emre Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 WITAM WSZYSTKICH Zastanawiam się nad pewnym problemem. Na allegro ramy o tajemniczych dopiskach ECC oraz Rejestrowane osiągają przystępne (czytać) niskie ceny. Trochę o nich poczytałem w necie - nigdzie jednak nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi: czy będą one działały na Abicie NF7-S v2 ??? Bardzo bym prosił o rozwiązanie tego problemu (palącego zresztą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 ...no raczej nie (a właściwie to na 100%) Twoja płyta nie obsługuje ECC -> pamięci z ECC są wykorzystwane głównie w serwerach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniks06 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Czyli nie ma się co łudzić żeby na moim AsRocku K7VT2 kości kingstona z ECC poszły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZUQu Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 funkcja ECC ,czyli korekcji błędów nie jest raczej potrzebna w domowym sprzecie a nawet by raczej przeszkadzala, pamiec ECC jest troche wolniejsza od No-ECC. Podobnie z cena moduly z ECC sa o ileś tam % drozsze,wiec raczej mija sie z cele ich kupno. Jezeli plyta glowna obsluguje ECC powinna miec w biosie funkcje: Memory Parity/ECC Check Single Bit Error Report lub cos podobnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feniks06 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Ok dzięki Tak się właśnie rozglądam za pamięciami PC266 po allegro i z tego co widze to 75% jest ECC :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Dzięki za odpowiedzi i rady!!! A myślałem że kupię sobie na allegro tanio ramy ECC !?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...