowania nowego 4ti w erze kart z serii 6xxx. 4ti obecnie to zwykle badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 4ti tu juz historia zapomnijcie o tym panowie, ten uklad jest przestarzaly. Nie wiem jaki jest sens kupowania nowego 4ti w erze kart z serii 6xxx. 4ti obecnie to zwykle badziewie. 1256231[/snapback] kup lepszą karte za 200ziko ,która całkiem nieźle radzi sobie z dzisiejszymi grami :| równie dobrze twoje 9600 mozna nazwac badziewiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOFEK Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Bo to jest badziewie 9600 :) Ale narazie nie chce wydawac kasy na kompa wiec sie z nia mecze. A co do 4ti to juz napisalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 nie mozesz sie wypowiadac w takim razie o tej karcioszce , bo nie poznałeś jej pazurków. Tomshardware.com poznało jej pazurki, a wyniki zacytowałem - 4Ti dostało po pupie od 9600XT (vide Asus 9550Guru 500/600) i to jest fakt różnice między szybkoscią agp da sie najłatwij wyłapac markami, ... pomiędzy agp x4 a x8 w 2k1 to spora różnica , ... w dobie DX9 ludzie testują w 2k3. Specjalnie dla ciebie zrobiłem porównanie Gigabyte @ 351/459 sterowniki Omega 2.5.97a, Athlon 2600+ (10.5x200), 512 DDR at 200, L7s7a2 - AGPx4 - wynik 2845 - AGPx8 - wynik 2840 daje to dokładnie jakieś 0,18 % dalej się upieram, że nie widzę różnicy między AGPx4 - a AGPx8 nie tylko w grach, ale i w NOWYCH markach ;) - za 200 zł nie znajdziesz lepszej karty, ale w cenie do około 300 - już znajdziejsz (w rodzinie 4Ti za około 300 zł kupisz 4Ti4400, a u radka wspomnianego Abita 9550Guru). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 (edytowane) wow ale wojna :D jezusik :D co do kupna 4Ti za 250zł i chłodzenia za 150zł to sory debil chyba tak by zrobil ;) ja mam 330/680MHz a w swoje chłodzenie zainwestowałem ? hmm ? 1zł? :) sory 0zł ;d liczy sie pomysł ;] i domowe graty :D tak czy siak RIVA TNT RULEZZ ;D Edytowane 4 Lutego 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 http://service.futuremark.com/compare?2k1=8411552 masz na szybko puszczonego 3dmarka na niekreconej grafie.jest to tylko marne kt400.na nforce2 wynik odrazu podskakuje do 13.5k nie znajdziesz lepszej karty do gry za takie pieniadze.9550 wysiada:) a co do obslugi dx9 przez 9550 to to jest mniej wiecej tak jak bys ta obsluge uaktywnil w rivie128 - wydajnosc slaba ale jesli dla kogos wazniejsza jest cyferka od realnego wyniku to gratuluje.alufelgi do malucha tez mozna wmontowac.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 1258182[/snapback] czemu grafy nie krecisz ? w nature masz "tylko" 67fps po kreceniu grafy spokojnie masz kolo 90 fpsów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 ja tylko odnosnie agp 4x vs 8x - nie daje nic... sprawdzone na czyms znacznie mocniejszym niz gf4 ti czy r9600xt.... wlasciwie to przy 4x osiagalem wieksza stabilnosc przy extra zegarach (440/370 i wyzej) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wortigern Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Jezu ludzie, o co sie kłucicie ??? Nie można porównywać 4ti i 9550 chociażby ze względu na obsługiwany DX. Wiadomo że 9550 bedzie lepszym wyborem do 300zl ponieważ wyświetla nowsze i lepsze efekty, pozatym 4ti królowało w 2002, a 9550 wyszło w 2004? Ja sam posiadam 4ti i lubie swoja karte, jej wzdajnosc w grach zupelnie mi odpowiada, i dla ludzi takich jak ja (malo grajacych) jest zupelnie wystarczajaca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) lukasrz: bo to jest wynik robiony specjalnie bez krecenia;D zeby pokazac ze niekrecone ti4200 miazdzy wydajnoscia nawet najbardziej wyzylowane 9550.przy 1.85 na rdzeniu i 3.8 na pamieciach mam 345/595 ale i tak duzo z tych gownianych kostek;) no i wynik podskakuje o jakies 3k ;]] EDIT: pozatym ja grafe pozadnie zaczne meczyc jak przesiade sie na infinity albo cos innego bo narazie wariuje od wysokiego pci/agp Edytowane 6 Lutego 2005 przez johnyboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...