molu Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 hi Mam gowniana obudowe jak na fotce: http://img231.exs.cx/img231/7299/mb0018us.jpg I nie mam w niej miejsca a wentyl "wysysający" :( A przy fsb 210 semp sie wykrzacza :( Co lepiej zrobic (oprocz wymiany obodowy co ewentualnie dobuszczam :) ) Powiercic otwory na wysokosci proca ? Tunel na wysokosci proca ? Czy jednak wentyl w blasze obudowy tez gdzies w okolicach proca ? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Wycinanka by się przydała i na wyskości CPU wstawić 80mm bo się zmieści. Można też wentyl na "śledzia" zapodać choć to nie jest za wydajne rozwiązanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 proponuje nową obudowe będziesz ją miał już na jakiś czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongarm Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Mozesz zamiescic zdjecie calej obudowy z zewnatrz? Bo chyba mam taka sama, pokazalbym Ci jak u mnie zrobilem chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Mozesz zamiescic zdjecie calej obudowy z zewnatrz? Bo chyba mam taka sama, pokazalbym Ci jak u mnie zrobilem chlodzenie. 1260552[/snapback] Oki: http://img215.exs.cx/img215/4879/mb0089yo.jpg I pokaż co tam zrobiłes ze swoja :) Chociaz ja tez sklaniam sie do wiatraka kolo cpu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Wycinanka by się przydała i na wyskości CPU wstawić 80mm bo się zmieści. Można też wentyl na "śledzia" zapodać choć to nie jest za wydajne rozwiązanie. 1260541[/snapback] Ja sobie zrobiłem coś takiego na GPU (mam ZM80D). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 mam prawie identyczna obudowe u mnie najwiecej dalo wywiercenie w topie budy otworu i zamontowanie 80 i puszczenie na 7v , calosci dopina 80 wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>aca z przodu i wsio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 mam prawie identyczna obudowe u mnie najwiecej dalo wywiercenie w topie budy otworu i zamontowanie 80 i puszczenie na 7v , calosci dopina 80 wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>aca z przodu i wsio 1260942[/snapback] Też myślałem o wierceniu w suficie, ale wydaje mi się, że to spowoduje hałas - nie ma jakby bespośredniej przegrody pomiędzy "maszynownią" a uchem. Wpadłem na pomysł mniej inwazyjny, żeby zamontować PSU (z dual fan'em) do góry nogami - wtedy będzie wyciągał to powietrze które wyciągałby wentyl zamontowany w suficie. Muszę to wypróbować. Poza tym, jak wiercić dziurę, to już pod 120mm. Cichszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 no wiec powiem Ci ze ten wentyl puszczony na 7V jest nieslyszalny ( oczywiscie moze to przez to ze zaglusza go FR2 ) , na noc poprostu puszczam wszystkie wentyle ( poza tym na procu ) na 5 V i juz jest cichutko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Obudowe najlepej potraktowac takim czyms? : - musze poszukac w jakims Nomi :) Mam jednego wolnego Pro TC to moze sie nada do zamontowania :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Galek Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 ja ciolem swoja recznie, nozycami do blachy, moze krawedz szklem nie jest ale nie widac zadnej roznicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Czy wycinal ktos otwor w obudowie wyzynarką z pilka do metalu ? Blacha ma milimetr-nie poszarpie jej ? :) Bo stoi taka wyzynarka za 29.90 :lol: i nie wiem czy jej nie kupić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawciu Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 Czy wycinal ktos otwor w obudowie wyzynarką z pilka do metalu ? Blacha ma milimetr-nie poszarpie jej ? :) Bo stoi taka wyzynarka za 29.90 :lol: i nie wiem czy jej nie kupić :) 1264907[/snapback] Jasne. Nożyce do blachy Ci ja powyginaja... Zapomnij o nich... Lepiej kup wyżynarkę - pięknie się tym "moduje" obudowy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x_brat Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 nożycami do blachy można spokojnie ciąć, jeśli tylko nie są tępe to nic nie powyginają. Ja swoją ciołem nożycami później lekko poprawiłem pilnikiem i nie mam nic powyginane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...