Skocz do zawartości
Gurl

Blokowanie Stron Internetowych

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem z bratem :/ a dokladnie ze stronami na ktore wchodzi, jak nietrudno sie domyslic wchodzi na strony o tematyce mocno zerotyzowanej :) przez co sciaga roznego rodzaju niepotrzebny syf, wormy , wirusy itp. chcialabym dowiedziec sie czy sa jakies programy do blokowania okreslonego typu stron internetowych.z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki sam problem z bratem :P

U mnie pomogło po prostu zainstalowanie Firefoxa :)

Możesz też pokombinować z różnymi nakładkami na Explorera

1258539[/snapback]

Prawda zainstaluj firefoxa, lisek jest najbezpieczniejszą przeglądarką ( pisze to na podstawie testu ) oraz ma te zabezpieczenia, warto też pogrzebać w historii jeśli jej nie czyści i sprawdzić na jakie strony wchodzi oraz zablokować ich "adresy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...) warto też pogrzebać w historii jeśli jej nie czyści i sprawdzić na jakie strony wchodzi oraz zablokować ich "adresy"

1258653[/snapback]

Dopowiem, że chodziło mi o to, iż Firefox ma opcję zablokowania wpisanego adresu. Powypisuj z historii i następnie > Narzędzia > Opcje > Przeglądanie > Wyjątki.

Do czasu znalezienia dziewczyny podziała... B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na tym forum, jak zresztą widać, wszyscy nienawidzą Internet Explorera. Fakt, że ma wady ale ja tu widzę inny problem. Mianowicie skoro takie rzeczy Ci się ściągają to znaczy, że nie masz antywirusa. A takowego wypadałoby mieć niezależnie od stosowanej przeglądarki. Zainstaluj coś porządnego, np. Nortona Anti-Virusa, innych nie polecę, bo nie korzystam ale jest kilka dobrych programów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi