Skocz do zawartości
bladder_

Witarak Na Nf7-s

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam plyte abita NF7-S i po uzytkowaniu jej przez ok. 0,5 roku zauwazylem cos niepokojacego.

Otoz ostatnimi czasy wiatrak ktory jest zamontowanu na mostku polnocnym (ten oryginalny z napisem abit) przy starcie kompa nie kreci sie :? Zeby zaczal dzialac musze jedna jego lopatke popchnac aby zaczal sie krecic. Czasami powoli sam sie rozpedzi ale zdarza sie juz to coraz rzadziej (tak jakgdyby byl on coraz slabszy) Kompletnie nie wiem co jest grane, no ale to chyba nie jest normalny objaw? :-|

Co w tej sytuacji zrobic? Wymienic go? Jesli tak to co bedzie najbardziej odpowiednie?

Bo wydaje mi sie ze dawac do serwisu cala plyte (ze wzgledu na wiatraczek) zbytnio sie nie opyla (zamawialem plyte przez neta i perspektywa nieuruchamiania kompa ze wzgledu na wyslanie plyty do serwisu troche mnie przytlacza :mur: )?

Pozdrawiam i oczekuje odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bladder_ napisał(a):

No to ok, dzieki za uswiadomienie.

Oczywiscie najpierw sprobuje przeczyscic, i dopiero wtedy jakby cos poszlo nie tak kupie nowy. :rolleyes:

1256999[/snapback]

Witam,

Raczej nie kupuj nowego, bo po pewnym czasie też zacznie szwankować. Szkoda pieniędzy Lepiej wymień na radiator Zalman, jak napisał kolega przede mną. Z radiatorem nie będzie takich problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój 1 post.... Mialem taki sam problem na NF 7 i zadzwonilem do serwisu czy moge sam cos zrobic nie tracac automatycznie gwarancji...powiedzieli ze mozna odkrecic blaszke wierzchnia a gwarancje sie traci jak caly radiatorek z wiatraczkiem zdejmiesz...ale w tym przypadku to nie potrzebne, jedna lopatka jest za duza i blokuje sie o obudowe...wiec wez sobie znajdz ktora to i obcinaczka do paznokci obetnij delikatnie... bedzie dobrze :D pozdro ps napisz co bylo chyba ze nie aktualne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzieki za odp. Niestety na razie nie mam za duzo czasu aby troche podlubac przy wiatraczku, ale i tak chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie zalozenie tego radiatorka zalamana.

Jednak czy taki radiator pasuje do kazdego modelu chlodzenia (np.moj sp97+papst 90mm, nie bedzie problemow?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi