lolo Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Probowal ktos cos takiego zrobic? A jezeli tak to z jakim efektem? Pytam bo chipsety w sumie podobne, a denerwuje mnie brak dzielnika PCI 1/5, co uniemozliwia mi podniesienie magistrali powyzej 150MHz, a ktory pewnie wystepuje na v2. Jeszcze jedno czy w przypadku niekompatybilmosci da sie nagrac stary bios z powrotem, bez spesjalnych utrudnien? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirko Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Posiadam nieco chyba starszą płytę główną, bo Shuttle AK 12A ver3 z procesorem Athlon 1,2 Ghz. Wykonałem niedawno aktualizację biosu i poszło OK. Oczywiście musiałem w pierwszej kolejności przełożyć zworkę zabezpieczającą na płycie, tak aby podać napięcie 5V do zaprogramowania biosu. następnie w DOS-ie uruchomiłem wcześniej ściągnięty ze strony producenta odpowiedni flash do tej płyty, czyli: był to - ak12as0f.exe , który sam automatycznie zainstalował odpowiedni plik do biosu. Jest jeszcze inna możliwość tj.: należy posiadać programik - flash : Awdflash.exe oraz wsad do biosu np.(*.bin)- gdzie gwiazdka to jego nazwa i po uruchomieniu Awdflash wskazać ścieżkę gdzi znajduje się odpowiedni plik. /wszystko oczywiście dotyczyło biosu Awarda!!!/ Mirko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Jeżeli wgrasz bios od innej wersji płyty to niestety nie zadziała i będziesz musiał dać kostkę do programowania na programatorze - raz popełniłem ten błąd za czasów pentium1 :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...