Bini Opublikowano 5 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2005 Mam trzy Access Pointy Dlinki model DWL-2000AP z których jeden działa w trybie multi poin bridge zaś pozostałe dwa są jego klijętami i pracuja w trybie point to point bridge. Mam taki problem komputery podłączone do tych access pointów niewidzą się w otoczeniu sieciowym (Windows XP) a jeśli już się widzą to niemożna aię dostać do udestępnionych folderów ( typowa informacja że nie masz praw skontaktuj się z adminem) raczej cały sprzęt sieciowy jest dobrze skonfigurowany, gdyż komputery na kablu działają w otoczeniu sieciowym bez problemu. Działa to tak jakby Access Pointy nie przekazywały chyba ramek rozgłoszeniowych i sieć jest mało spójna, oczywiście współdzielenie internetu działa bez zarzutu , chodzi tylko o samo udostępnianie plików w toczeniu sieciowym. Dlatego jeśli np. zamierzamy pograć sobie w jakąś grę po sieci (LAN) to klijęci bezprzewodowi nie widzą serwera do którego mają się dołączać, nie działa to automatycznie tak jak w przypadku połączeń po skrętce, na której automatycznie wyszukuje dostępnych serwerów gier w LAN-ie. To dział tak jakby od każdego access pointa odchodziły osobne sieci LAN które nie są między sobą spójne. Klasy adresów też są dobrze ustawione, wszystkie kompy i AP są z tej samej podsieci. Czy jest na to jakiś sposób? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booliczek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 A sprobuj ustawić wszystkie APeki w multipoint bridge... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 o ile mi wiadomo, to oba koncowe ap nie moga sie ze soba komunikowac. wszystkie kompy widzi tylko srodkowy ap. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...