Skocz do zawartości
molu

Jak Schłodzic Obudowe ?

Rekomendowane odpowiedzi

hi

Mam gowniana obudowe jak na fotce:

http://img231.exs.cx/img231/7299/mb0018us.jpg

I nie mam w niej miejsca a wentyl "wysysający" :( A przy fsb 210 semp sie wykrzacza :(

Co lepiej zrobic (oprocz wymiany obodowy co ewentualnie dobuszczam :) ) Powiercic otwory na wysokosci proca ? Tunel na wysokosci proca ? Czy jednak wentyl w blasze obudowy tez gdzies w okolicach proca ?

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wycinanka by się przydała i na wyskości CPU wstawić 80mm bo się zmieści. Można też wentyl na "śledzia" zapodać choć to nie jest za wydajne rozwiązanie.

1260541[/snapback]

Ja sobie zrobiłem coś takiego na GPU (mam ZM80D).

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam prawie identyczna obudowe

u mnie najwiecej dalo wywiercenie w topie budy otworu i zamontowanie 80 i puszczenie na 7v , calosci dopina 80 wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>aca z przodu i wsio

1260942[/snapback]

Też myślałem o wierceniu w suficie, ale wydaje mi się, że to spowoduje hałas - nie ma jakby bespośredniej przegrody pomiędzy "maszynownią" a uchem. Wpadłem na pomysł mniej inwazyjny, żeby zamontować PSU (z dual fan'em) do góry nogami - wtedy będzie wyciągał to powietrze które wyciągałby wentyl zamontowany w suficie. Muszę to wypróbować. Poza tym, jak wiercić dziurę, to już pod 120mm. Cichszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy wycinal ktos otwor w obudowie wyzynarką z pilka do metalu ?

Blacha ma milimetr-nie poszarpie jej ? :)

Bo stoi taka wyzynarka za 29.90  :lol: i nie wiem czy jej nie kupić :)

1264907[/snapback]

Jasne. Nożyce do blachy Ci ja powyginaja... Zapomnij o nich... Lepiej kup wyżynarkę - pięknie się tym "moduje" obudowy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi