Skocz do zawartości
mos84

Jak Ładnie Wyczyścić Procesor ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czekam właśnie na mojego SI-97 + pasta Ceramique. Mam pytanko - pamiętam, że poprzednim razem, gdy zmieniałem wentyl miałem kłopot z usunięciem warstwy pasty term. z procka. Moze mi ktoś doradzić jak ładnie wyczyścić procesor i czego w tym celu uzyc ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

preparat KONTAKT IPA firmy KONTAKT CHEMIE , alkohol izopropylowy,op.200 ml aerozol,coś ok.26 PLN,wystarcza na rok codziennych zabaw w czyszczenie procka i innych rzeczy,

"jeszcze nigdy czyszczenie proca nie było takie łatwe ":-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem butelkę (1/2 ltr)czystego acetonu w sklepie z farbami 2zł i 99gr, bardzo ładnie zmywa stare pasty i wystarczy na 1000 procesorów. Zmywacz do paznokci zawiera jeszcze inne składniki oprócz acetonu, więc może nie bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja kupiłem butelkę (1/2 ltr)czystego acetonu w sklepie z farbami 2zł i 99gr, bardzo ładnie zmywa stare pasty i wystarczy na 1000 procesorów. Zmywacz do paznokci zawiera jeszcze inne składniki oprócz acetonu, więc może nie bardzo

1258138[/snapback]

Zmywacza do paznokci uzywam od kiedy pamietam. Czyscilem nim juz procki, GPU, pamieci na grafie, chipsety, etc... czyli wszystko co tylko mozna wyczyscic z pasty w kompie. Zadnych klopotow. Czysty aceton, owszem, ale pół litra, to chyba jeszcze dla prawnuka wystarczy :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kurde niestety fakt zmywacz nieźle sie spiosuje i dlatego często mam przechlapane :) :) :D Wiecie przyjdzie czyścić procek to i pomyśle o grafie a jak i grafe to od razu zmienię paste na chisecie....:) i cały zmywacz dziewczyny pójdzie sie j...... :-P :-P :-P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj. Jak wyczyscic klej z radiatorow z chipsetow/kart graficznych? Mam kilka takich radiatorow i acetow wyraznie sobie z tym klejem nie radzi. Moze ktos z was ma sposob na pozbycie sie czegos takiego?

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HaL nic się nie bój o płytkę drukowaną nić się nie dzieje sam używam acetonu technicznego i nic lepszego nie ma. q3Jarz4b też acetonem tylko trzeba trochę namoczyć (przynajmniej u mnie na klej zalmana podziałało) moczyłem radiatory jakiś 15min. i zoboczyłem że klej się złuszczawiec zeskrobałem co się dało i dalej do kompieli, dwa razy i po zawodach, wiadomo że płyty głównej, tudzież karty graficznej, nie włożymy w całości do małego pojemnika z acetonem, więc nanosimy go np. patyczkiem do czyszczenia uszu tak żeby powierzchnia czyszcząca pływała w acetonie i póżniej czyścimy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi