diom Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Jaką proponujecie płytę główną pod LGA775, z PCIx16 i oczywiście z predyspozycjami do O/C. W związku ztym mam drugie pytanie, czy warto inwestować w DDR2? Jeśli tak to dajcie płytkę z i925, a jeśli lepiej zostać przy DDR I to coś z i195P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diom Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Zapomniałem dodać: CENA-MAX 500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość x_EP Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Jeśli chcesz na płycie złożyć komputer domowy, NIE przeznaczony do żadnego bicia rekordów czy o/c, nie będziesz przejmował się tym że chipset oferuje gorsza wydajność aniżeli 2 lata starszy układ, to możesz kupić coś na i915P. Ale jeśli zależy ci na podkręcaniu, osiągach to na ten czas pozostają ci tylko chipsety i925X oraz i925XE (ze wskazaniem na ten pierwszy, coprawda teoretycznie bez obsługi magistrali 1066Mhz, lecz tańszy). Jeśli chodzi o firmy to szukaj w ofertach Asus'a lub Abita, ew Gigabyte (z tymi się stykałem). Co do DDR2... warto, na ten czas z tego względu że ten standard już niedługo będzie obowiązywał, a zajefane płyty na i925X/XE wymagają właśnie takiego typu pamięci. Jeśli nie zmieniasz podzespołów co pół roku, tym bardziej lepszym wyjściem będzie wymieniony wyżej chipset. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...