ssound Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Jak zmienic tą ikone lub obraz, nie wiem gdzie tego szukać, chodzi miniature foldera, np z filmem: Chciałbym to zmienic a najlepiej usunać zeby było coś takiego: Lub o ile to możliwe bez tej ramki. I jeszcze jedno, zauwazylem ze miniatura jest kwadratem, czy dało by rade zmusić ją do bycia prostokątem? np 150x200 pixeli? Po co to wszystko? żeby zamiast takiej lipy: uzyskać coś takiego: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 shell32.dll 4 ikona 96x96 32 bit Wielkość miniatur w rejestrze ma tylko jedną wartość, a wiec pozostaje kwadrat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Dzieki! działa, pokolorowałem tą ikonke na przeźroczysty i jest ok. Wyszło to tak: Jednak mam jeszcze jedno pytanie ale to chyba już wyższa szkoła jazdy, lub po prostu nie da sie tego zrobić bo to tylko windows . Chodzi o to czy gdzieś w rejestrze lub jakimś pliku, jest zapisane info, jaką powierzchnie powinien zajmować obrazek dla miniatury foldera. Dla miniatury fotki obraz kwadratowy zajmie jej całą powierzchnie a dla foldera tylko tyle : Ale mam problemy co <_< nudzi mi się, poza tym lubie "tuningować" windowsa B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLimas Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 przepraszam, ale za duze skróty myslowe. Mozna konkretniej....plizz bo efekt jest na prawde fajny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ssound Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Otwierasz kopie pliku shell32.dll (jest on w windows\system32) np w programie Resource Hacker, szukasz ikonki (Icon Group\4), zapisujesz ją sobie gdzieś. Otwierasz ikone (tak dokładnie to jest to grupa ikon, interesuje nas ta ostatnia - największa) w programie do edycji ikon np MicroAngelo wymazujesz ikonke żeby stała sie przeźroczysta, zapisujesz. Zastępujesz ją w shell32.dll (za pomocą Resource Hackera), zapisujesz bibliotekę. Teraz wystarczy zamienić ją (biblioteke shell32.dll) z oryginałem (pod windowsem tego nie zrobisz). Aha żeby efekt był widoczny musisz po wszystkim pousuwać z katalogów z filmami pliki 'Thumbs.db' (plik ukryty/systemowy) żeby system odświeżył sobie miniaturki. Co do efektu to ostatnia fotka w pierwszym moim poście to 'fotomontaż' - tak bym chciał żeby to wyglądało, a wygląda nieco "gorzej" : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...