Skocz do zawartości
acid_toXin_from_home

Przejściówka...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam...czy istnieje takie coś jak przejściówka umożliwiająca montaż dysku 3,5" w kieszeni na napędy CD-ROM, DVD (nie, kieszeń na dysk! :lol: )? wydaje mi się, że takie coś było w starych kompach <_< ...gdzie można to dostać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi sie wydaje że w starych kompach takie coś bywało. Może jeszcze w neiktórych komisach ze sprzętem komputerowym jest coś takiego dostępne alne moim zdaniem musiałbyś mieć dużo szczęścia żeby coś takiego dostać ;)....ewentualnie można kupić kawałek blachy i popróbować zrobić coś takiego we własnym zakresie (jaka satysfakcja by była z tego po wykonanie... ;) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chodzi Ci o cos w rodzaju stelarza ?

Mniej więcej w przekroju wygląda to tak:

obudowa]|__|[dysk]|__|[obudowa

Potocznie mówi się na to sanki. Kupisz to za około 5-10 zł , możesz także zrobić to samemu z elemntów montarzowych dostarczonych do obudowy służących do montarzu płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam...czy istnieje takie coś jak przejściówka umożliwiająca montaż dysku 3,5" w kieszeni na napędy CD-ROM, DVD (nie, kieszeń na dysk!  :lol: )? wydaje mi się, że takie coś było w starych kompach  <_< ...gdzie można to dostać?

Sanki 5.25 do dysku twardego - na allegro dosc czesto jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi