mos84 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Witam. Właśnie zamówiłem pytę DFI Infinity, oraz coolerek SI-97 + Y.S.Tech'a, na dniach kupuję Hynixy 2x512MB DDR400, procka mam Athlona 1800XP+ Palomino, dysk barracude VII 160gb ata, grafike gecude radeon 9550xt, nagrywarke cd i floppy. Do tego wszystkiego zasialacz NO-NAME 300W. W niedalekiej przyszłości planuję zakup Bartona 2500+ Mobile. Pytanie - czy przed zakupem tego procka kupić nowy markowy zasilacz, czy mogę to odłożyć na później i mieć pewność że nic sie nie zjara. A może zastanowić się nad jego kupnem jeszcze przed Hynixami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lalas115 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Radziłbym zainwestować w troche lepszą zasiłke niż 300W marki no name, ale zaraz szpece się wypowiedzą :lol: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoTaS Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Zasiłka do wymiany .... w granicach 200 zł można kupić coś rozsądnego np. Chieftec ... Stabilne napięcia i rzeczywista moc na każde z napięć to podstawa ... No chyba że ryzykujesz dalej i czekasz na dymek z obudowy .. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gudzio Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Ciagnac sprzet na takiej zasilce to tak jak jezdzic 100km\h po oblodzonej drodze w letnich oponach . Niektorym sie uda i przejada a inni wypadna na pierwszym zakrecie , wiec jak chcesz to ryzykuj dalej takim sprzetem . Ja bez zastanowienia kupilbym chociazby 360 watowego chiefa za 150 zl . PS: Ale mi sie porownanie udalo :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leoni Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 ale ryzykant ...ja na o wiele slabszej konfiguracji zjaralem no name 300W a ten chce uciagnac cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczowsky Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Krótko i na temat: nie ma mowy, lepiej takiego kompa nie uruchamiać bo może być źle, minimum np. Szef 360W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mos84 Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 dzięki za rady. najpierw kupie ram, potem zasiłke, a dopiero potem procek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
<SmILek> Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 nie musi byc drogie wazne markowe nie puste w srodku i z zabezpieczeniami ja mam seasonica 300W z podpisu mocniejszy od chiefteca 300W i zaplacilem 24zł a kupilem od kolesia ktory wrzucil go do kartonu razem z megabajtami 300W i codegenami :) fsp 300GTP za 100zł moc porowonywalna do szefa 360W SF zasilki godne uwagi FSP (245 z podspiusu radzi sobie z moim sprzetem............ ) SEASONIC CWT za 30zł poszedl na allegro kiedys 320W 7x molex 2kg pozadnego zasilacza ( od CWT sa anteci /modecomy lepsze ) DELTA electronic na allegro za 70zł dyszek chodzil model 350W od ktorego bebechy ma cheftec 350W za niedrogo mozna POZĄDNĄ zasilke wyciiagnac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szumi Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Ja na tym z popisu od kilku miesiecy jade na feel'u 300w i trzyma sie dzielnie ale w drodze jest juz enerek 430w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
doodek66 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Nie takie szaleństwa miałem w kompie... Podstawa to markowy, stabilny zasilacz. Bez tego po jakimś czasie ładnie się dymi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vegosan Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 ja ostatnio za 90zl na allegro kupilem Modecoma 350W PFC Feele sa o dupe rozpić :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...