bladder_ Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Posiadam plyte abita NF7-S i po uzytkowaniu jej przez ok. 0,5 roku zauwazylem cos niepokojacego. Otoz ostatnimi czasy wiatrak ktory jest zamontowanu na mostku polnocnym (ten oryginalny z napisem abit) przy starcie kompa nie kreci sie :? Zeby zaczal dzialac musze jedna jego lopatke popchnac aby zaczal sie krecic. Czasami powoli sam sie rozpedzi ale zdarza sie juz to coraz rzadziej (tak jakgdyby byl on coraz slabszy) Kompletnie nie wiem co jest grane, no ale to chyba nie jest normalny objaw? :-| Co w tej sytuacji zrobic? Wymienic go? Jesli tak to co bedzie najbardziej odpowiednie? Bo wydaje mi sie ze dawac do serwisu cala plyte (ze wzgledu na wiatraczek) zbytnio sie nie opyla (zamawialem plyte przez neta i perspektywa nieuruchamiania kompa ze wzgledu na wyslanie plyty do serwisu troche mnie przytlacza :mur: )? Pozdrawiam i oczekuje odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Running Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Poprostu sie zaciera :) jak potrafisz to go wyczysc (ale nie tak ze go przemuchasz trzeba rozebrac i nasmarowac) ale jak sie nie znasz na tym to lepiej wymien Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladder_ Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 No to ok, dzieki za uswiadomienie. Oczywiscie najpierw sprobuje przeczyscic, i dopiero wtedy jakby cos poszlo nie tak kupie nowy. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Running Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 tutaj masz co i jak http://dzikie.net/?mode=1&cel=fan_clean jezeli chcesz dobrego smarownia to polecam smar opart na teflonie ale wystarczy tak jak autor opisuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 z tym wiatraczkiem jest tylko jeden problem: jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Mam podobny problem gdyż mój wiatraczek poprostu zaczął WYĆ !! Ja jako rozwiązanie wybrałem Zalman Radiator ZM-NB47J Mozesz go kupić np. tutaj: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=41086364 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek P Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 No to ok, dzieki za uswiadomienie. Oczywiscie najpierw sprobuje przeczyscic, i dopiero wtedy jakby cos poszlo nie tak kupie nowy. :rolleyes: 1256999[/snapback] Witam, Raczej nie kupuj nowego, bo po pewnym czasie też zacznie szwankować. Szkoda pieniędzy Lepiej wymień na radiator Zalman, jak napisał kolega przede mną. Z radiatorem nie będzie takich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Dokładnie-zalmanik rzadzi :-P Sam takiego wczoraj zamontowałem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Manekin Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Mój 1 post.... Mialem taki sam problem na NF 7 i zadzwonilem do serwisu czy moge sam cos zrobic nie tracac automatycznie gwarancji...powiedzieli ze mozna odkrecic blaszke wierzchnia a gwarancje sie traci jak caly radiatorek z wiatraczkiem zdejmiesz...ale w tym przypadku to nie potrzebne, jedna lopatka jest za duza i blokuje sie o obudowe...wiec wez sobie znajdz ktora to i obcinaczka do paznokci obetnij delikatnie... bedzie dobrze :D pozdro ps napisz co bylo chyba ze nie aktualne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 nie wiem jak mozna stracic gware od zalozenia zalmana chyba w prolajnie.. bo ludzie juz wysylali do serwisu padniete abity z zalmanami i problem byl taki ze sobie w serwisie przywlaszczyli zalmana ale mobo naprawili i oddali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bladder_ Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Ok, dzieki za odp. Niestety na razie nie mam za duzo czasu aby troche podlubac przy wiatraczku, ale i tak chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie zalozenie tego radiatorka zalamana. Jednak czy taki radiator pasuje do kazdego modelu chlodzenia (np.moj sp97+papst 90mm, nie bedzie problemow?) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...