silver_pl Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 witam! chcę w niedlugim czasie kupic neo 1024 ale potrzebne są mi opinie uzytkowników głównie chodzi mi o pingi i transfery : Pingi w gramch np. Quake 3 Arena itp. Średnie transfery w DC++ , eMule a moze macie jakąś lepszą alternatywę?? z gory dzieki za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorbo Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Pingi do wp.pl 20-22 ms . Transfery przed 2005 na torrencie 128kB/s - 130kB/s (po nowym roku zaczeli cos kombinowac przez jakies 2 tygodnie byly straszne pingi a gdy to zrobili transfer max jest mniejszy o jakies 2 - 3 kB) Jezeli chodzi o limit to gdy mi sie konczy wymieniam sie na login i haslo z siostra z wawy ona ma opcje 640 kb a i tak nic nie sciaga a ja robie to dalej tyle ze transfer mi spada do 80 kB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Mam juz neo 1mbit od jakiegos czas wiec moge sie wypowiedziec. Pingi na q3 i nie tylko boskie (w granicach 20-24ms) oczywiscie na dobrych serverkach. Transfery na Dc++ to zalezy od kogo sie sciaga. Od szwedów zazwyczaj max 128KB/s z emule nie sciagam wiec nie powiem. Kaaza w 70% przypadkow max torrent praktycznie zawsze 128KB/s Przegladanie internetu rewelacja, sciaganie plików zawsze 128KB/s. Zdarza sie mniej na zapchanym lub slabym serverze ale b. zadko... Ogolnie jestem b. zadowolony. Limit wystracza mi w 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) dzieki za szybkie odpowiedzi :) Ah - właśnie mi się przypomniało - jak się ma neo to w DC++ jest się na Active czy na Passive ?? Edytowane 5 Lutego 2005 przez silver_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VEDAMGO Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 W DC++ jestes na Active Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) a jak sie wtedy konfiguruje poloczenie ?? tzn. jak sie ustawia te dwa pola obok opcji Active ?? PS. czy to prawde ze w niedlugim czasie tp ma dac limit 5GB na wszystkie łącza neostrady(128, 640, 1024) ???? Edytowane 5 Lutego 2005 przez silver_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Mysle ze tepsa az taka glupia nie jest. Jakby dali 5GB na wszystkie lacza to by tak szybko stracili klientów jak ich zyskali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 mam teraz neo 640 i nie dlugo konczy mi sie umowa. bede pewnie chcial ja przedluzyc. i teraz czy bede mogl ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> opcje 640 czy musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 1024?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver_pl Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 (edytowane) jeszcze jedno pytanko - czy duza jest różnica w wydajnosci pomiedzy opcją 512 a 1024 ?? PS. jezeli bym chciel podpiąć sobie dwa kompy pod jedną neostradę to który modem muszę brać ?? SAGEM F@st 800 USB - 1,22 zł brutto ** THOMSON Speed Touch 330 USB - 1,22 zł brutto ** ETHERNET ST 510 bridge / router - 299 zł brutto ETHERNET SWITCH ST 510 router / switch - 399 zł brutto WiFi F@st 1400W - 650 zł brutto Edytowane 6 Lutego 2005 przez silver_pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Silver_pl roznica miedzy opcja 512 a 1024 to roznica dwukrotna:D A co do podzialu neo to to co masz kupic wszystko zalezy od tego jak chcesz podzielic to neo. Mozesz kupic zwykly modem sagema lub thomsona i udostepnic polaczenie internetowe. W takim wypadku komputer ktory udostepnia neta bedzie musial byc wlaczony zeby drugi komp mial neta. Rozwiazanie dosc proste ale b. tanie. Druga sprawa to zakup routera chociazby tego za 299zł i polaczenie komputerów niezaleznie. Wtedy 1 i 2 bezie mial neta kiedy chcesz. WiFi to to samo co drugi wariant tylko bezprzewodowo. Jesli masz duzo kasy i nie lubisz kabelkowej roboty to powinienes wybrac wlasnie wireless fidelity Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 mam teraz neo 640 i nie dlugo konczy mi sie umowa. bede pewnie chcial ja przedluzyc. i teraz czy bede mogl ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> opcje 640 czy musze ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 1024?? 1260068[/snapback] Normalnie mozesz przedluzyc.. ja tak zrobilem i mam spoko 640kbps dalej bez limitów. Po prostu aneks do umowy.. zrobisz to w swoim telepunkcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...