Skocz do zawartości
mos84

Co Myślicie O Tych Obudowach ?

Rekomendowane odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daleko jeszcze Thermaltake'owi do takiego poziomu designu...

1260407[/snapback]

Nie dziwię się - to, co pokazałeś to zwyczajny "wieś tuning" obudów. A szkod, BO "TECHNICZNIE" ROZWIĄZANE SĄ CIEKAWIE.

a co do Thermaltake --> ostanio widziałem recenzję nowego chłodzenia wodnego z kompwem w obudowie Thermaltake Shark:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I to jest "design" z prawdziwego zdarzenia B)

Edytowane przez Major Zadek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry za skojarzenia, ale to obok to jak symbol falliczny wygląda albo hiper-mega-big wibrator :lol:

Ale buda o lata swietlne lepsza, może ciut przebajerowana i podswietlenie bym zlikwidował/zmienił na inny kolerek ale to już wiocha nie jest!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie... czego to ludzie nie wymysla... Bedzie kupowal obudowe, zeby znajomi pekali z zazdrosci i panny lecialy. To jak masz tyle wydawac na te obudowy to wydaj zeby zadbac o siebie, a moze predzej jakas panna to zauwazy :-P

Poza tym ja jestem zdania takiego jak koledzy wczesniej, cos fajnego, niezbyt odbajerowanego, np. jakis Antec chromowany z okienkiem, lub jakis fajny Chieftec, po co od razu jakies obudowy ala bazarro...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś kopleksy cię zasypały?

Ja odniosem się do (chyba też) kompleksu mos84 na punkcie Thermaltake. Sam uważam ich obudowy za zbyt cenne, ale nie zmienia to faktu, ze sa zrobione z polotem.

Kupujesz meble do mieszkania pasujace do ogółu, zapach do auta pasujacy do zapach twoich skarpetek itp. Czamu obudowa kompa nie może być "meblem"? Ja lubię rzeczy ładne i nie cierpie tandety - z przyjemnoscią sobie bym taka zafundował, ale mam inne koncepcje na wydawanie kasy. Może kiedyś, jak znudzi mnie czerń mojego dragona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tylko chciałem zaznaczyć iż zaprezentowana przez Mos84 pierwsza obudowa stanie sie niedługo polem do popisu dla Thorna. Już ją otrzymał i za modowanie się zabiera ;)

A ja wolę proste kształty bez zbednych udziwnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystkie kosmiczna tandeta :) plastik, kiła i mogiła :)

wolę piaskowane aluminium, srebrne lub czarne :)

np. niektóre Silverstony, Tsunami Thermaltake'a, Coolermastera: Wavemastera, Stackera i kilka innych :)

P.S. prosze mi nie psuć nastroju, smaku i nie odbierać mi chęci do życia umieszczajac linki do takich okropieństw na forum - dodając jeszcze, że są to wzorce niesamowitego designu :), spać potem nie mogę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh no ładnie mnie wszyscy zjechali, bo powiedziałem za ładniejsze niż themaltake. nie zmienia to faktu ze dalej uwazam tą pierwszą za naajładniejszą, chociaż sam pewnie kupił bym themaltake'a bo wiadomo że jakośc dużo lepsza. Czyli wzystkim się nie podoba tylko mi ? Moze ja jakis inny jestem :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ten thermaltake nie jest odpustowy ?

http://sklep.tweak.pl//index2.php?id2=menu...BTHLANVA1000RWA

rozumiem po waszych wypowiedziach ze dobra obudowa musi byc z aluminium. szkoda ze ta kosztuje 999zł i nie jest...

albo ten:

http://sklep.tweak.pl//index2.php?id2=menu...000D&kat=&pkat=

wedlug mnie obudowa którą podałem jako pierwszą w pierwszym poście juest nie tylko łądniejsza ale i lepiej funkcjonalna od tych. Zobaczcie dokładnie wszystkie zdjęcia pierwszej obudowy.

Poza tym nowegg.com to jeden z najlepszych sklepów w USA i nap0ewno nie znajdziesz w nim tandety. Nie wiem co to za firma tej obudowy ale napewno coś z tej pułki co thermaltake.

