Skocz do zawartości
link.mk

Problem Ze Zmianą Wentyla Na Nb

Rekomendowane odpowiedzi

HEJ wszyscy. Mam mały problem. Zdjąłem dzisiaj wentylator z mostka północnego i założyłem radiator CoolerMastera (bo ten niebieski zalman by mi się nie wzmieścił ) I mam taki problem że gdy wypiąłem ten wiatrak to włącza się alarm że nie ma wentyla na NB. Próbowałem w biosie poprzestawiać ale nic nie pomaga. Help!!

Moja płyta główna to ABIT AN7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OrGiUsZ

wypiąłem ten wiatrak to włącza się alarm że nie ma wentyla na NB

Człowiku ty jednak masz problemy za sobą dzis !!! :-|

Przeciez on wyraźnie napisał ze alarm od braku wentyla a nie ALARM TERMICZNY OD NB !!! Forum Onet.pl z checią przyjmnie nowego forumowicza !!

link.mk

Załuż radiator na NB podepnij sobie wiatrak i przestaw w biosia : FAN ALARM - na disable.

Wyłączy to ten komunikat a ty bedziesz mógł sie cieszyć ciszą :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł??

1262930[/snapback]

zaktualizuj biosik na najnowszy i powinno byc ok.

Ja mam najnowszy zmodowany bios (na podstawie v18) i u mnie nic nie piszczy po wymianie na sam radiator tego glosnego wentylka z nb.

jak cos tomasz linka do biosu:

do duala (tego uzywam)

do singla

edit:

mam nadzieje ze nie wlanczas AbitEQ bo w tym beznadziejnym porgramie nie da sie wylaczyc alarmu!

Edytowane przez Akselus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi