Skocz do zawartości
Gość

AthlonTB vs. AthlonXP

Rekomendowane odpowiedzi

Witam i na wstępie pozdrawiam :D

Więc Cena tych zestawień to ok.600 zeta

1.Athlon TB(1200-1400MHz) z fabrycznie odbl. mnoż.z serii AYHJA -cena na Allegro to ok.250zł i do tego Shuttle AK35GT2 KT333.

2.AthlonXP 1600+ i ECS K7VTA3 VIA333.

Wybrałem TB do tego Shuttla ponieważ czytałem (w opcji szukaj) że nie ma dzielnika 1/5 ale za to mnożnik do 14.Więc jakby puścić takiego TB na 12x133=ok.1900XP.

Nie wiem jakie ma możliwości ECS,ale myślę że tego 1.6+ na 1.8+ bez zmiany napięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Athlon TB(1200-1400MHz) z fabrycznie odbl. mnoż.z serii AYHJA -cena na Allegro to ok.250zł i do tego Shuttle AK35GT2 KT333.

Wybrałem TB do tego Shuttla ponieważ czytałem (w opcji szukaj) że nie ma dzielnika 1/5 ale za to mnożnik do 14.Więc jakby puścić takiego TB na 12x133=ok.1900XP.

Nie wiem jakie ma możliwości ECS,ale myślę że tego 1.6+ na 1.8+ bez zmiany napięcia.

lepiej chyba 1600+ wszakze jest on drozszy tylko o jakies 50 pln (tzn kosztule kolo 300pln) a potencjal jaki w nim drzemie :P plus do tego shuttle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekaw jestem kto ci takiego Thunderbirda wymieni jak Ci padnie, bierz XP-ka to nowa architektura i instrukcje SSE, a jak kupisz dobra serie to i podkrecisz go znacznie lepiej niz takiego Thunderbirda (koncowka jego mozliwosci to 1600 MHz przy peltierach i watercoolerze), co do plyty kup lepiej tego GIGABYTE o ktorym tu ktos juz pisal, ECS to syf i na pewno na niej sobie tak nie podkrecisz procka jak Ci sie wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba rozumiem dylemat: brak kasy, co?

ECS + AXP 1600+ = 600zł

Shuttle + A TB = 600zł

Gigabyte kosztuje w Warszawie 430zł, ECS 300zł. Ktoś bardzo rozsądnie radzi: dołóż 130zł, i kup do tego jeszcze Athlona XP1600+, a po co brać 7VRX? Niech weźmie 7VRXP za 520zł...

Z dwojga złego brałbym już ECS z Athlonem XP, po prostu nie ma sensu już się ładować w Athlony TB, ale jeżeli myślisz o podkręcaniu to moze być kiepsko.

Jakbyś miał mozliwośc, to pożycz od kumpla te 50zł - 70zł i dołóż na Shuttla + AXP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszyscy tylko Xp i Xp.... A ja mam TB 1.4 i mam wlasnie 27 st.C!!!!

Jeśli nei masz świetnego wc to taka temp. nie jest po prostu możliwa. Albo przekłamanie czujnika, albo nie przylega właściwie. Bo tb 1,4 wydziela mnóstwo ciepła i obecnie w porównaniu do xp1600 nie wart jest swojej ceny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...