Skocz do zawartości
wilczek

Pytanie odnośnie SDI

Rekomendowane odpowiedzi

Od pewnego czasu jestem posiadaczem SDI :| i mam kilka pytań odnośnie jego działania. Co do ściągania pliczków nie moge nic zarzucić (około 10-12 Kbps), więcej mi nie trzeba. Moje pytania są odnośnie gier.

Gdy uruchamiam np. Q3 i zakładam swój serwer to nawet jak jestem na nim sam idąc od czasu do czasu z durzą prędkością obraca mną czy zaczyna celować do góry. Podobnie jak przyłącze sie do jakiejś gry w necie (pingi około 150 ms). Kolega ma normalny modem w Dalogu i jemu działa normalnie pomimo iż HIS jest szybszy.

Czy jest możliwe aby był to jakiś konflikt SDI z Q3 czy to normalne że ta gierka nie bedzie chodziła bo łącze jest do [gluteus maximus] :?

Używałem już kilku programików do poprawiania szybkości SDI, dodawałem specjalne wpisy do rejestru i nic to nie dało :cry:

Zastanawiam sie gdzie dać ten topick, gdyż pasuje on niejako do: Hardware (SDI i pytania z nim związane)

Software (problem pewnie jest winą oprogramowania)

Gry (związane z Q3)

wiec nie plujcie sie zbytnio jeśli żle go umieszcze :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:arrow: ja gralem w Q3 na Win 98 SE i do tego SDI. zadnych problemow! na Win XP nie probowalem jeszcze, ale u ciebie, winy systemu nie mozna wykluczyc. ja stawiam na to iz twoje SDI jest przeciazone na 'polce' w centrali TP. przy 16 uzytkownikach na jedna polke o to nie trudno...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja stawiam na to iz twoje SDI jest przeciazone na 'polce' w centrali TP. przy 16 uzytkownikach na jedna polke o to nie trudno

ale pewnie były by jakieś zmiany np. w nocy gdy jest mniejsza ilość osób i nie każdy siedzi na necie, a u mnie jest cały czas tak samo.

no i dlaczego dzieje sie tak gdy jestem sam na moim serverze ?

teoretycznie nie wysyła wtedy zbyt dużo informacji a i tak nie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o tym patchu wiem i mam go zainstalowanego, nic nie pomaga.

musze zainstalowac sobie 98 i zobaczyć jak tam będzie to działało.

jakim programem zgrać z dysku boot loadera i wgrac go ponownie po zainstalowaniu 98 :?:

mam obacnie Xp i 98 ale 98 nie działa i musze go przeinstalować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...