link.mk Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 HEJ wszyscy. Mam mały problem. Zdjąłem dzisiaj wentylator z mostka północnego i założyłem radiator CoolerMastera (bo ten niebieski zalman by mi się nie wzmieścił ) I mam taki problem że gdy wypiąłem ten wiatrak to włącza się alarm że nie ma wentyla na NB. Próbowałem w biosie poprzestawiać ale nic nie pomaga. Help!! Moja płyta główna to ABIT AN7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 posmarowales delikatnie pasta? dobrze zamontowales? kolki sa wbite do konca? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yosultan Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 OrGiUsZ wypiąłem ten wiatrak to włącza się alarm że nie ma wentyla na NBCzłowiku ty jednak masz problemy za sobą dzis !!! :-| Przeciez on wyraźnie napisał ze alarm od braku wentyla a nie ALARM TERMICZNY OD NB !!! Forum Onet.pl z checią przyjmnie nowego forumowicza !! link.mk Załuż radiator na NB podepnij sobie wiatrak i przestaw w biosia : FAN ALARM - na disable. Wyłączy to ten komunikat a ty bedziesz mógł sie cieszyć ciszą :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 a ty sie na mnie dzis uwziales... naprawde mam zly dzien i tyle :-( co do fan alarm to nie wiem czy u niego jest ale u mnie na mobo mozna ignorowac odczyty z fan'a i wylaczyc error all :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
link.mk Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 No właśnie o to chodzi że dałem disable i dalej "rechocze". Co robić?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 poszukaj w manualu moze naprawde cos tam jest. a jak nie to zgodnie z pomyslem yosultana podepnij jakis inny 3pinowy wiatrak :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
link.mk Opublikowano 6 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2005 Podpinałem ale ma niskie obroty i dalej piszczy że oroty są za niskie :mur: . Już mnie to denerwuje. :angry: :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
link.mk Opublikowano 7 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2005 Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akselus Opublikowano 8 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2005 (edytowane) Ma ktoś jeszcze jakiś pomysł?? 1262930[/snapback] zaktualizuj biosik na najnowszy i powinno byc ok. Ja mam najnowszy zmodowany bios (na podstawie v18) i u mnie nic nie piszczy po wymianie na sam radiator tego glosnego wentylka z nb. jak cos tomasz linka do biosu: do duala (tego uzywam) do singla edit: mam nadzieje ze nie wlanczas AbitEQ bo w tym beznadziejnym porgramie nie da sie wylaczyc alarmu! Edytowane 12 Lutego 2005 przez Akselus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...