mos84 Opublikowano 4 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2005 Witam, czekam właśnie na mojego SI-97 + pasta Ceramique. Mam pytanko - pamiętam, że poprzednim razem, gdy zmieniałem wentyl miałem kłopot z usunięciem warstwy pasty term. z procka. Moze mi ktoś doradzić jak ładnie wyczyścić procesor i czego w tym celu uzyc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Spirytusu lub innej cieczy zawierającej alkohol w min. 30% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziara Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 preparat KONTAKT IPA firmy KONTAKT CHEMIE , alkohol izopropylowy,op.200 ml aerozol,coś ok.26 PLN,wystarcza na rok codziennych zabaw w czyszczenie procka i innych rzeczy, "jeszcze nigdy czyszczenie proca nie było takie łatwe ":-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 a ja polecam denaturacik :wink: niezle daje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Aceton lub poprostu zmywacz do paznokci najtanszy NA ACETONIE. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 doklanie lepszego niz zmywacz do panokci nie ma ladnie wylajawia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karo Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Ja kupiłem butelkę (1/2 ltr)czystego acetonu w sklepie z farbami 2zł i 99gr, bardzo ładnie zmywa stare pasty i wystarczy na 1000 procesorów. Zmywacz do paznokci zawiera jeszcze inne składniki oprócz acetonu, więc może nie bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Ja kupiłem butelkę (1/2 ltr)czystego acetonu w sklepie z farbami 2zł i 99gr, bardzo ładnie zmywa stare pasty i wystarczy na 1000 procesorów. Zmywacz do paznokci zawiera jeszcze inne składniki oprócz acetonu, więc może nie bardzo 1258138[/snapback] Zmywacza do paznokci uzywam od kiedy pamietam. Czyscilem nim juz procki, GPU, pamieci na grafie, chipsety, etc... czyli wszystko co tylko mozna wyczyscic z pasty w kompie. Zadnych klopotow. Czysty aceton, owszem, ale pół litra, to chyba jeszcze dla prawnuka wystarczy :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 dzięki za rady, zaraz skroje zmywacz mamie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Ale pamietaj ze najlepszy jest ten najtanszy (taki w szklanej butelce), bo te drozsze nie sa na acetonie lub jego zawartosc jest sladowa! I wszystko zacznie Ci sie mazac. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 dzięki za rady, zaraz skroje zmywacz mamie 1258327[/snapback] nie wiem czemu ale sie troche pośmiałem :D:D dzisiaj wogule sie ze wszystkiego smieje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 no kurde niestety fakt zmywacz nieźle sie spiosuje i dlatego często mam przechlapane :) :) :D Wiecie przyjdzie czyścić procek to i pomyśle o grafie a jak i grafe to od razu zmienię paste na chisecie....:) i cały zmywacz dziewczyny pójdzie sie j...... :-P :-P :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaradas Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Ja do tego używam szczoteczka do zębów i mydło, piknie schodzi nawet srebrna pasta :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 a ja polecam pod kran + szczotka do zebow stara jakas i pasta BHP bielsze nie bedzie;]] tylko pamietac aby dobrze proca wysuszyc;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 dla mnie nie ma nic lepszego niż: patyczek do uczu ;) + zmywacz do paznokci "astor" :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 chusteczki do higieny intymnej :wink: a tak w 100% to zmywacz od mamy za 80 groszy i w/w chusteczki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q3Jarz4b Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 Nie chce zakladac nowego tematu wiec zapytam tutaj. Jak wyczyscic klej z radiatorow z chipsetow/kart graficznych? Mam kilka takich radiatorow i acetow wyraznie sobie z tym klejem nie radzi. Moze ktos z was ma sposob na pozbycie sie czegos takiego? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaL Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 taka jedna mala uwaga ... uzywacie acetonu , ktory rozpuszcza wiekszosc plastikow , jak sobie z nim radzi plytka drukowana procka ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 HaL nic się nie bój o płytkę drukowaną nić się nie dzieje sam używam acetonu technicznego i nic lepszego nie ma. q3Jarz4b też acetonem tylko trzeba trochę namoczyć (przynajmniej u mnie na klej zalmana podziałało) moczyłem radiatory jakiś 15min. i zoboczyłem że klej się złuszczawiec zeskrobałem co się dało i dalej do kompieli, dwa razy i po zawodach, wiadomo że płyty głównej, tudzież karty graficznej, nie włożymy w całości do małego pojemnika z acetonem, więc nanosimy go np. patyczkiem do czyszczenia uszu tak żeby powierzchnia czyszcząca pływała w acetonie i póżniej czyścimy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 27 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2005 (edytowane) najlepszy jest propanol C3H7OH :lol: zboczenie po zdanym egz z chemii ;) polecam go ;] Edytowane 27 Lutego 2005 przez lukasrz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...