litwa Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 (edytowane) Czesc mam problem z wyswietlaniem pojemnosci dysku jest juz taki temat ale u mnie chodzi o cos innego mianowicie mam dysk 80gb wiadomo po formacie nowego dysku dysk jest mniejszy o iles tam giga podzieliem go partiton magicem na 2 partycje 10 gb i druga to reszta dysku czyli 66gb w partiton magicu wyswietla mi sie ze mam partycje D 66 gb a w windowsie ze 64 gb jaka jest tego przyczyna to nie wiem pomozcie Edytowane 5 Lutego 2005 przez litwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Jesteś pewien, że PM wyświetla Ci 66 GB ? Bo standardowo wyświetla pojemność w megabajtach. Ja mam np. jedną partycję 74998,7 MB wg PM i 73,2 GB wg Win. I to jest tyle samo, nie można pierwszej liczby zaokrągilć do 75 GB - też byłaby róznica 2 MB jak u Ciebie ale 1 GB = 1024 MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...