Skocz do zawartości
keiename

Wplyw szybkosci dysku na szybkosc GTAIII.

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie jest z pogranicza hardware/software wiec chyba nik nie bedzie mial mi zazle ze pytanie umieszczam na tym forum :)

Ostatni zauwazylem ze GTAIII w rozdzialce 1024x768x16 zaczelo przycinac. Jak wlaczam radio mp3 to sie zaczyna bardzo ciepac :( Ciagle cos z dysku doczytuje a poprzednio nie bylo najmniejszego problemu. Gra siedzi na Barracudzie ATA IV 40Gb. System na Barracudzie ATA II 15Gb. Ostatnio czterdziestka zostala sformatowana i nadal sie gra tnie :(

Moze to wina dysku systemowego :?: Prosze o pomoc bo mam mozliwosc reklamowania ATA IV wiec jezeli trzeba to zrbie to. Reszta sprzetu jak w podpisie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to wina slabego sprzetu. Dokladniej, slabejkarty graficznej. Sprobuj wlaczyc frame limiter w opcjach gry. Jezeli to nie pomaga to distance troszeczke opusc. Roznicy w grafice prawie wcale a efekt zaskakujacy :)

Poprzednio nie bylo tego :?: A teraz jest wiec chyba sie dysk sypie a wlasnie jakie ma PCI na mojej plytce przy FSB 140? Jeżeli dzielinik mam 1/4 to PCI ma 35 wiec chyba nie za duzo :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest to wina slabego sprzetu. Dokladniej, slabejkarty graficznej. Sprobuj wlaczyc frame limiter w opcjach gry. Jezeli to nie pomaga to distance troszeczke opusc. Roznicy w grafice prawie wcale a efekt zaskakujacy :)

Poprzednio nie bylo tego :?: A teraz jest wiec chyba sie dysk sypie a wlasnie jakie ma PCI na mojej plytce przy FSB 140? Jeżeli dzielinik mam 1/4 to PCI ma 35 wiec chyba nie za duzo :?:

PCI 35 jest wporzo.

Co do gry to pewnie przeszedles do drugiego miast, ktore jest bardziej "wymagajace sprzetowo". Moze takie skoki masz podczas padania deszczu ?

Bo wina dysku to nie jest na pewno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mylisz sie

mi sie nic nie tnie na takiej grafie

co ciekawe na prolinku gts pro 32mb sie cielo a po zamianie na ti 64 juz sie nie tnie - wieksza ilosc pamieci na grafie i juz gra nie musi teksturek ladowac do ramu - tak wiec juz wiemy po co nm laduja coraz wiecej ramu na grafy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest napewno wina grafy. Ja na AxP1800+ nie kreconym nie mogłem grac na 1024 bo przycinało wiec pozycz od qmpla jakas lepsza grafe chocby g4mx440 i potem zobacz. Zainstaluj win98se lub Me moze to pomoze, i jeszcze 1 sprawa: ile masz partycji moze to ich wina :P WinXp nie jest do grania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...