keiename Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Pytanie jest z pogranicza hardware/software wiec chyba nik nie bedzie mial mi zazle ze pytanie umieszczam na tym forum :) Ostatni zauwazylem ze GTAIII w rozdzialce 1024x768x16 zaczelo przycinac. Jak wlaczam radio mp3 to sie zaczyna bardzo ciepac :( Ciagle cos z dysku doczytuje a poprzednio nie bylo najmniejszego problemu. Gra siedzi na Barracudzie ATA IV 40Gb. System na Barracudzie ATA II 15Gb. Ostatnio czterdziestka zostala sformatowana i nadal sie gra tnie :( Moze to wina dysku systemowego :?: Prosze o pomoc bo mam mozliwosc reklamowania ATA IV wiec jezeli trzeba to zrbie to. Reszta sprzetu jak w podpisie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 jak cos tnie to sprawdz DMA i zobacz czy masz ustawione w wlasciwosciach systemu Serwer sieciowy , dysk bedzie ci wydajniej dzialal - przynajmniej tak u mniejezd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 13 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2002 Jeśli coś czyta z dysku to znaczy, ze brakuje ramu - sprawa jest prosta. Też mi czytało pożyczyłem kostke ramu (256) i już nie cieło (nie czytało z dysku). W najbliższym czasie dokupuje ram i po kłopotach. Tobie też to radze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 jak cos tnie to sprawdz DMA i zobacz czy masz ustawione w wlasciwosciach systemu Serwer sieciowy , dysk bedzie ci wydajniej dzialal - przynajmniej tak u mniejezd. A gdzie sie to ustawia w WinXP :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jest to wina slabego sprzetu. Dokladniej, slabejkarty graficznej. Sprobuj wlaczyc frame limiter w opcjach gry. Jezeli to nie pomaga to distance troszeczke opusc. Roznicy w grafice prawie wcale a efekt zaskakujacy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jest to wina slabego sprzetu. Dokladniej, slabejkarty graficznej. Sprobuj wlaczyc frame limiter w opcjach gry. Jezeli to nie pomaga to distance troszeczke opusc. Roznicy w grafice prawie wcale a efekt zaskakujacy :) Poprzednio nie bylo tego :?: A teraz jest wiec chyba sie dysk sypie a wlasnie jakie ma PCI na mojej plytce przy FSB 140? Jeżeli dzielinik mam 1/4 to PCI ma 35 wiec chyba nie za duzo :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Jest to wina slabego sprzetu. Dokladniej, slabejkarty graficznej. Sprobuj wlaczyc frame limiter w opcjach gry. Jezeli to nie pomaga to distance troszeczke opusc. Roznicy w grafice prawie wcale a efekt zaskakujacy :) Poprzednio nie bylo tego :?: A teraz jest wiec chyba sie dysk sypie a wlasnie jakie ma PCI na mojej plytce przy FSB 140? Jeżeli dzielinik mam 1/4 to PCI ma 35 wiec chyba nie za duzo :?: PCI 35 jest wporzo. Co do gry to pewnie przeszedles do drugiego miast, ktore jest bardziej "wymagajace sprzetowo". Moze takie skoki masz podczas padania deszczu ? Bo wina dysku to nie jest na pewno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wyczek Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Hmmm, przy 512MB ramu 128 nadal jest wolne a gra się doczytuje, przynajmniej u mnie ... Dopiero pobardzo długim czasie gry usterka ta częściowo zanika. Wszelkie komentarze są już zbędne bo ten temat był tyle razy poruszany że szkoda gadać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Jest to wina slabego sprzetu. Dokladniej, slabejkarty graficznej. Sprobuj wlaczyc frame limiter w opcjach gry. Jezeli to nie pomaga to distance troszeczke opusc. Roznicy w grafice prawie wcale a efekt zaskakujacy :) mylisz sie mi sie nic nie tnie na takiej grafie co ciekawe na prolinku gts pro 32mb sie cielo a po zamianie na ti 64 juz sie nie tnie - wieksza ilosc pamieci na grafie i juz gra nie musi teksturek ladowac do ramu - tak wiec juz wiemy po co nm laduja coraz wiecej ramu na grafy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 To jest napewno wina grafy. Ja na AxP1800+ nie kreconym nie mogłem grac na 1024 bo przycinało wiec pozycz od qmpla jakas lepsza grafe chocby g4mx440 i potem zobacz. Zainstaluj win98se lub Me moze to pomoze, i jeszcze 1 sprawa: ile masz partycji moze to ich wina :P WinXp nie jest do grania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 :P zapomniałem napisac ze na G2ti mi cieło :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Dzieki za zainteresowanie :) Zobaczymy co bedzie jak wymienie dysk. A co do grafy to full wypas to nie jest ale narazie styka :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...