woocash Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Wedlug mnie ilosc swiatla docierajaca do wezy jest zamala zeby glony zaczely rosnac, pozywienie dla glonow to glownie (o ile sie nie myle) znajdujace sie w wodzie azotany i fosforany, w kranowce ich poziom moze byc rozny ale w destylowanej powinien wynoscic 0 , chlodnice i blok mozna ostatnecznie przeplukac dla pewnosci, to pownno wystarczyc. U mnie przez ponad rok dzialalo bez przerwy chlodzenie wodne na zwyklej kranowce( weze mam przezroczyste ), nic mi nie uroslo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 ja mam w swoim wc 2,5 l wody destylowanej po 1 zl za litr i po 2 miechach tak mi zaroslo glonami ze az strachc sie bac ! dodalem troche atrament u zabilem to paskudztwo ale caly ten syfa nadal plywa w moim zbiorniku :( a co do przebic to chyba uziemiliscie swoje WC ? bez tego nie chce myslec co by moglo sie stac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 4 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2002 ja dolewam wody destylowanej i glikolu, zaden syf mi nie rosnie moj wc jest uziemniony, jak sie ostatnio domyslilem (a raczej pczulem kiedy do bloku odemnie przeskoczyla kilku milimetrowa iskra) ze to moglo byc przyczyna zgonu mojego tb1.33ghz, tera mam wc polaczony z masa w zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Ja do siebie zalalem petrygo, ponoc zabezpiecza przed korozja i zadne glonki nie powinny rosnac. Do tego ma fajny niebieski kolorek 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Ja do siebie zalalem petrygo, ponoc zabezpiecza przed korozja i zadne glonki nie powinny rosnac. Do tego ma fajny niebieski kolorek 8) Czemu nie kręcisz więcej tego Athlona. A jak jesteśmy przy WC, to czy lepiej jest jak woda płynie szybko, czy wolno, bo zamiarzam kupić pompkę na ok 2000l/h i nie wiem, czy nie będzie za dużo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 A ja miałem kranówę w której po tygodniu wyrosły piękne glony Teraz mam mieszankę - (gdyby ktoś pytał to jestem normalny) 50% spirytus 20% woda 30% borygo Samego borygo nie polecam bo nie każda pompka będzie w stanie przepompować tak lepki płyn A jakby ktoś chciał obejrzeć moją całkowicie przeźroczystą obudowę i ewentualnie dać duuuuuuużo punktów w głosowaniu to polecam http://www.moddingzone.com/gallery/?m=view...ew&st=120&pp=10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 A ja miałem kranówę w której po tygodniu wyrosły piękne glony Teraz mam mieszankę - (gdyby ktoś pytał to jestem normalny) 50% spirytus 20% woda 30% borygo Samego borygo nie polecam bo nie każda pompka będzie w stanie przepompować tak lepki płyn A jakby ktoś chciał obejrzeć moją całkowicie przeźroczystą obudowę i ewentualnie dać duuuuuuużo punktów w głosowaniu to polecam http://www.moddingzone.com/gallery/?m=view&st=120&pp=10 Grzesio ! Q...a ! Mniejszej chłodnicy nie miales ? 8O punkty dodalem :) (trzeba popierac polska inicjatywa) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Duży może więcej :D A poza tym athlony wydzielają duuuuuużo ciepła no nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Duży może więcej :D A poza tym athlony wydzielają duuuuuużo ciepła no nie? Eeeeeeeeeeee , wcale nie az tak jak sie je krytykuje :wink: Co masz w tej skrzyni ? (config) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesio Opublikowano 10 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2002 watercooled Athlon 750@840 slot A :( Gigabyte GA7IXE 384MB RAM watercooled HDD Samsung 8,4GB , MX400 , DVD LG, RW Samsung i ani jednego wyjącego wiatraka, za to idealna cisza, bo dysk jest obudowany korkiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubmich Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 watercooled Athlon 750@840 slot A :( Gigabyte GA7IXE 384MB RAM watercooled HDD Samsung 8,4GB , MX400 , DVD LG, RW Samsung i ani jednego wyjącego wiatraka, za to idealna cisza, bo dysk jest obudowany korkiem Jak ty ten dysk chlodzisz na zdjeciu widac tylko rurki /niestety/ ew. rysunek na priv-a dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojt Opublikowano 1 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2002 Najlepsza jest destylowana apteczna ale konia z rzędem kto ją zdobędzie 8OWystarczy zajść do gmachu wydziału chemii dowolnego uniwerku i poprosić jakigoś asystenta/stypendystę/magistranta to wam za 1 browca da dowolną ilośc wody destylowanej...a moze durzuci jeszcze trochę azotynów i boranów co by nie było korozji a i przeciw glonom cos się znajdzie pozdro Myślę że za 1 wódkę załatwisz od takich ludzi baniak wody dejonizowanej :) Chociaż to jest już lekkie przegięcie 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 ostatnio wlalem przegotowana kranowke z jakims badziewiem na glony i jedzie sie jakos ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 ja mam w Wc zabarwioną wode destylowana i filter paliwa z Lanosa. Ale kiedys mialem borygo i tez tarcilo kolor!!! Wiecie gdzie byla ta p******** farbka? W MOIM MIEDZIANYM BLOKU WODNYM!!! A teraz wsio oki. A co do pasty termoprzewodzacej to uzywam... MASLA OZECHOWEGO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 ja mam w Wc zabarwioną wode destylowana i filter paliwa z Lanosa. Ale kiedys mialem borygo i tez tarcilo kolor!!! Wiecie gdzie byla ta p******** farbka? W MOIM MIEDZIANYM BLOKU WODNYM!!! A teraz wsio oki. A co do pasty termoprzewodzacej to uzywam... MASLA OZECHOWEGO a jak z temperatura byla wieksza z borygo czy teraz ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 2 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2002 wystarczy przegotować destylowaną ! można wygotować sprzęt do wc ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 3 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2002 mnie tu kolorki nie interesuja :lol: powiedz lepiej o ile spdala predkosc przeplywu wody w obegu po zalozeniu tego filtra ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 przed mialem 7,5 l/m teraz mam 6l/m Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 4 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2002 byly takie same ale teraz zamiast maselka mam as3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@Xio Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 ja ciagle walcze z glonami !!! nie moge sobie z tym h..stwem dac rady, leje wszysko co mam na glony ale i tak rosna ! chyba bedzie trzea owinac rurki czarna tasma zeby swiatla nie dostawaly - a jak jest u was ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 JA bym zalał wodą dejonizowaną (do kupienia na stacjach Shell i w aptece - taka do żelazka parowego) zmieszaną z Paraflu (płyn do chłodnic Fiata - nie zamarza). Proporcje na opakowaniu Paraflu lub wg. gestości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BILL_BLANT Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 a u mnie nie rosną glony mam magiczny środek ale nie zdradze bo to by reklama była 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[QBS] Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 ja ciagle walcze z glonami !!! nie moge sobie z tym h..stwem dac rady, leje wszysko co mam na glony ale i tak rosna ! chyba bedzie trzea owinac rurki czarna tasma zeby swiatla nie dostawaly - a jak jest u was ???Zalej spirytem... Padna w kilka godzin... :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Mozesz taki srodek znalezc w blejakim sklepie ogrodniczym albo w akwarystycznym (ew.kup se glonojada i umiesc w obiegu :lol: lub kup cos w rodzaju "Glonek" ja to kupuje i dziala swietnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 W marketach w dzialach z ogradnictwem, mozna kupic srodek przeznaczony do fontann i oczek wodnych, zapobiegajacy i tepiacy glony. Na Slasku, na 100% kupisz to w OBI i PRAKTIKER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Proponuje WC Picker :lol: :lol: :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Proponuje WC Picker :lol: :lol: :lol: :lol: Smacznego Ci zycze :evil: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3wolf Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 dziękuje ale wole wode brzozową szkoda ze nie mozna jej kupic:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
&y Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Tak sobie mysle... Wszyscy leja cos na bazie H20 +cos tam jeszcze... Latwo dostepne i tanie, ale ostatnio, zastanawiajac sie nad zalozeniem ceiczowego systemu chlodzenia przypomnialo mi sie, ze kumpel posiada cos takiego jak OLEJ TRANSFORMATOROWY - czy ktos moze probowal zalac cos takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2002 Tak sobie mysle... Wszyscy leja cos na bazie H20 +cos tam jeszcze... Latwo dostepne i tanie, ale ostatnio, zastanawiajac sie nad zalozeniem ceiczowego systemu chlodzenia przypomnialo mi sie, ze kumpel posiada cos takiego jak OLEJ TRANSFORMATOROWY - czy ktos moze probowal zalac cos takiego? Pomysl zasadniczo nie jest najgorszy, olej transformatorowy znakomicie odprowadza cieplo (wiem co mowie, pracuje w tej branzy) jest tylko jeden problem : musialbys miec mocna pompa do takiego chlodzenia olej tr... mimo ze jest rzadszy i ma mniejsza lepkosc od silnikowego to jednak jest duzo gesciejszy od wody pozatym ma same plusy, jest bardzo dobrym dielektrykiem i jest troszke drogi, ale zawsze da sie zalatwic , jak znasz kogos w Energetyce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...