jim Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 ...i nie chodzi mi o domestos... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Wiesz nie pamiętam jakie są dokładne składniki moczu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 ja mam chwilowo kranowke.. :oops: bo nie chce mi sie isc po wode destylowana... ale jest to w planie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jim Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 właśnie zastanawiam się co dodać do wody destylowanej, żeby po kilku miesiącach (tygodniach) nie urosły glony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 właśnie zastanawiam się co dodać do wody destylowanej, żeby po kilku miesiącach (tygodniach) nie urosły glony. najlepiej przejsc sie do "dobrego" serwisu samochodowego i zpytac czego oni dolewaja :D jest cos takiego niebieskiego w zelu - PETROL czy jakos tak, dodatkowo nie pozwala zamarzac wodzie w ujemnych temperaturach - do dostania nawet na stacjach benzynowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 właśnie zastanawiam się co dodać do wody destylowanej, żeby po kilku miesiącach (tygodniach) nie urosły glony. w destylowanej teoretycznie nie powinnoi nic rosnac... dolej glikolu a zalatwisz sprawe (tak z 10%) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 woda destylowana + 10% jakiegos plynu od chlodnic samochodowych np. PETRYGO , BORYGO , GLIXOL , ECO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 woda destylowana + 10% jakiegos plynu od chlodnic samochodowych np. PETRYGO , BORYGO , GLIXOL , ECOswoja droga ile kosztuje destylowana woda? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 ja tam leje sam plyn petrygo kosztuje 7-8 zl za 1 litr ja mam w obiegu tylko 0,5 litra, nic nie rosnie tylko nie fiem dlaczego petrygo traci kolor, robi sie przezroczyste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 slyszalem ze mocz taktoperza jest dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 slyszalem ze mocz taktoperza jest dobry Że co?, heh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 slyszalem ze mocz taktoperza jest dobry No jak mocz nietoperza działa na porost włosów... :D (jakby ktoś nie wiedział to z "Kiepskich") Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 slyszalem ze mocz taktoperza jest dobry No jak mocz nietoperza działa na porost włosów... :D (jakby ktoś nie wiedział to z "Kiepskich") heh tez oglodalem ten odcinek :) A co do cieczy to moze płyn do spryskiwacza samochodowego? nie ma intensywnego zapachu, i nie tworzą sie w nim glony, ale ma jedna wade, moze sie pienić:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woocash Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2002 Jakim cudem moga urosnac glony w wodzie destylowanej, wszak one potrzebuja do wzrostu oswietlenia i porzywienia. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Jakim cudem moga urosnac glony w wodzie destylowanej, wszak one potrzebuja do wzrostu oswietlenia i porzywienia. :wink:to proste.. owswietlenie.. no zazwyczaj czesc rurek jest przezroczysta.. pozywienie jeszcze nie trafilem na czysta chlodnice i WB.. fakt moze taka nowka ze sklepu.. ale kogo na takie stac ?? pozatym chyba latwiej zapobiegac niz zwalczac.. ja osobiscie mam Borygo z dodatkiem destylowanej.. a moj obieg ma skromna pojemnosc 4.7 l :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Jakim cudem moga urosnac glony w wodzie destylowanej, wszak one potrzebuja do wzrostu oswietlenia i porzywienia. :wink: Woda destylowana wcale nie jest tak czysta :wink: i zawsze się jakieś paskudztwo przyplącze. Najlepiej zrobić tak jak niektórzy już sugerowali: dodać 10%-20% jakiegoś płynu do chłodnic :mrgreen: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Jakim cudem moga urosnac glony w wodzie destylowanej, wszak one potrzebuja do wzrostu oswietlenia i porzywienia. :wink: Woda destylowana wcale nie jest tak czysta :wink: i zawsze się jakieś paskudztwo przyplącze. Najlepiej zrobić tak jak niektórzy już sugerowali: dodać 10%-20% jakiegoś płynu do chłodnic :mrgreen: Zgadza się nie jest czysta, ale w razie przebicia na pompce nie idzie proc i płyta. Może jakiś ultrafiolet dla zabicia ustrojstwa.... Też tak można a dodatkowo fajnie wygląda.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgadza się nie jest czysta, ale w razie przebicia na pompce nie idzie proc i płyta. Może jakiś ultrafiolet dla zabicia ustrojstwa.... Też tak można a dodatkowo fajnie wygląda.... Tyle że taka lampka powoduje czasem znaczne interferencje w stabilności kompa :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Ale takie małe np półokrągłe założone tylko na wąż w najwyższym miejscu i osłonięte...... mogą zdać rezultat 8O A poza tym co rozumiesz poprzez interferencje..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
L.Asten Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Ale takie małe np półokrągłe założone tylko na wąż w najwyższym miejscu i osłonięte...... mogą zdać rezultat 8O A poza tym co rozumiesz poprzez interferencje..... Możliwe :) Interferencje -nakładanie, oddziaływanie... - może niezbyt trafnie użyłem tego słowa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Furmek Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 ...ale w razie przebicia na pompce nie idzie proc i płyta.... Nie jest az tak zle.. ostatnio kopnela mnie chlodnica. i zapewniam ze to bylo 220V.. a procek nadal caly.. wyglada na to ze to co jest na rdzeniu z wiezchu (przynajmniej w AMD) nie jesl galwanicznie polaczone z rdzeniem proca.. a co do tejj destylowanej.. to naprawde musial bts miec idealnei czysto w obiegu zeby nic sie nie stalo.. zreszta po pewnym czasie i tak zaczelo by sie cos dziac.. w momecie gdy mial bys przebicie kable (miedz) zaczela by sie powoli rozpuszczac w wodzie.. i tak po kilku dniach ju to co jest w WC zaczelo by swietnie przewodzic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Ja leje kranowke i jest git. Nie mam zadnych chwastow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbern Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Ja leje kranowke i jest git. Nie mam zadnych chwastow. ja chwilowo tez kranowke bo na destylowanej bym zbanczyl chwilowo mam otawarty obieg i wyparowuje mi cos kolo 0,5litra na 24H Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mate Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Najlepsza jest destylowana apteczna ale konia z rzędem kto ją zdobędzie 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KyCoL Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 ja tez narazie leje kranowke, trzymam ja w akwarium 6 l :D chyba zaleje tego plynu do chlodnic bo cos mi tam moze wyrosnac :? a probowal ktos w sklepie akwarystycznym? moze jest jakies swinstwo anty glonom? PS Mysle o zamontowaniu sobie w akwarium glonojadow :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam78 Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Najlepsza jest destylowana apteczna ale konia z rzędem kto ją zdobędzie 8OWystarczy zajść do gmachu wydziału chemii dowolnego uniwerku i poprosić jakigoś asystenta/stypendystę/magistranta to wam za 1 browca da dowolną ilośc wody destylowanej...a moze durzuci jeszcze trochę azotynów i boranów co by nie było korozji a i przeciw glonom cos się znajdzie pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 raf ten plyn wietrzeje tak jak wodka gdy zostawisz odkrecona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 raf ten plyn wietrzeje tak jak wodka gdy zostawisz odkrecona :) dobrze wiedziec, to jakos wplywa na jego wlasciwosci w przewodzeniu ciepla ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 raf ten plyn wietrzeje tak jak wodka gdy zostawisz odkrecona :) :twisted: A może by tam nalać wódki :twisted: Żadnych glonów, a możnaby pociągnąć łyka przy okazj :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 3 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2002 a moze by tak :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...