Edytowane przez mos84

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testy obudowy Raidmax Samurai na amerykanskich stronach:

I have to say one more time...The Raidmax Samurai 908 is one good looking case

---->

http://www.ocia.net/reviews/raidmaxsamurai/page3.shtml

It's got a cool, wavy design to it without being too overboard, and the paintjob is excellently shiny! The case seems to have a plastic outer shell, similar to what you'd find on an Alienware case. Also note how the top of the case is rounded off at the front, very Alienware-like to me.

---->

http://www.fastlanehw.com/reviews.php?i=142

Jednak z tego co widać Polacy mają inne zdanie od Amerykanów - dla nich to jest "tandeta z odpustu" i znają tylko firmę Thermaltake.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jednak z tego co widać Polacy mają inne zdanie od Amerykanów - dla nich to jest "tandeta z odpustu" i znają tylko firmę Thermaltake.

1261749[/snapback]

Trochę generalizujesz - a wnioski błędne B)

Nie liczy się tylko Termaltake, ale liczy się forma - nawet Modecom maserię bardzo ładnych (niestety tylko z zewnątrz) obudów. Jest to kwestia gustu. Podobnie jak z samochodami - amerykanie muszą mieć wielkie i błyszczace, tandetnie wygladajace ale napakowane skórą i drenem polane wszystko chromem.

Europejski odbiorca wymaga harmonii i smaku - samochód ma cieszyć oczy a nie być błyskotka rzucającą blask dokoła.

Niektóre budy TT to też "galeria świateł i cieni" dla "leniwych moderów", którzy chcą mieć kompa po tuningu bez wylania choćby kropli potu. A wszystko wyglada równie odpustowo.

Ja kupiłem sobie Dragona Chiefteca, bo kompletnie nie rzuca się w gały a jest pojemny i funkcjonalny. Poprzednio miałem budę "z plastikami" i jeszcze postanowiłem ją poprzerabiać, co dało świetny efekt swietlny, ale po jakimś czasie patrzyłem na nią z obrzydzeniem - wyladowała w smietniku :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.

Niektóre budy TT to też "galeria świateł i cieni" dla "leniwych moderów", którzy chcą mieć kompa po tuningu bez wylania choćby kropli potu. A wszystko wyglada równie odpustowo.

Znam takiego jednego T....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy ten thermaltake nie jest odpustowy ?

1261732[/snapback]

mnie nie interesuje który Thermaltake jest odpustowy :) i ile kosztuje :)

podałem dokładnie nazwę modeli, które mi siępodobają a nie mówiłem, że wszystkie :) tak samo jest z każdą firmą - Thermaltake ma t od osiebie, że większośc obudów ma tandetnie odpustowych poza Tsunami (i też to mówię jak powiedziałeś "wg mnie" :), moze jeszcze ta najnowsza z 10 slotami 5,25 jest znośna :)

w każdym sklepie nastawionym na masową sprzedaż sprzedaje się tandetę bo inaczej poszłoby się z torbami, nawet w sklepach niby extra super firmowych z koszulkami za 8000PLN i marynarkami za 16000PLN znajdzie sie jakaś tandeta :) ostatnio jak byłem w sklepie sprzedajacym tzw. produkty luksusowe, między innymi markowe ciuchy to też trafiłem na tandete firmowaną przez niejakiego Arkadiusa :) i nie byłą t otandeta tylko dlatego, ze ja sobie tak uroiłem tylko dlatego, że materiał z którego były wykonane ciuchy był poprostu kiepski - tzw. non iron lub inne viskozy - jak ktoś pamięta PRL t owie o czym mówię gdyż te materiały były w tymze ustroju przebojami :)

to, że coś jest lansowane i sprzedawane masowo i że ktoś twierdzi, ze jest the best nie znaczy, że nie jest to kicz i tandeta :)

P.S. c odo USA - masz pojęcie, ze 85% populacji tego kraju kupuje wszystko w hipermarketach, 5-% mieszka w domkach z papieru a 60% od tandetnego żarcia z fast foodów ma nadwagę taką która w Polsce uznaje sieza chorobliwą? jeśłi masz to prosze cie nie podawaj mi tego kraju jako przykład umiłowania produktów wysokiej jakości bo nie masz o tym zielonego pojęcia :) a serwisy takie jak te o których mówisz są własnie od tego, zeby taką tandetęwypchnąć na rynek :)

zastanawiam sięile czasu spędziłeś w swoim życiu w USA ze tak siępodniecasz tym krajem i uznajesz go za autorytet we wszystkich dziedzinach? pamiętaj o tym ,ze USA to nie kolorowe seriale i Bewerly Hils czy Mannhatan... standard życia tan dostepny dotyczy moze 1 promija amerykanów więc nie podciągaj ich wszystkich pod "żyjących zdrowo, modnie i wygodnie" i mających dostep i mogących sobie pozwolić na highendowe produkty z najwyższej półki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testy obudowy Raidmax Samurai na amerykanskich stronach:

---->

1261749[/snapback]

jak wyżej :) nie masz pojęcia o amerykańskiej mentalności koleś :) a tak poza tym t o95% tolkshowów, teleturniejów, reality show i całej tej sprzedawanej w Polsce od jakiegoś czasu tandety pochodzi właśnie z Ameryki - więc nie chrzań mi o amerykańskim dobrym guście :)

P.S. wiesz, ze TeleSklep też pochodzi z ameryki? i chcesz mi powiedzieć, ze oni sprzedają tam produkty wysokiej jakości?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sięile czasu spędziłeś w swoim życiu w USA ze tak siępodniecasz tym krajem i uznajesz go za autorytet we wszystkich dziedzinach? pamiętaj o tym ,ze USA to nie kolorowe seriale i Bewerly Hils czy Mannhatan... standard życia tan dostepny dotyczy moze 1 promija amerykanów więc nie podciągaj ich wszystkich pod "żyjących zdrowo, modnie i wygodnie" i mających dostep i mogących sobie pozwolić na highendowe produkty z najwyższej półk

dzięki za mały wykład o USA ;)

serwisy takie jak te o których mówisz są własnie od tego, zeby taką tandetęwypchnąć na rynek

No więc rozumiem że większość amerykańskich stron ma sfałszowane opinie o tej obudowie. Czyli jak firma wypuszcza nową obudowę to musi opłacić wszystkich którzy chcą ją przetestować :) Hmmmmm nie łatwiej było by im poprostu zrobić dobrą obudowę... ??

PS: Możesz mi podać listę amerykańskich serwisów które biorą kasę za dobrą opinię o produkcie skoro wiesz które to? Nie będe wtedy się sugerował ich opiniami....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tutaj nie chodzi o zwykłę szere pudełko tylko o coś z tantazją czym będą sie zachwycali znajomi i na co będą leciały panienki :)

1260557[/snapback]

widziales kiedys kupe plastiku na ktora leca panienki? tak jak ktos juz napisal kwesia gustu, nigdy nie postawilbym takiego badziewia w domu, wole cos malego klasycznego, a najlepiej jakby komputera w ogole nie bylo widac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mos84 --> pogniotło cię :angry:

Nikt nie kwestionuje jakości tych obudów, ale ich wygląd. Sam psałem, że sa ciekawie rozwiązane technicznie, ale wygląd jest już mniej ciekawy.

Ty w swoim pierwszym poście raczyłeś nazwać jedną z nich "nr 1 na świecie" - a tu się jednak nie zgodzę.

Poza tym mam w nosie co lubią amerykanie, bo jak pisałem nie uważam ich za autorytety w dziedzine gustu (i to delikatnie mówiąc).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kierujesz sie tym co amerykanie powiedzą? Niech siedzą na tej wysepce zwanej USA i się nie wypowiadają <_<

Mało powiedzieć, że to bezguścia (hamburgery zamiast mózgu, kobiety wielkości słonia - właśnie przez hamburgery i batoniki). Europejski gust najlepszy :D

No offence :lol: Tylko moja opinia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi