Skocz do zawartości
August

Problem z FSB 133 mHz

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z ustawieniem FSB 133mHz. W instrukcji od płyty glownej (Acorp 694TA) jest podane ze FSB moge zmieniac w zakresie 66 - 166 mHz. Sa tam tez narysowane ustawienia zworek na plycie. Problem w tym, ze ustawienia zworek w pozycji "Auto" i "133" jest takie samo (obie zworki na "off").

Macie jakies pomysly jak ustawic FSB 133 mHz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też nie wiem czemu w BIOSIE mam max 132MHz ale chyba jak to ustawisz to PCI masz 44MHz a procek ci ustawi chyba na 133 MHz tak podejrzewam

P.S.

ja mam płyta na troszke starszym chipsecie bo VIA694X

na razie w biosie dałem na fsb 125MHz a jak dałem na 130MHz to komp zamierał w BIOSIE musiałem przynieść z pokoju wiatrak by się nie zawiesił :D

POKOMBINUJ tzn. METODA PRÓB I BŁĘDÓW w BIOSIE procek ci sie nie spali na zworkach zresztą też (oczywiście to tylko twój wybór żeby póżniej nie było na mnie, odpowiedzialność należy do ciebie) JA ZARYZYKOWAŁEM

POWODZENIA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POKOMBINUJ tzn. METODA PRÓB I BŁĘDÓW w BIOSIE procek ci sie nie spali na zworkach zresztą też (oczywiście to tylko twój wybór żeby póżniej nie było na mnie, odpowiedzialność należy do ciebie) JA ZARYZYKOWAŁEM

POWODZENIA

Przy ustawianiu tych zworek sa 4 kombinacje. Probowalem wszystkich. Dwa razy fsb zmenilo si na 66 mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja też nie wiem czemu w BIOSIE mam max 132MHz ale chyba jak to ustawisz to PCI masz 44MHz a procek ci ustawi chyba na 133 MHz tak podejrzewam 

Ustawialem fsb 132mhz wszystko chodzilo dobrze. mbm pokazalo ze temperatura wzrosla z 49 na 51 st C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...