Skocz do zawartości
mrk

Karta dźwiękowa - wybór

Rekomendowane odpowiedzi

To było budujące  :lol: (...)

Hmm.. Spojrz na topic: "Karty - wybor". A jaki wybor mamy wszyscy, mieszkajacy w granicach RP? Miedzy jednym szmelcem z CL.. a drugim? Czy nie dziwiloby Cie, jesli w naszych sklepach sprzedawano TYLKO dyski Seagate, CD LG, albo tylko monitory Samsunga? Pomimo poteznego wyboru tychze poza Polska? Zauwaz, jak trudno byloby utrzymac taki stan na rynku, ile to by taka korupcja kosztowala.. A w dziedzinie sound kart - wlasnie tak jest. Monopol pozwala na bezpieczne zawyzanie cen, oraz na ogromne zyski grupce spekulantow (tzn. Creative Labs Polska sp. z o.o.) ktorzy, dzieki przestepstwu i ludzkiej naiwnosci buduja swoje fortuny. Dziwie sie jedynie, ze akceptuja to... okradani Klienci :-(.

ja tez nie jestem za monopolem ale co do creativa to niemialem zadnych zastzrzen jak ialem stara karte na isa to bylo chyba sb16 jak pamietam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pitur co do wyboru mial mi przyjsc z zagrniacy 7+1 jakos dziwkowke znalazlem nawet nie pamietam nazwy bo malo znana tyle ze jak musialem drugi raz odsylac paczke do niemiec to mi sie odechcialo....pozatym live szumja jak diabli bo siedzialo u mnie w kompie juz 3 sztuki...a audigy nie szumi...pozatym jak ma sie porzedny zestaw do kina domowego to roznica jest slyszalna pomiedzy audigy i livem....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) pozatym jak ma sie porzedny zestaw do kina domowego to roznica jest slyszalna pomiedzy audigy i livem....

Jak sobie podłączysz dźwiękówkę do amplitunera cyfrowo (nawet zintegrowaną AC97), to nie usłyszysz żadnej róznicy (szumy najwyżej mogą być własne amplitunera) :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Naprawde, wielu z Was nie rozumiem :-(. Juz oczami wyobrazni widze, jaki bylby tu wrzask, gdyby w Polsce mozna bylo kupic tylko jeden typ HDD, jeden, jakis kiepski typ monitora, tylko jednej marki grafike.. Moje obecne "wrzaski" zginelyby w nim.

Kupowanie w Sieci, czy tez poczta, ponad granicami (o tej mozliwosci wspomina wielu moich oponentow) ma wiele wad. Towar MUSI byc w sklepie, na miejscu. A nie ma go. Malo tego, ludzie juz boja sie zamieszczac infa o innych niz "jedynie sluszne" kartach sound. Niedawno znany polski portal Benchmark zebral lawine e-maili z wymyslami i telefonow z pogrozkami za... zamieszczenie infa o nowych sterownikach do kart Philips Acoustic Edge. Telefon z CL Polska byl od.. ich prawnika. Nie potrafie z tym sie pogodzic. Mam za soba blisko 20-cia lat udanego tepienia komunizmu. Komunizm zdechl. Monopol CL - zostal.. Czy Was, mlodych, to nie rusza?..

PS. SB16 mialem sam. Ale wtedy byl w Polsce wiekszy wybor kart sound, niz jest dzis.. :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja moze nie mam 20 lat w tepieniu komunizmu (choc moja rodzinka ma wiecej w tym wzgledzie :) to jestem zdecydowanym przeciwnikiem wszelkich monopoli. Nie tylko z powodu cen-rowniez z powodu jakosci (towaru,obslugi klienta).A ta jak wiadomo u creativa nigdy nie byla najlepsza.O ile wczesiej wystartowali wykupujac tworcow soundblastera i wydajac je pod wlasna marka (pieprzac przy tym co sie dalo) i zdobyli pozycje lidera to produkty kolejnych przejetych firm( emu-dla przykladu) byly od poczatku totalna porazka.Technologicznie zacofana o 2-3 lat za konkurencja (np.nieodzalowanego Aureala).W reklamach anty-creative posluguje sie jawnymi klamstwami (live i dzwiek porzestrzenny -sala ryczy ze smiechu :), Audigy 2 -otrzymal na prawde to co mial niby miec Audigy1 itp-moze oprocz THX).

Dlatego zachecam molodziez do studiowania historii bo to naprawde sie przydaje nie tylko w zyciu ale i w pracy zawodowej i zakupach sprzetu komputerowego :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Naprawde, wielu z Was nie rozumiem :-(. Juz oczami wyobrazni widze, jaki bylby tu wrzask, gdyby w Polsce mozna bylo kupic tylko jeden typ HDD, jeden, jakis kiepski typ monitora, tylko jednej marki grafike.. Moje obecne "wrzaski" zginelyby w nim.

Kupowanie w Sieci, czy tez poczta, ponad granicami (o tej mozliwosci wspomina wielu moich oponentow) ma wiele wad. Towar MUSI byc w sklepie, na miejscu. A nie ma go. Malo tego, ludzie juz boja sie zamieszczac infa o innych niz "jedynie sluszne" kartach sound. Niedawno znany polski portal Benchmark zebral lawine e-maili z wymyslami i telefonow z pogrozkami za... zamieszczenie infa o nowych sterownikach do kart Philips Acoustic Edge. Telefon z CL Polska byl od.. ich prawnika. Nie potrafie z tym sie pogodzic. Mam za soba blisko 20-cia lat udanego tepienia komunizmu. Komunizm zdechl. Monopol CL - zostal.. Czy Was, mlodych, to nie rusza?..

PS. SB16 mialem sam. Ale wtedy byl w Polsce wiekszy wybor kart sound, niz jest dzis.. :-(

a o tym to ja nie wiedziałem - cholera tera to już mnie nieźle wqrwiło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yuri - tak zajebisty wybór, albo badziewia Mint etc. badź Fortissiomo III za cenę większą niż na zachodzie, 50$ tam u nasz 300zł... a trzeba zaznaczyć ze 50$ to cena sugerowana przez producenta, a wiemy jak się mają ceny np. procków AMD w Polsce do tych sugerowanych przez AMD... czyli za ok. 150zł Fortissimo jest dostępny w lokalnych sklepach na zachodzie ,a w Polsce... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)...mam audigy i jestem zadowlony z tej karty nie mam do niej zastrzezen..a co do glosnikow to kode moge z czystym sumieniem polecic...dzwiek rulezzzzzzz !!!!!!!

Wotam

Nic tu nie jest "rulez". Kupiles smiecia z monopolu, ktorego wmuszono juz w 90% skomputeryzowanych Polakow. Czy miales jakis inny wybor, poza dennymi produktami CL? A to sa karty low-end.. :-(. Czego, niestety, nie da sie napisac o ich cenie - monopolista-importer CL-Polska (zlodziejska banda) liczy sobie ok. 8 zl za 1USD. Nie licz tez na to, ze kupujac to "cos" zasililes np. nasz budzet. Ten takze okradaja :-(

Czyli - czym sie chwalisz? Wlasna naiwnoscia?..

pitur dal bys juz z tym spokoj niech kazdy sam odpali wyszukiwarke i wpisze sb live gret price albo cos w tym rodzaju i porowna ceny do naszych w polsce - bedziecie mile zaskoczeni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

nie moge czytac tych bredni jakie piszesz "tepienia komunizmu" itd

a co do twojego zdziwienia ze nikt nie podnosi glosu ze karty sb sa zle - to jest jedno wytlumaczenie - one nie sa zle

Nikt widocznie nie ma takich problemow z nimi jak ty

kazdemu spokojnie wystarczaja

Za taka kase wg mnie jest to najlepszy wybor

A mnie to nie rusza - uszaja mnie tacy ludzie jak ty , jak cala nasza polska prawica tepiaca komunizm - ludzie ktorzy teraz zyja sobie za nasze pieniadze - za moje pieniadze

W moich oczach stoisz w jednym rzedzie z ojcem Rydzykiem i cala rodzina radia maryja - oni sa tak samo zaslepieni jak ty.

Zreszta tepienie komunizmu i tepienie monopolu do siebie zbytnio nie pasuja

za czym jestes jak sobie wyobrazasz swiat bez komunizmu i bez monopolu ??? to jest niewykonalne

Mamy dziki kapitalizm silniejsi wygrywaja biiedni sa niepotrzebni wadza tylko nie wiem czy czytales co wedlog naszych wspanialych amerykanskich myslicieli trzeba zrobic z biednymi

- budowac obozy zamykac ich tam i zmuszac do pracy na bogatych

Pod tym wzgledem za kumuny bylo lepiej - przynajmiej wszyscy mieli gdze mieszkac i co jesc

Niesmiertelny Marks byl niestety niepoprawnym optymista nie przewidzial

ze ludzie wykorzystaja maszyny i postep nie po to by ultwic sobie zycie tylko o to by jeszcze bardzziej wykorzystac innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie moge czytac tych bredni jakie piszesz "tepienia komunizmu" itd(.....)

Oto nasz forumowy Specjalista "nie moze, ale sie przemaga". I czyta... Zaraz potem glosi (na temat calkiem.. :?) pochwale: nazizmu, komunizmu, oraz ponad 100 milionow ofiar wielbicieli: Hitlera, Lenina, Stalina, Mao.. . Miesza to potem z nedznymi kartami, z niewiadomrgo dla nikogo powodu. Nie moze pojac, czemu monopol jest ZLEM, oraz kto tak naprawde "pracuje" w CL-Polska SP z O.O. (przypisuje te cechy.. oponentowi). Szczyt niemadrego offtopicu. Przyjmij, IGI moje gratulacje..

PS. Przypominam, za gloryfikowanie komunizmu jest w Polsce karalne..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh... ja tam zgadzam sie z Piturem... są setki kart dzwiękowych o których nikt w polsce nie słyszał... pracując w firmie zajmującej sie handlem podzespołami komputerowymi widze jak ludzie przychodzą i chcą sb live bo będą zajmowac sie obróbką dzwieku :) i jeszcze pytają czy wystarczy live1024 czy muszą brac 5.1 :) - fakt ze po przesiadce z ac97 zintegrowanej na płycie czuc róznice nie znaczy jeszcze ze sb to dobre karty.

zastanawia mnie tylko kiedy ta systuacja sie zaczęła: pamietam jak kiedys kupowałem P I to w sklepie do wyboru miałem ok 20 kart róznych marek (wszystkie zblizone parametrami) a teraz ma do wyboru dwie odmiany live trzy audigy sb128 i minty:).

sam swojego herculesa kupiłem na allegro bo nigdzie nie było takiej karty... i chociaz nie ma 5.1 to wszystkie inne systemy (łącznie z sensuarą) są tam wbudowane a gra lepiej niz live.... a kosztuje mniej....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

yuri - tak zajebisty wybór, albo badziewia Mint etc. badź Fortissiomo III za cenę większą niż na zachodzie, 50$ tam u nasz 300zł... a trzeba zaznaczyć ze 50$ to cena sugerowana przez producenta, a wiemy jak się mają ceny np. procków AMD w Polsce do tych sugerowanych przez AMD... czyli za ok. 150zł Fortissimo jest dostępny w lokalnych sklepach na zachodzie ,a w Polsce... :(

napisałem że jest lepiej niż było a to nie znaczy że będziesz miał swojego Fortissiomo III za 100zł ale ogólnie dostępność kart jest większa niż np. dwa lata temu masz też trratec-a i inne i nie biadol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...