piterus90 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Problema mam :) Otoz nie moge znalezc biosu do plyty glownej ATC-6240V-00 ver.2 na chipsecie Via 693A. Wszedzie sa tylko do tych z intelowskim BX'em, a do VIA nie moge znalezc. Potrzebuje ten BIOS bo kosc pamieci 128 widzi mi jako 64, czyli polowa straty... Hełp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Tutaj masz bios: http://www.rom.by/bios/A-trend/index.htm Wgraj ten z "zielonego" linka :-) Aha, nie zobaczylem ze chodzi o ram, w takim wypadku pomoze jedynie wymiana kosci na dwu bankowa lub kupno innej plyty, nowy bios nic tutaj nie pomoze. Edytowane 5 Lutego 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Aha, nie zobaczylem ze chodzi o ram, w takim wypadku pomoze jedynie wymiana kosci na dwu bankowa lub kupno innej plyty, nowy bios nic tutaj nie pomoze. 1258721[/snapback] Dwu-bankowa to znaczy dwustronna? Bo jak tak to mam dwustronna, i nic :( A kupno innej plyty mi sie nie oplaca, najwyzej sprzedam ikupie jedno 64 MB Ram... zobacze jak wgram Bios... Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Nie, dwu bankowa to znaczy dwu bankowa, a czy moduly pamieci sa po jednej czy po dwoch stronach nie ma nic do rzeczy. Czesto tez mowia na pamiec dwu bankowa pamiec do BX'a Zobacz tutaj: http://www.oempcworld.com/support/PC_Chipset_Guide.htm Masz opis jaki chipset dziala z jaka pamiecia, najlepiej wymien to 128MB na inne, ktore bedzie z nia dzilac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Dzieki za ta liste, ale nie ma tam mojego chipsetu niestety. A mi wszyscy informatycy wokol mowia, ze aktualizacja BIOSu pomoze... Hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Jest prawie na samym dole strony: Via Apollo Pro133 VT82C693A :-) Powiedz tym "informatykom" zeby dalej zajmowali sie word'em i excelem, a nie wprowadzali ludzi w blad. Tutaj ograniczeniem jest chipset (+ czasem budowa plyty), a bios nie ma tutaj nic do rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Ci informatycy to w SQL mojej uczyli ;] Czyli co, nic nie da rady zrobic? Ide sprzedac ja szkole, moze wezma za 80 zeta, z gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Jak juz pisalem masz tylko dwie mozliwosci, wymienic ram na taki, ktory Twoja plyta wykryje w calosci albo wymienic plyte na taka, ktora wykryje Twoj nowy ram w calosci ;-) A co do "informatykow" to pogratuluj im wiedzy i wytlumacz co i jak, moze im sie na przyszlosc przyda ;-) Zreszta nie ma sie im co dziwic nauczyli ich programowac + obslugi paru programow i tyle, na ogol na tym konczy sie ich wiedza, smutne ale prawdziwe. Edytowane 5 Lutego 2005 przez Kolobos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterus90 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Czyli sprzedam... Oni akurat teraz do serwera potrzebuja(qrwa, serv na 30 kompow ma 128 MB Rami stoi na NT 4.0[o procu nie wspominajac...]). Kasa bedzie, kupie na gieldzie 64 MB Ram, i wsio... zwlaszcza ze to komp dla ojca, ktory tylko WOrd i Internet Explorer uzywa... Dzieki za wszelkie odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...